Spits: "Reckers bloeit weer op bij OZ"

Rob Reckers leek zijn langste tijd gehad te hebben als tophockeyer en vocht vorig seizoen met Den Bosch tegen degradatie. Maar onder de nieuwe coach Michel van den Heuvel lijkt de technisch begaafde middenvelder na zijn terugkeer bij Oranje Zwart bezig te zijn aan een tweede jeugd.
De ex-international heeft wat met Van den Heuvel. „Ik kan lezen en schrijven met hem”, zegt Reckers vandaag in dagblad Sp!ts over de voormalige bondscoach, die hem ooit liet debuteren bij Oranje Zwart. „Zijn kracht is zijn analytisch vermogen en dat bleek ook weer tegen Pinoké. We moesten met hoge balletjes wat ruimte creëren op het middenveld. Dat werkte goed.”
Kruising
Oranje Zwart speelde vooral goed op veld twee van Pinoké. Na een kwartiertje moest de wedstrijd verhuizen omdat de drainage van het eerste veld ernstig te wensen over laat. Vooral de thuisclub leek hier last van te hebben. Na de wisseling van speelhelft bepaalden Bob de Voogd met een knal in de kruising en Reckers met een intikkertje de ruststand op 0-2. Meer dan de 1-2 van Roderick Musters zat er vervolgens niet in voor Pinoké, dat het zonder de aan zijn rug geblesseerde Jesse Mahieu moest doen.
Los van het intikkertje, speelde Reckers, die ook nog een keer de paal raakte, een prima wedstrijd. En dan te bedenken dat de vorige coach van Oranje Zwart Sjoerd Marijne het niet zag zitten in de routinier. Mede daarom speelde Reckers na zijn avontuur bij Amsterdam de afgelopen twee seizoenen voor Den Bosch.
Boos
Reckers hockeyde in het verleden tien seizoenen voor Oranje Zwart en werd vanwege deze lange periode zelfs tot lid van verdienste benoemd. Twee jaar geleden leverde hij zijn speldje in omdat hij boos was dat hij niet mocht terugkeren bij zijn oude club terwijl hij aanvankelijk wel rond zou zijn geweest met de Eindhovense hockeyclub.
Inmiddels is alles weer koek en ei tussen Reckers en Oranje Zwart. De technicus heeft zelfs vrede gesloten met de dit seizoen bij Den Bosch coachende Marijne. „Ik vind het heerlijk om weer terug te zijn en volgens mij zijn zij ook weer blij met mij. Met Marijne heb ik afgelopen zomer een goed gesprek gehad. Het was een samenloop van omstandigheden en het is gegaan zoals het is gegaan. Maar nu is er niets meer aan de hand.”
Opties
Overigens had Reckers zelf vorig seizoen nog absoluut niet het idee dat het einde van zijn loopbaan naderde. „Bij Den Bosch is het helaas niet gelukt om in de top mee te draaien, maar ik had een aan het eind van het seizoen een paar mooie opties in binnen- en buitenland. Trainingen gaan me nog altijd makkelijk af en ik denk dat ik nog wel een paar jaartjes door kan in de top. Het Nederlands elftal? Ze mogen me altijd bellen, maar het is duidelijk dat ze daar met een nieuwe lichting een nieuwe weg zijn ingeslagen.”
Oranje zit er inderdaad niet meer in voor Reckers. Maar voor Oranje Zwart kan de routinier dit seizoen ongetwijfeld nog een belangrijke rol gaan vervullen.
Bron: Spits/Jan Balk

Comments (11)

 1. Lache dit stukje nonsens!
  Als hij het zo goed doet leg dan eens uit waarom OZ aan de leiding staat met minder gescoorde goals dan de hele top 8? Leuke jongen die nog 10 minuten per helft diep in de spits mee kan als intikker aan de tweede paal. Absoluut een kwaliteit op zich, maar verre van een echte topper in modern hockey! Qua mee verdedigen of het spel snel verleggen is hij een lachertje, wat hij wel goed kan is het balletje vasthouden en hij heeft nog steeds een neus voor de goal. Ooit een heel goede spits geweest, dat wel.

 2. Ik ben benieuwd wat Reckers had gebracht als hij meer verantwoordelijkheid zou krijgen? Hoop dat hij weer opbloeit zoals tevoren. Niet voor Oranje misschien, maar voor hem zelf en OZ. Snelle spits, goed schot, handige speler. Maar voor oranje zijn dit soort spitsen vaker afgevallen. Type speler die van Ass niet meer wilt hebben?

 3. Marijne bedankt! Je had helemaal gelijk toen je Reckers niet meer wilde in Amsterdam en in Den Bosch.. Zie hoe succesvol je nu bent!

 4. Gijp toch, wat heeft Marijne jou toch aangedaan….. Hulp nodig???

 5. En Gijp, voordat je wat roept wel eerst de feiten weten. Marijne heeft ‘m niet meegenomen naar OZ en Van de Honert wilde Reckers niet behouden voor Amsterdam. Dus…

 6. @victor En Marijne wilde hem niet hebben in Den Bosch! Marijne heeft altijd een grote mond maar maakt nooit iets waar! Gelukkig voor jou spelen ze 3-3 gelijk tegen Voordaan Mhuahahahahahahhaah

 7. @gijp, blijkbaar weet iedereen het beter dan Marijne en Reckers. Het verhaal dat jij schetst klopt absoluut niet. Maar jij bent niet voor rede vatbaar want jij hebt iets tegen Marijne. Gefrustreerd persoontje ben jij!! Makkelijk hè onder een andere naam personen afzeiken. Grote vent ben jij, walgelijk……

 8. O en ook:
  ‘Er is natuurlijk de afgelopen tijd veel gebeurd bij OZ,’ zegt Marijne. ‘De spelersgroep is opgestaan en daar zit veel kracht in. De hiërarchie is erg goed. Dat is iets wat ik heel graag wil behouden. En nee, ik denk niet dat Rob daar in past. Het is heel vervelend voor de persoon Rob Reckers, begrijp me niet verkeerd. Het is toch een jongen van de club OZ.’

 9. @Victor:
  De twee raakten in 2010 gebrouilleerd, nadat Marijne Reckers’ terugkeer naar OZ dwarsboomde. Reckers was twee jaar terug lange tijd in de veronderstelling dat hij na een jaartje Amsterdam, waar hij nota bene onder Marijne speelde, moeiteloos terug kon keren naar zijn oude club. Het stoorde de hockeyer vooral dat hij daarover te lang in het ongewisse was gelaten. “Wat destijds is gebeurd, vind ik onacceptabel. Ik heb geconcludeerd dat het voor mij niet mogelijk is om bij Den Bosch onder Sjoerd verder te gaan. Ik moet mezelf nog in de spiegel aan kunnen kijken.”

 10. @Gijp, zo zo… alle artikelen bewaard? Familie? Je bent in ieder geval een erg triest figuur…. Er is geen issue meer tussen Reckers en Marijne, maar dat zul je ongetwijfeld ook wel weten dan. Ik stop in ieder geval want echt, wat ben jij een triest figuur..

 11. @Olaf/Victor Kennelijk zit de frustatie erg diep bij jou 🙂
  Reckers is 3 keer voor Marijne gevlucht (eerst Amsterdam, daarna OZ en nu Den Bosch) > als jij de illusie hebt dat het beste vrienden zijn dan heb je het verkeerd..

Reageer