Siepman: “Niet voor niets zo veel geïnvesteerd de laatste jaren” – Hoofdklasse Hockey Nederland

Siepman: “Niet voor niets zo veel geïnvesteerd de laatste jaren”

Toon Siepman. De naam is al vaak gevallen. Want zonder Toon geen tophockey bij MOP, zo lijkt het. Hoe kijkt de 59-jarige Vughtse succescoach daar zelf eigenlijk tegenaan? Hij kan zich prima vinden in de opmerking van Remco van Lotringen, commissaris tophockey bij MOP. Die stelde dat de club ‘ieder seizoen een beetje minder afhankelijk moet worden van Toon’.

Siepman: „Speelsters die van buitenaf komen, worden nu nog door mij op persoonlijke titel gehaald. Dat moet eruit, wil de club verdere stappen maken.”

Die ambitie heeft de club zonder meer. MOP wil vooruit. Het liefst met eigen jeugd, maar Siepman is ook voor komend jaar bezig met speelsters die meteen een meerwaarde hebben. Van het kaliber Lieke van Wijk, het strafcornerkanon die net als Siepman ook nog minstens twee jaar in Vught blijft. „De kracht van MOP is nu dat, in een team zonder internationals, speelsters allemaal net even een stapje extra willen doen. Maar wat dat betreft zijn de grenzen inmiddels wel bijna bereikt.

We hebben geen enkele hockeyster die zich volledig op haar sport kan richten. Iedereen werkt of studeert. Daar kom je natuurlijk wel eens mee in de knel.”

De jeugd kan wat dat betreft uitkomst bieden, denkt Siepman. Hij verwacht komend seizoen de eerste jongelingen te verwelkomen.

„We hebben niet voor niets zo veel in geïnvesteerd de laatste jaren.” Zo zijn de meisjes A en B veel meer én harder gaan trainen.

Siepman: „We proberen de stap zo klein mogelijk te maken.” Op dat vlak lukte de afgelopen jaren vrijwel niets; drie speelsters in tien jaar tijd, rekent Siepman voor. „Het is een lange weg, maar van de ingezette koers verwachten we nog jaren te kunnen profiteren.” Opdat MOP het straks ook zónder Siepman kan.

Comments (2)

  1. Mooi verhaal…jammer dat het bij de mannen al jarenlang een grote puinhoop is!

  2. Mee eens, nu de mannen nog. Alle balletjes er uit en vechters creeren net als bij de dames.

Leave a Reply