Siepman: “Zij komen twee keer bij ons in de cirkel” – Hoofdklasse Hockey Nederland

Siepman: “Zij komen twee keer bij ons in de cirkel”

De ziekenboeg van MOP zit aardig vol. Aimee de Beaumont (enkel), JulietteWel­ten (vocht in de knie), Loes van der Heijden (scheurtje in de lies), Shona McCallin (enkel, mocht niet spelen van de medische staf van Engeland) en Carolien Blanke­voort (enkel). Coach Toon Siepman was daarom  in de wedstrijd tegen directe consurrent Pinoké op een aantal andere speelsters aangewezen. Mar­cella van der Poel centraal achter­in met Floor van Bergen, A-junio­re René van Hijfte debuteerde op back (voor rust rechts, na rust links), Marcela Rybacha in de as en Natalie Sourisseau op links­midden.

“Tegen een ploeg als Pinoké die op de counter speelt moet je voorzichtig zijn en dat deden we niet echt handig”, concludeerde Siepman in het Brabants Dagblad. Het duel speelde zich vooral af op het midden­veld. „We hadden heel veel de bal rond de cirkel van Pinoké, maar creëerden te weinig”, zag ook de­butante Van Hijfte (16 jaar).

Bij rust stond MOP op een 0-1 achterstand en moest de ploeg uit Vught een tandje bijschakelen. Acht minuten voor tijd kreeg MOP één strafcorner die Lieke van Wijk verprutste. De Steekneuzen leunde, conso­lideerde en liep via een lange cor­ner en een counter kinderlijk een­voudig naar 0-3. „Geflatteerd? Dat mag je wel zeggen. Zij komen twee keer bij ons in de cirkel.”

Door het 0-3 verlies op eigen terrein heeft nu nog maar één punt voorsprong op Pinoké, dat tiende staat, de plek die naar de play-outs leidt. „Alarmfase één? Daarin zitten we voor mij al van­af het einde van de eerste competitiehelft. We moeten niet den­ken dat we er al zijn. Dat blijkt.”

Leave a Reply