Sophie Bravenboer naar Den Bosch

Er is een einde gekomen aan de soap rond keepster Sophie Bravenboer. Hockey.nl meldt dat de 28-jarige keepster in Den Bosch haar nieuwe club heeft gevonden.
Bravenboer, die bij HDM buiten de selectie werd gezet na kritiek op het beleid, wordt bij Den Bosch tweede keepster. Bravenboer kiest er bewust voor om tweede keus te zijn bij de landskampioen in een andere stad dan haar woonplaats. “Het wordt veel reizen. Ik woon in Den Haag en ga straks drie keer per week heen en weer naar Den Bosch. In combinatie met mijn werk en studie is het misschien niet heel handig, maar weet je hoeveel ik daar kan leren”, tekent hockey.nl op uit haar mond.
Met een jaar trainen bij Den Bosch als ervaring hoopt Bravenboer volgend seizoen als eerste doelvrouw onder de lat te staan bij een club uit de Hoofdklasse.

Comments (17)

 1. Zo terecht! Koos Slieker is een dief voor de club en verliest hier een trouwe sluitpost. Trouwe spelers zijn zeldzaam en hoe zij de afgelopen paar dagen met de overgangsklassers is om gegaan, verdient alleen maar respect! Mooi persoon, verdiend een mooie club! HDM op voor degradatie en Den Bosch de landstitel, zou een mooie droom zijn….. of niet, Koos?

 2. en ze hebben nu een goede zaalkeeper erbij ! maken ze een goede kans op de indoor europa cup!

 3. Chapeau voor DB!
  Tegelijk ongelofelijk dat het ‘men’ dit bij HDM zo heeft laten gebeuren. Bizarre vertoning een keeper weg te sturen die een (terechte) opmerking maakt nadat men slordig met haar omgaat. Excuses waren meer op zijn plaats geweest. Is het overdreven te denken dat DB er ook een signaal mee afgeeft?
  Weet ik niet, maar de gedachte spreekt me aan.

 4. Beetje overdreven allemaal. Spelers zijn ook maar mensen en reageren soms emotioneel. Ik weet niet eens precies wat er gebeurd of gezegd is maar een keeper wegsturen vanwege een interview is best sneu in een amateursport.
  Of er moet iets anders gebeurd zijn.

 5. Neem van mij aan dat het niet uitmaakt of het wel of niet tegen haar gezegd was. Heeft al meerdere malen aangegeven niet met een 2e keeper in de selectie te willen keepen bij hdm.
  Denk dat hdm hier echt niet rouwig om hoeft te zijn en dat Bravenboer een erg gekleurde versie van het verhaal heeft.

 6. Vanmiddag bij Sophie Bravenboer in de trein gezeten nadat ze de samenwerking met HC den Bosch beklonken had. Kan niet anders dan concluderen dat ze zichzelf meer dan geweldig vind en het daarbij niet uitmaakt of ze daarmee anderen beschadigd! #Jammer

 7. @evelien;
  En dat heb je natuurlijk ook tegen haar gezegd, in de trein toen jullie hierover spraken. “nou nou Sophie, jij vindt jezelf geweldig, het kan jou ook niets schelen dat je anderen beschadigd”.
  Of niet?
  Of heb je meegeluisterd, meegepraat en dacht je: “dat zet ik lekker anoniem op het hoofdklasse forum”.
  Over beschadigen gesproken.

 8. Ik ken sophie, en vind het niets voor haar..
  Maar denk dat de hele situatie vervelend is, ook voor HDM, maar kan me zelfs daarin niet voorstellen dat Sophie zo in de trein zou gaan zitten.

 9. @Evelien Welke trein was dat dan? En wie beschadigt ze nu dan?

 10. Beste mensen, allemaal leuk en aardig, maar dit gaat een beetje te ver. Met Sophie dit, met Sophie dat… Je mag best je mening hierover uitspreken, maar om nou anoniem iets persoonlijks over Sophie te schrijven. A.u.b. niet doen.

 11. Lijkt me wel apart als die keepster die ze vorig jaar in de zaal hadden niet mee mag naar de Europacup toch?

 12. Terry Noorlander

  Hahaha, Kloofje, wat een mooie grap is dit! Echt een fantastische stap maakt ze op deze manier!
  En Evelien, wat een trieste uitlating…Jammer jammer.

 13. Appel Kaldenbach

  Moooooooi!
  @Evelien, wat een domme uitspraak. Blijkbaar ken je Soof, anders had je haar nooit herkend, en blijkbaar mag je haar sowieso niet. Anders zou je dit soort teksten lekker voor je houden. Das gelijk de tip die ik je bij deze meegeef, hou dit soort teksten voor jezelf of wees zo stoer om onder je eigen naam te publiceren.

 14. Ik begrijp Sophie haar teleurstelling dat er concurrentie wordt aangetrokken door HDM. Echter na haar ontslag heeft Sophie 5 teams (overgangsklasse en 2e teams hoofdklasse)gebeld met de vraag of ze belangstelling in haar hadden. Hierin ging ze voorbij aan het feit dat ze in principe dus keepers die bij die teams al aangetroken waren in de zelfde situatie bracht als waar ze zo verbolgen over was bij HDM.

 15. @ ramond,
  dat is nou topsport! maakt niet uit wie er op doel staat als er maar 1 staat en dan liever iemand uit eigen selectie!

 16. Lijkt me toch dat de beste er moet staan robin? Wie dat dan ook is.

 17. Van Oostduin

  Waarschijnlijk was voor Sophie Bravenboer bij hdm sowieso geen plaats meer tussen de ingevlogen Spaanse keepster en het jonge talent uit de A1. M.a.w.: die verspreking kwam hdm wel goed uit en bood hen dus de kans om zich van haar te ontdoen. Uiteindelijk toch goed opgelost met dank aan Den Bosch. Niet zo chique van hdm.

Reageer