Schopman: “Ze hadden moeten fluiten”

130511_SCHC_Asd_219

Zondag viel het doek voor SCHC. Door het 2-1 verlies tegen Amsterdam kon de ploeg van Janneke Schopman zich niet plaatsten voor de finale van de play-offs in de strijd om de landstitel.

“Amsterdam heeft het anders aangepakt, dat maakte het verschil met zaterdag. Ze speelden nu va banque en wij hadden moeite om balbezit te houden. Natuurlijk mogen we niet op zo’n domme manier vlak voor tijd weggeven. Maar een fout is een fout, dat kan gebeuren. Geluk moet je afdwingen. Dat hebben we niet gedaan,” zegt coach Janneke Schopman in het AD/Utrechts Nieuwsblad.

Na de gelijkmaker van de Amsterdamsen was er niet veel meer te halen voor de dames van Schopman. Er werd nog maar één strafcorner gehaald en een handvol kansen. Schopman: “De bal werd hoog in de cirkel gespeeld, ze hadden moeten fluiten. Dat is dan blijkbaar onze pech, dat zo’n goal op die manier valt.”

Comments (6)

 1. SCHC heeft zich onder schopman versterkt met o.a.:
  Stockel siersma jaspers Verhage en drost. Een grote kwaliteitsinpuls!
  Maar het is nog niets verder gekomen dan onder Smolenaars: Halve finale PO’s.
  Het hockeyt weliswaar verzorgd, maar zowel als team, als als individueel komt het team niet verder. Verhage, Drost kwamen naar SCHC voor Oranje en haalden dat beiden niet.
  Siersma en Jaspers waren toptalenten, spelen nog steeds in JO, maar zijn inmiddels door andere talenten voorbij gestreeft id pikorde naar Oranje.

  SCHC presteert gezien de selectie al 2 jaar onder haar kunnen.
  Terwijl bijvoorbeeld Laren olv Gehner dit seizoen boven verwachting goed presteerde.

 2. Beste Jan B.,

  Je hebt het niet zo op mevrouw Schopman volgens mij. Is niet de eerste keer dat je dit hier noemt.

  Volgens mij heeft Drost haar eerste interlands gespeeld en heeft Verhage er zelf een punt achter gezet dit jaar.

  Jaspers was een afdankertje van Den Bosch die in Bilthoven tot wasdom lijkt te komen en bijvoorbeeld de po’s heel erg goed heeft gespeeld. Siersema is een geval apart. Iets te veel gehyped in haar KZ tijd. Is een mooie verzorgde speelster maar mist de kracht voor internationaal hockey.

  Daarmee is SCHC 2e geëindigd dit jaar met een record aantal punten en heeft het in 70% van de 3 wedstrijden tegen Amsterdam de overhand gehad. A’dam speelde met het mes op de keel haar beste spel en nam veel risico’s. Gegokt en gewonnen en dat is knap en dus ook terecht. SCHC staat met lege handen maar de pijn is groter dan ooit, juist omdat het team veel en veel sterker is geworden dan ooit tevoren.

 3. @Jan, prachtig wat je allemaal opnoemt maar de feiten liggen er gewoon dat Schc weer in de halve struikelt en een recordaantal punten of 70% van de 3 wedstrijden de overhand tegen Amsterdam, het doet er allemaal niet toe ze liggen eruit.

 4. En toch zijn het wel feiten die jan b opnoemt..Verhagen is zelf gestopt omdat ze het niet ging halen als international, Drost is mee geweest naar afrika op basis van een goed ek met jong oranje, niet op basis van goed spel bij schc. Jaspers ben ik met jou eens, die doet het erg goed. Siersema ook met jou eens, overschatte speelster die inderdaad veel te veel gehypt is.
  Punten aantal is niet zo gek als je je zo versterkt en Laren zo verzwakt, dan win je dus van de rest. Maar het gaat om de playoffs en daarin moet het gebeuren, ongeacht je aantal punten in de competitie. Missie niet geslaagd!

 5. Beste Jan, Ik signaleer dat SCHC er alles aan gelegen is een stap te maken.
  Er is geen damesteam in de top dat zich zo nadrukkelijk versterkt heeft de afgelopen jaren. Maar het heeft niet tot het gewenste resultaat geleid.

  SCHC hockeyt echt goed en verzorgd. Maar dat deden laren en amsterdam ook vaak de afgelopen seizoenen. Den bosch staat niet bekend om haar verzorgde en attractieve spel. Verre van dat zelfs. Maar ze verstaan wel de kunst om wedstrijden te winnen.

  In dat licht zou het een aardige suggestie zijn om Stockel aanvoerder te maken, nu Garcia vertrekt. Naast een topspeelster met veel ervaring is zij ook iemand die een ploeg kan aanjagen en wedstrijden kan beslissen.

 6. Amsterdam heeft gewoon terecht gewonnen van SCHC, waren naar mijn mening gewoon sterker dan SCHC en in ieder geval slimmer.

Reageer