Taco van den Honert: “We zijn op de goede weg terug”

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Het was afgelopen zondag weer ouderwets genieten in het Amsterdamse Wagener stadion, want onder een strak blauwe hemel en een vriendelijk zonnetje was het met een zeer aantrekkelijk spelend Amsterdam goed toeven voor het toegestroomde publiek. Onder andere de zeer attractief spelende Santi Freixa, Floris Evers en Valentin Verga stuurden het bezoekende Den Bosch met een pijnlijke 9-2 nederlaag met de staart tussen de benen terug naar Brabant.

En daarmee lijkt de ploeg van coach Taco van den Honert alle schroom van zich af te hebben gespeeld, want sinds de winterstop werd er geen punt meer gehaald en zakten de Amsterdammers daardoor zelfs van de eerste naar een vijfde plek op de ranglijst. “We gingen de afgelopen weken steeds beter spelen,” vertelt de blije Van den Honert. “Tegen Bloemendaal speelden we weer goed. Dat gaf ons een goed gevoel en moed voor vandaag”.

Nu moet er wel gezegd worden dat Amsterdam niet de makkelijkste tegenstanders had na de winterstop, want met Laren, Rotterdam en Bloemendaal achter elkaar op het programma is dat geen lekkere planning. Maar vooralsnog wisten de Amsterdammers voor de winterstop nog wel alle drie de topploegen te verslaan. “We hebben laten zien dat we de toppers kunnen verslaan. De laatste wedstrijden ontbrak het ons alleen aan scherpte. We creëerden veel kansen, maar maakten het niet af. Spelers waren ook niet in goede doen, en dan win je dus geen wedstrijden. Vandaag was de scherpte weer helemaal terug. Ik zag dat alle spelers met veel plezier in het veld stonden. We zijn op de goede weg terug.”

En of de scherpte en het plezier terug waren. Een aantal spelers was namelijk niet meer te stoppen, waaronder middenvelder Santi Freixa (foto). “Santi begint weer goed te hockeyen en dat merk je meteen. Hij helpt het team hier ontzettend mee.” Want de Spaanse international, die maandenlang uit de roulatie lag door een knieblessure, speelde weergaloos. Met twee doelpunten, drie assists en een aantal behaalde corners zette hij de Bossche verdediging regelmatig voor schut.

“Nu is het zaak dat we de scherpte vasthouden en de stijgende lijn doorzetten.” En dat is zeker noodzakelijk voor het team van Van den Honert, want aanstaande woensdagavond (20.30 uur, red.) komen de Amsterdammers weer een topploeg tegen, namelijk concurrent en buurman Pinoké. En die ploeg verkeert momenteel in bloedvorm. Het belooft in ieder geval wederom een spectaculaire wedstrijd te worden in het Amsterdamse bos.

‘6 Austin Smith (0-1)(SC) /’10 Klaas Vermeulen (1-1)(SB) /’29 Floris Evers (2-1) /’37 Valentin Verga (3-1) /’45 Robert Tigges (4-1)(SC) /’49 Mirco Pruyser (5-1) /’55 Valentin Verga (6-1) / ’55 Philip Thiadens (6-2) / ’60 Santi Freixa (7-2) /’61 Klaas Vermeulen (8-2) /’67 Santi Freixa (9-2)

Reageer