Smolenaars: “We kunnen bijna niet meer wachten” – Hoofdklasse Hockey Nederland

Smolenaars: “We kunnen bijna niet meer wachten”

Foto © Euro Hockey League - Frank Uijlenbroek

Aanstaande zaterdagmiddag om 14.30 uur staan de hockeymannen van Bloemendaal wederom tegenover regerend EHL-kampioen Uhlenhorster HC. Weliswaar wonnen de oranjehemden twee jaar geleden de finale met 5-4 van de Duitsers, vorig jaar waren het de Hamburgse hockeyers die de Bloemendaal-mannen al in de tweede ronde van het veld stuurden.

Hoe staat het team er dit jaar voor? “Het team staat er erg goed voor,” zegt Smolenaars. “Behalve Jamie Dwyer en Eby Kessing is iedereen fit.” Kessing kampt al enige tijd met een liesblessure en de Australische Dwyer heeft vorige week een knieoperatie ondergaan in zijn thuisland. Afgelopen zondag speelde Teun de Nooijer uit voorzorg niet mee tegen Rotterdam vanwege een lichte kuitblessure, maar de rust heeft de aanvoerder goed gedaan. “Teun is er deze week gewoon weer bij”, zo verzekert Smolenaars.

Omdat de EHL KO16 dit jaar op Bloemendaal wordt georganiseerd, beleeft de regerend landskampioen alles net iets intenser. “We hebben gister nog getraind op het veld waar het gaat gebeuren. De tribune staat, de boarding hangt al langs de hekken en de EHL-goals staan op het veld. We maken alles van dichtbij mee en dat geeft de groep echt dat extra gevoel. We hebben er ontzettend veel zin in en kunnen bijna niet meer wachten tot het zaterdag is.”

Bloemendaal is uiteraard in haar voordeel dat de knock-outs dit jaar op de Noord-Hollandse club worden gespeeld, en dan lijkt de zaterdag ook nog eens compleet uitverkocht te zijn. “Ik vind Europese toernooien echt het mooiste wat er is. En dan is het ook nog eens op Bloemendaal, echt prachtig.”

De voorbereiding in aanloop naar het EHL-weekend is niet echt aangepast door de Bloemendaal-coach. “Nee, hoor. We hebben er alleen één training uitgegooid op de donderdag omdat we zaterdag in plaats van zondag spelen en verder hebben we uiteraard op de shoot-outs getraind.”

Donderdag vertrekt de voormalig landskampioen naar een hotel in Akersloot waar het zich in alle rust kan voorbereiden op de spectaculaire thuiswedstrijd. Mocht de ploeg van Smolenaars het Duitse Hamburg zaterdag verslaan, dan staat het maandag tegen de winnaar uit de wedstrijd Oranje Zwart-RC Polo de Barcelona in de kwartfinale.

Comments (4)

 1. floppieenteun

  HC Bloemendaal kan aan de bak! Hamburg draait op volle toeren (knappe overwinning op Koln), zit in een flow, en lijkt klaar te zijn voor de EHL. HC Bloemendaal zal scherper en geslepener moeten zijn dan in veel wedstrijden dit seizoen (Pinoke uit was top, Laren thuis was top, OZ thuis was top (tweede helft)), ondanks de goede behaalde resultaten. Focus is het toverwoord, en wel 2×35 minuten (maandag natuurlijk ook), spelen met het mes tussen de tanden zonder daarbij het hoofd te verliezen! Je niet laten provoceren door Duitsers (of Eindhovenaren :-)(een Europees duel is geen competitiewedstrijd)), waken voor onderschatting en geloven in eigen kunnen. Afspraken nakomen en taken uitvoeren. Gesteund door al die duizenden in Oranje moet het gaan lukken!

 2. Dit is de officieuze finale tussen de enige 2 winnaars van de EHL EN de titanen strijd tussen Teun de Nooijer en Moritz Fuerste. Beide ploegen kennen elkaar door en door, beloofd een prachtige dag te worden. Fooorzzzaaaaa Bloemendaal!

  Winnaars EHL
  2009-10 Uhlenhorster HC
  2008-09 HC Bloemendaal
  2007-08 Uhlenhorster HC

  MVP
  2009-10 Moritz Fuerste
  2008-09 Teun de Nooijer
  2007-08 Moritz Fuerste

 3. Succes BLOEMENDAAL! Laat het net vibreren. En KOM OP OUWE!

 4. bloemendaal

  Wat zijn die Docherty en Hofman slecht, niet normaal.

Leave a Reply