Sophie Polkamp hoopt dat alles klopt bij Amsterdam

De 29-jarige Sophie Polkamp vindt het geen verrassing dat haar jongere neefje Oliver sinds kort deel uitmaakt van de selectie van Oranje. „Hij heeft echt de keuze gemaakt om voor zijn sport te gaan leven en ik hoorde alleen maar om me heen dat hij het super goed deed bij Rotterdam. Ik denk dat hij het verdiend heeft.”

Polkamp noemt het verder ‘grappig’ dat ze komend weekend, net als haar neef, in de finale om de landstitel staat. Met Amsterdam neemt de international het voor de beslissende derde wedstrijd van de strijd om het kampioenschap morgen op tegen regerend landskampioen Den Bosch dat in de afgelopen vijftien jaar maar liefst veertien keer de titel veroverde.

Polkamp ziet kansen om net als in 2009 deze hegemonie te doorbreken. „We zijn dit seizoen niet zo constant, maar als alles klopt, kunnen we echt heel erg goed spelen. Bovendien hebben we een heel goed team en onze coach Alyson Annan heeft er een goede machine van gemaakt. Als we met dezelfde vechtlust spelen als afgelopen weekend heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt. Het wordt weer een keer tijd.”

Los van de uitslag is het voor Polkamp sowieso goed nieuws dat ze momenteel helemaal geen last meer heeft van haar rug. Vorig seizoen had de tweevoudig olympisch kampioen, die nog zeker tot en met het WK van volgend jaar in Den Haag door wil gaan bij Oranje, last van een hardnekkige rugblessure.

Desondanks was de verdedigster net op tijd fit voor de Olympische Spelen in Londen. Maar tijdens de eerste competitieheft van dit seizoen speelde de blessure weer op. „Het blijft een probleem en ik zal altijd extra krachttraining moeten doen om op topniveau te kunnen blijven hockeyen. Maar daar ben ik inmiddels aan gewend en het is het waard. Vooral als ik morgen kan juichen omdat we kampioen zijn geworden.”

Reageer