Stockmann: “Ik ben heel benieuwd wat ik waard ben”


Op 1 december vindt de veiling voor de Hockey India League plaats. We zullen er dan achter komen hoeveel elke speler waard is en of ze überhaupt  mee mogen doen aan de competitie die van 3 januari tot en met 5 februari duurt. Omdat de competitie nu goedgekeurd is door de FIG en de KNHB hebben veel Nederlandse hockeyers zich aangemeld. Jaap Stockmann is er een van en komt aan het woord in het AD.
De Nederlandse ex-internationals  Teun de Nooijer, Taeke Taekema en Floris Evers zullen net als de internationals Wouter Jolie, Jaap Stockmann, Jeroen Hertzberger, Sander Baart, Tim Jenniskens en Marcel Balkestein in spanning moeten afwachten totdat ze te weten krijgen of er op hun geboden is. Jaap Stockmann heeft veel zin in de veiling: “We zijn dan met het Nederlandse team in Australië voor de Champions Trophy, maar ik heb gehoord dat die veiling via internet te volgen is en dat zullen we met een aantal jongens zeker proberen te doen.”
In totaal mogen de zes teambazen 650.000 dollar besteden aan hun team. Het team mag niet meer dan 10 buitenlanders daarmee halen, de rest van het team zal worden opgevuld door Indiase hockeyers. “Ik weet niet of ze in het openbaar opbieden of dat het, bijvoorbeeld, met gesloten enveloppen gaat en de club met het hoogste bod de spelers krijgt, maar het lijkt me een mooie avond,” aldus Jaap Stockmann.
Het lucratieve voor de spelers is dat het geld waarvoor zij op de veiling worden binnengehaald in hun eigen portemonnee terechtkomt: “Dat kan een mooi bedrag worden. Ik ben heel benieuwd wat ik waard ben, maar om eerlijk te zijn zou ik het ook voor niets doen. Dat zal ik ze maar niet vertellen.”
In totaal zijn er negentig aanmeldingen voor zestig plekken (zes teams met maximaal 10 buitenlandse spelers). Dit houdt in dat dertig spelers teleurgesteld zullen worden en niet deel mogen nemen aan de competitie. De 28-jarige doelman van Oranje hoopt dat er wel op hem geboden gaat worden: “Ik mag toch hopen dat er op me wordt geboden. Het geld is mooi, maar het gaat me natuurlijk vooral om het avontuur. Ik heb in New Delhi het WK van 2010 gespeeld en de beleving van de fans is geweldig. Het is het walhalla voor iedere hockeyer.”
Bron: AD
Foto: ABN AMRO NV

Comments (3)

  1. Super cool initiatief – wie wil Jaap nou niet in zijn team..
    Ik hoop niet voor Taeke dat hij opnieuw buiten de boot valt.

  2. Hoop dat het ook buiten India te volgen zal zijn. Weet iemand al of er ergens streaming beelden te zien zullen zijn?
    Wie gaat er bieden tijdens die veiling? Zijn dat de eigenaars/sponsors van de teams of de coaches? Vrees dat het een groot verschil zal betekenen voor de biedingen. Denk dat ze in het eerste geval 100% voorkeur zullen geven aan ouwe glorie toppers uit het (recente) verleden…
    Hoe dan ook een mooi initiatief dat hopelijk een mooi zakcentje kan opleveren voor de onderbetaalde hockeytoppers, dat het hockey in India erdoor op vooruit mag gaan en dat de supporters mogen genieten van mooi hockey !

  3. In het geval van Twenty20 is het een groot succes. Er komen zeker internationale streams.

Reageer