Sportprijzen 2012

Maandag 17 december 2012 is dé dag waarop Rotterdam-Rijnmonds beste sporters worden verkozen tijdens de Sport Awards in het nieuwe Luxor Theater. Tot en met 9 december 2012 kan er via Desportawards.nl gestemd worden op de genomineerden. Paul Van Ass is genomineerd voor sportcoach van het jaar.
Naomi van As en Merel de Blaey zijn genomineerd voor de titel sportvrouw van het jaar van Den Haag. Tot 1 januari kunt u stemmen via DenHaag.nl. De uiteindelijke uitslag wordt bepaald door de stemmen van het publiek en de vakjury. De prijsuitreiking is op 14 januari tijdens het Haags Goud Sportgala in het AFAS Circustheater.
Floris Evers is door Topsport Amsterdam genomineerd als Amsterdamse sportman van het jaar, Taco van den Honert als coach van het jaar, en Heren 1 als Amsterdamse sportploeg van 2012.  Daarnaast is Kim Lammers genomineerd voor sportvrouw van het jaar. De Fanny’s worden op 17 december uitgereikt in het Transformatorhuis op het Westergasterrein. U kunt stemmen via Topsportamsterdamfinale.nl.
International en Oranje Zwart-speler Bob de Voogd is genomineerd voor de titel Sporter van het Jaar in Helmond. De Voogd maakt samen met Dana van Lierop (dressuuramazone) en Amy Siemons (paralympiër) kans op de prijs. De winnaars worden donderdag 17 januari bekendgemaakt tijdens het sportgala in zaal De Traverse.
De Oranjevrouwen zijn door het NOC*NSF genomineerd voor de titel ‘sportploeg van het jaar’. De formatie van bondscoach Max Caldas won afgelopen zomer een gouden medaille op de Olympische Spelen in Londen. De andere kandidaten voor deze titel zijn twee estafetteploegen. Zowel de vrouwenzwemploeg (zilver op de Spelen) het mannen atletiekteam (goud op het EK) maken ook kans op deze prijs.
Caldas maakt daarnaast nog kans op een individuele titel. De keuzeheer van Oranje is een van de drie kandidaten om coach van het jaar te worden. Ook Daniël Knibbeler (turnen) en Jacco Verhaeren (zwemmen) hebben een nominatie op zak. De winnaars worden op 18 december tijdens het jaarlijkse sportgala bekendgemaakt.

Reageer