Scheidsrechter Coen van Bunge gepromoveerd

Coen van Bunge is door de International Hockey Federation (FIH) gepromoveerd tot ‘Grade 1 Umpire’. Dat laat de scheidsrechter via zijn Twitter weten: “Zojuist te horen gekregen dat ik vanaf nu als FIH Grade 1 Umpire door het leven ga! #kroontje #kerstcadeau“. De arbiter stond op een zogenaamde ‘beloftelijst’. Hij noemt deze promotie een kroon op zijn werk en een mooi kerstcadeau.
Voordat hij kon promoveren moest Van Bunge een aantal proeven doorstaan. Hij moest bijvoorbeeld kunnen aantonen dat hij goed kon communiceren in het Engels. Daarnaast moest hij minstens twee of drie keer hebben gefloten op toernooien waar nationale A-teams speelden of toernooien waar nationale teams van onder de 21 jaar (met minstens vijf deelnemende landen) in actie kwamen. Ook moest hij een bepaalde constantheid in zijn optredens laten zien.

Comments (10)

 1. Expat in Zuid Europa

  Van Bunge, gefeliciteerd!! Niet meer dan terecht, maar plezierig wanneer het lukt!

 2. Goeie scheidsrechter en staat open voor een discussie met spelers en coaches om zo beter te worden! Gefeliciteerd Coen.

 3. ex-hoofdklassespeler

  Van Bunge is een koning. Laat veel beginnende (en gelouterde) scheidsrechters een voorbeeld aan hem nemen.

 4. Gefeliciteerd Coen!

 5. Wimpie van harte gefeliciteerd ouwe cricketer!

 6. Die van Bunge is zo onwijs goed. Echt geweldig om te zien.

 7. als je de reacties leest denk je dat het over Messi gaat. Vind alle lofuiting wat overdredeven.

 8. Beetje overdreven al deze lofuitingen

 9. Ja weet je, als een scheids in de war is of gewoon niet kan fluiten dan zeggen we dat ook. Eindelijk is er een scheids die normaal is. Ik begrijp de lofuitingen dan wel. Dit is echt de Nederlandse topper en dat mag wmb gezegd worden.

 10. Gefeliciteerd gozer!!
  Potje cricket zit er dan waarschijnlijk helemaal niet meer in…

Reageer