Silfhout: “Op mentaal gebied moet ik groeien”

Afgelopen jaar degradeerde Sabine van Silfhout met KZ jammerlijk uit de hoofdklasse en dat dwong Silfhout voor haar ontwikkeling als hockeyster om haar geliefde club te verlaten. “Ja dat was best moeilijk, want ik speel daar al vanaf mijn achtste,” vertelt zij aan het AD/Haagsche Courant.

Inmiddels heeft ze haar plek gevonden bij het Amsterdamse Hurley. De Amsterdammers bekleden zo halverwege de competitie de vijfde plek en daarmee liggen zij op koers om de doelstelling van een plaatsje in het linkerrijtje te halen. Silfhout heeft bij haar gloednieuwe team de vrije rol gekregen op die plek voelt de Jong-Oranje speelster zich helemaal thuis. “Ik kom overal te staan en kom zo met alle facetten van het spel in aanraking.”

Twee jaar geleden mocht Silfhout al een kijkje nemen op het hoogste hockeypodium bij de Oranjevrouwen, want ze mocht mee op trainingsstage en speelde een aantal oefenwedstrijden mee. Silfhout wordt vooral geroemd door haar overzicht, passing en diepgang. “Ik ben geen speelster die blijft hangen rond de middencirkel. Ik duik regelmatig op in het 23-metergebied. Dat is niet iets wat de tegenstander verwacht.”

Buiten dat is Silfhout een enorme perfectionist. “Als ik een slechte bal geef, kan ik echt boos op mezelf worden en dat kan me opbreken. Op mentaal gebied moet ik groeien. Het gaat wel steeds beter.”
WK

Silfhout hoopt mee te doen op het WK 2014 in Den Haag. “Het is een kwestie van heel hard trainen. De goede dingen aan je spel blijven ontwikkelen en de mindere punten verbeteren en vooral constant presteren. En ja, er is natuurlijk ook erg veel concurrentie.”

Comments (7)

 1. Een van de beste speelsters van de competitie tot nog toe. Die komt er wel.

 2. Wellicht een van de grootste Nederlandse talenten, ben wel benieuwd op welke positie ze later uit komt! Geloof dat de verdedigen minder leuk vind namelijk?
  Middenveld zoals het NL dames nu speelt als een van de 2 achterste middenvelders wellicht?

  We gaan het zien! Succes !

 3. Ja, daar speelt ze bij Hurley ook. En doet ze erg goed.

 4. Aardige speelster maar ook een beetje overschat. Mag nu weer mee omdat het een veredelde jong-oranjestage is.

 5. Gewoon een groot talent, geen discussie over mogelijk.

 6. Geen twijfel over mogelijk inderdaad. Absoluut een groeibriljant voor de toekomst. Een van de weinige nog die alle slag en passtechnieken beheerst.

 7. Ik gun haar de stap van talent naar vaste waarde. Het zin erin. Nu maar duimen dat het eruit komt!

  Ps het is VAN Silfhout.

Reageer