Taekema naar Schaerweijde – Hoofdklasse Hockey Nederland

Taekema naar Schaerweijde

Taeke Taekema speelt vanaf volgend seizoen in het shirt van Schaerweijde. Er hingen al enige tijd geruchten in de lucht dat het cornerkanon zou vertrekken bij Amsterdam. Vrijdag bereikte hij een akkoord met de Zeister hockeyclub laat een bron weten aan hoofdklassehockey.nl Taekema zelf wilde het nieuws pas morgen naar buiten brengen, maar het nieuws is eerder uitgelekt.

Taekema kwam dit seizoen weinig in actie voor Amsterdam. De cornerspecialist kampte met aanhoudend blessureleed. Ook toen Taekema weer volledig fit was werd zijn inbreng beperkt. Amsterdam coach Taco van den Honert koos voor andere verdedigers. Taekema won twee landstitels met Amsterdam en speelde voorheen ook nog voor Klein Zwitserland.

In het seizoen van 2012 werd de interland loopbaan van de topschutter resoluut tot een einde gebracht. Hij werd buiten de selectie voor de Olympische Spelen gehouden en werd vervolgens niet meer opgeroepen. De verdediger kwam hierdoor tot 242 interlands. Hierin was hij uiterst trefzeker met 221 treffers.

Comments (126)

 1. Haha wat een grap, die gaat nog even geld pakken.

 2. Dus er is gewoon weer een club ingetrapt haha geweldig.

 3. …..bij de Zeister familieclub

 4. Genieten dit, taekema echt zijn beste tijd gehad. Stop dan maar gewoon

 5. Gaat z’n vrouw ook bij Schaerweijde aftrainen?

 6. gooi je geld dan gelijk de gracht in, wat een grap.

 7. Wat gaat hij daar doen? Zoeken ze een nieuwe barman?

 8. Met alle respect lars maar schaerweijde betaald echt geen top salarisen hoor ! Dan had hij beter bij Amsterdam kunnen blijven.

 9. @Gulian, bij Amsterdam was hij sowieso buiten de selectie gevallen. Daar had hij dus helemaal niets binnen gehaald.

 10. @Gulian, tussen de 30 en 35.000 euro vind ik veel wat jij?

 11. Ik denk dat hij de keuze kreeg bij Amsterdam of stoppen of vertrekken naar een andere hoofdklasser wat zou jij in zijn geval gedaan hebben? Ik denk hetzelfde.

 12. @GUlian, stoppen natuurlijk.

 13. Nou ja ipv de playoffs maakt hij dan ook een keer de playpouts mee.

 14. Kan daar wel lekker met zijn hond wandelen, dat dan weer wel in de bossen

 15. Show some goddamn respect! all of you….this is a player who has dedicated his life to the sport. Has been an ambassader to the sport for the netherlands and worldwide. he was leading in the corner world wide. Criticism is easy when you haven’t achieved anything. Better to laugh at another than try and be laughed at yourself.

  Show some respect and let Taeke end his career how he chooses without you donkeys thinking you all know better.

  Taeke. goodluck mate.

 16. @Hockey, Get a life.

 17. Trrrrrrrrr

  @hockey, sleep well!

 18. got a life ans sleep real tight… very happy actually.. you?

 19. Je kiest voor een loopbaan in het hockey. Zo kan het lopen. Weet niet of de man ooit een studie heeft afgerond maar zo niet dan is dit een optie op zijn leeftijd. Had misschien beter door de achterdeur naar een tweede team kunnen verdwijnen. Deze beslissingen maakt de tongen wel los.

 20. lekker nog 2 jaar playouts spelen en zijn zaken vullen, trieste is dat Schaerweijde echt denkt een topper binnengehaald te hebben.

 21. Tja, een jaar geleden begreep niemand dat van Ass Taekema niet meenam naar OS. En nu vinden reaguurders dat-ie beter barman kan worden of in het tweede spelen. Reaguurders zullen zelf ook wel olympische medaille en vele titels hebben. Echt recht van spreken. Ik gun Taekema nog een mooi seizoen waarin hij kan genieten van de sport waar hij, ook namens Nederland, zijn ziel en zaligheid in gelegd heeft. En dan en passant de azijnpissers op hun nummer zet.

 22. sticktape

  @John, niemand begreep waarom Teun afviel bij Oranje, maar over Taeke was iedereen het er vrijwel unaniem over eens dat het volkomen logisch was.

  De sleet zit er al een aantal jaar op en ben bang dat het komend seizoen echt als een nachtkaars uitzal gaan.

 23. Taeke succes bij Schaerweijde. Heb als Bloemendaal fan altijd van je spel genoten. Hoop op nog een mooi seizoen (of meerdere seizoenen) in Zeist!.

 24. Arnold von Weiler

  Taeke ! Welkom op Schaerweijde ! Was zojuist op de club en in elke gesprek werd je genoemd. Iedereen vindt he TOP dat je bij ons komt spelen. Je bent meer dan welkom bij ons. Tot over een paar weken en neem je hond lekker mee.

 25. Dat arme schaerweijde wat bakken geld over de balk gooit aan een speler die al een aantal jaar op zijn retour is, jammer.

 26. Taeke, veel plezier en succes bij Schaerweijde. Laat de kansloze sukkeltjes maar weer lekker azijn zeiken. Jij hebt tenminste wel wat betekend voor het hockey!

 27. @Jan123, stel je niet aan. Niks azijnzeiken gewoon de realiteit.

  Deze jongen had de eer aan zichzelf moeten houden en lekker moeten stoppen, de sleet zit er al een aantal jaar op. Maar hij kiest voor het geld zijn goed recht net zoals het iedereen zijn goed recht op dit forum is om daar een mening over te hebben.

 28. gerucht: rohof ook naar Schaer…

 29. Jeetje Frank praat ons eens bij, makkelijk om zomaar iets te roepen.

 30. lekker makkelijk en typisch hollands weer om zoveel kritiek te hebben op 1 vd besten die we ooit hebben gehad.

 31. Prima toch. Taeke is een betere hockeyer dan die Hullier (dat is niet moeilijk geef ik toe) en gaat er gewoon 20 cornertjes inslepen. Maak me wel zorgen over de minst mobiele en traagste achterhoede van Nederland met Strater, Knetemann en Taekema. Dat wordt wel penibel to say the least…

 32. Hele goede keus van Teakema (en Schaerweijde)!

  Zo maakt hij er nog een mooi jaar van bij een ploeg waar hij een absolute meerwaarde is. Ook mooi voor de hoofdklasse, maakt de competitie leuker.

  Veel succes Taeke!

 33. @by,zal niets veranderen aan de hoofdklasse ook met Taeke erbij wat ik eerder als een verzwakking dan een versterking Zie speelt SW eind van het seizoen playouts

 34. Jan stick andre bank zielig mensen dat jullie net doen alsof hij niks meer kan oke hij niet de beste meer maar met zijn reputatie en ervaring kan hij naast zijn veld spel nog veel bij brengen bij de jongens van Schaerweijde.

  Volgensmij hebben jullie persoonlijk iets mee gemaakt bij de club waarom jullie zo lopen te zeuren want je gaat ook niet zeggen dat arek slecht is. Hij staat in de top 6 van de speler van het jaar van de hoofdklasse van hockey.nl

 35. @kasper, beste knul deze jongen is over THE Hill .

 36. Piet Hein

  Het is bovenal een hele vervelende arrogante gozer. Hockeytechnisch is hij niet al te best, maar die push. Geweldig om te zien. Hard, geplaatst, ver, snel. Alles wat er nodig is om zijn push van absolute topkwaliteit te laten zijn. Maar of het genoeg is moet nog blijken. Van mij had hij door de achterdeur mogen afzwaaien. Nu dit niet gebeurd is dat ook prima en kunnen we eigenlijk maar een ding doen: hem veel succes wensen. Dus hierbij.

 37. @Kasper,

  Kan je me uitleggen wat je bedoelt? Ik ben toch niet zo negatief en toch noem je me een zielig mens. Dat vind ik vreemd en nogal ongepast. Kan je voortaan of goed lezen of je van elk commentaar onthouden?

 38. het was bedoelt voor jan123

 39. @Kasper, dat is het enige wat er nog over is zijn reputatie. Want zijn veldspel is natuurlijk heel erg matig en dit werd jarenlang nog redelijk gecompenseerd met goede hockeyers om hem heen en die lopen er niet bij Schaerweijde.

 40. Bijzonder stap, ben benieuwd. Al dat negativisme en respectloze uitlachen hoeft van mij niet zo. Vind het zwaar overdreven dat Taekema zo wordt afgeschreven. Tuurlijk is ie niet de snelste, maar laten we niet doen alsof ie niet kan hockeyen. Hij heeft afgelopen seizoen niet veel gespeeld, logisch na een nekhernia. Hoop dat hij zijn laatste jaartjes nog even kan vlammen ala Bram Lomans in zijn laatste jaren. Denk dat iedere tegenstander het nog steeds vervelend vind als ze Taekema zien staan bij een corner.

 41. Het zelfinzicht van vriend Taekema is ver te zoeken…

 42. jaloers??

  Wat een hoop jaloerse mensen zitten hier toch! Jullie mochten willen dat je ooit zo goed was als Taeke!

  Het is zo makkelijk om vanuit je luie stoel je gal te spugen he..

  Get a life mensen, dat doet Taekema ook!!

 43. @Jaloers, dream on knul.

  Oh ja en get a life.

 44. Joepie, weer lekker bashen op dit forum!

 45. Mooi voor Taekema, lastig voor Sträter. Beide spelers kunnen alleen uit de voeten als laatste man. Sträter heeft het eens geprobeerd bij SCHC als links- en rechtsachter, dat was verschrikkelijk om aan te zien. Sträter hiermee verbannen naar de bank?

 46. De overgang die Taekema maakt van KZ naar Amsterdam verdiende niet de schoonheidsprijs. Het zegt veel over de mentaliteit van het heerschap.

  Hij is jaren op handen gedragen omdat zijn corner een zekerheidje was. Zijn vele doelpunten zorgden ervoor dat zijn overige hockeykwaliteiten met de mantel der liefde werden bedenkt. Nu de corner hapert is zijn USP niet meer zo uniek meer. Dan valt op dat de rest van zijn hockeykwaliteiten helemaal zo goed niet zijn. Het is daarmee logisch geworden dat er kritiek komt.

  Ik ben bang dat zijn houding en onbegrip over zijn verbanning uit het Nederlands hem bij zijn publiek geen goed gedaan heeft. Ik denk dat Socrates hierboven wel een punt heeft.

 47. Schaerweijde heeft echt CASH CASH.

 48. Je zou bijna hopen dat hij door het ijs zakt…

 49. beste redactie
  waarom deleten jullie niet al die haatdragende reacties??

  het is gewoon zielig hoe men hier reageert.

  dit is pure karaktermoord op 1 van de grootste toppers die we de laatste jaren hebben gehad.

 50. Hup Taeke. Hopelijk speel je een goed seizoen en kan je met opgeheven hoofd een keer afscheid nemen.

 51. flikker je geld dan gelijk de gracht in, wat is dit armoedig.

 52. @SJ, haha hou op hoor karaktermoord, doe niet zo gek.

  Geld over de balk flikkeren is dit, armoedige actie van Schaerweijde

 53. Ben het enigszins met SJ eens. De meeste reacties hierboven voegen niets toe, en zijn naar mijn mening bedoeld om zo´n forum te verzieken. Kom dit soort reacties en taalgebruik ook zelden op een hockeyveld tegen, vreemd. Inloggen met bv. je facebook account is de oplossing. De echte liefhebbers haal je er zo uit. Uiteindelijk is dat het beste voor een site zoals hoofdklassehockey.nl. En levert dit je geen reacties meer op, jammer.

 54. @Pieter, stel je niet aan, iedereen hier verwoord wat we allemaal denken Taeke is over the hill en gaat nog 2 jaar poen pakken zijn goed recht maar daar mogen we gewoon kritisch over zijn.

 55. @Mike, kritiek moet kunnen, het gaat er alleen om op welke manier je de kritiek uit. Het valt me gewoon op dat dit een ander niveau is dan zondag op het hockeyveld, qua taalgebruik en reacties. En anoniem iets roepen is wel erg laf en gemakkelijk. Inloggen met je facebook account is naar mijn mening de beste optie.

 56. zonde van het geld.

 57. @Pieter, ik vind het eigenlijk nog wel meevallen met de manier van kritiek uiten. Wat vindt jij zo laag dan?

 58. @Marieke, wat ik er laag aan vind? Dat de kritiek anoniem is en vaak niet inhoudelijk. Laf en gemakkelijk. Lees de diverse reacties maar eens goed door. Is dat het niveau van de gesprekken die jij altijd om je heen hoort in het clubhuis van je favoriete club?

 59. @Pieter, hoeveel inhoudelijker wil je het hebben? was nooit de beste verdediger maar dit werd altijd gecompenseerd door goede spelers/verdedigers om hem heen en als dan ook zijn corner niet loopt dan is het gewoon middelmaat.

  En laten we nou niet allemaal heiliger zijn dan de paus de reacties vallen allemaal reuze mee hij kiest ervoor om nog even flink te cashen niks mis mee maar we mogen toch gewoon zeggen wat we denken daar is een forum toch voor? en met al die zogenaamde vreselijke reacies valt het allemaal wel mee.

 60. @pieter,
  Ben jij op zondag wel eens naar een wedstrijd van de veteranen geweest? Als je hoort wat daar voor schutting taal wordt gebezemd de gehele wedstrijd en er na dat zelfs aanvoerders van beide partijen excuus komen aanbieden aan de toeschouwers voor het gedrag van de heren die ook bestuursfuncties in het door jouw genoemde clubhuis en club bekleden nee dan valt wat in sommige reacties hierboven geschreven is mee en waarom plaats jij mensen in een hokje? Mag een mening niet meer in Nederland en vooral in de hockeywereld. Komen dan ineens de moraal ridders met een wijzend vingertje? Take is over de top jaar uit de roulatie geweest en ik hoop dat hij meerwaarde heeft maar denk dat hij dit als een mooie kans ziet om af te bouwen en rustig via de achterdeur het Nederlandse hockey te verlaten. Bij Amsterdam was hij uitgerangeerd en Schaerweijde biedt hem de kans en ja dat zal Schaerweijde een leuke som kosten.

 61. @Johnny, nogmaals, een mening geven hoort bij een forum zoals dit, lees m´n bovenstaande reacties. We moeten er alleen met z´n allen voor zorgen, dat we geen voetbaltoestanden bij hockey krijgen. Persoonlijk vind ik het te ver gaan als aanvoerders excuus komen aanbieden aan de toeschouwers voor hun gedrag. Past niet bij hockey. Gelukkig kom ik dat op m´n club (Bloemendaal) nauwelijks tegen, en ook gelukkig als iemand daar wat van zou zeggen. Inloggen met b.v. een facebook account voorkomt een hoop ellende, maar dat is iets voor de redactie van hoofdklassehockey.nl.

 62. @Pieter, get a life

 63. Zo, dat staat er allemaal weer op!!! 62 reacties en inderdaad met veel kritiek. Gelukkig ook enkele inhoudelijk, maar dit forum leeft dankzij het feit dat een ieder daar zijn mening op kwijt kan ook al denkt zijn beste vriend daar misschien anders over want het is heerlijk anoniem. Je mag toch zeggen Pieter dat TT uitgeblust is en zakelijk gezien voor hem het onderste uit de kan haalt?? En wat je club Bloemendaal betreft, lariekoek dat je daar alleen maar beschaafde mensen tegen komt. Misschien oogt het zo maar dan kletsen ze in je gezicht aardig en netjes maar roddelen over jou en je club zodra ze denken dat je ze niet meer hoort. Dus: ook normale mensen.En wat dat beschaafde van de mensheid betreft denk ik dat je moet accepteren dat mensen harder, minder gelikt zijn geworden.Laten we maar afwachten wat TT voor een meerwaarde heeft en hem zijn BMW gunnen.

 64. @kritiekhebbers: het ventileren van een mening mag altijd, moet zelfs kunnen.. Alleen de wijze waarop dit gebeurt getuigt niet van heel veel respect.. Barman? Je geld de gracht inflikkeren? Je hoopt dat hij door het ijs zakt? Natuurlijk is het de vraag of Taekema nog wat gaat klaar spelen bij Schaerweijde. En natuurlijk verdient hij daar nog een aardig salaris. Maar misschien vindt hij het wel gewoon nog veel te cool om op topniveau te spelen. Heeft jarenlang alles voor zijn sport gedaan, en menig Nederlands Elftal supporter verwend met zijn corner van wereldklasse. En kreeg hij daar bij Amsterdam de kans niet meer voor. Begrijpelijk dat hij nu nog 1 keer een stap wil maken, om te doen waar hij tot nu toe zijn hele leven op heeft ingericht; hockeyen, tussen de allerbesten ter aarde. Gun hem dat. Hij heeft veel betekend voor het hele hockey wereldwijd.

 65. @john, hou jezelf niet voor de gek, welk topniveau? en hij speelt gewoon voor de poen niks mee maar laten we het nou niet mooier maken dan het is.

  Een stap maken is in mijn ogen dat je van een mindere club naar een betere club gaat dit lijkt me dus geen stap maken.

 66. amsterdam

  @pieter, kom het bij bloemendaal wel degelijk tegen. ook ouders van spelers(tol,boelaars ed) misdragen zich langs de kans als ze het niet met de arbitrage eens zijn. zo heeft ieder club wel wat. inloggen facebook heeft geen zin, zie je bij hockey.nl niemand durft te reageren.bang voor maatregelen van de bondsmaffia.

 67. Geld was niet het punt, Schaerweijde werkt met een van de kleinste begrotingen uit de hoofdklasse. Taekema had ook voor meer geld naar laren kunnen gaan, maar hij wou liever een club waar op zondag altijd mensen naast de lijn staan. Dus het was wel degelijk een bewuste keuze.

 68. @Gast , bij Laren is het elke zondag dus uitgestorven? Wat een kuul zeg.

 69. @john, Taekema lijkt er alles aan te doen zijn imago te beschadigen. Wanneer je duidelijk kijkt naar zijn verleden blinkt Hij niet uit in openheid. Dat komt hem nu duur te staan!

  De drie reacties die je schetst vallen wat mij betreft wel mee.

 70. @Gast, ja als je de rest amper betaald dan kan je 2 jaar 70.000 euro uitgeven aan taeke.

 71. @Gast, je denkt toch niet echt dat er maar een club aan gedacht heeft om tussen de 30 en de 40.000 voor Taeke uit te geven, Schaerweijde doet dat nu wel een keuze niet zo, n geweldige slimme maar oke.

 72. @Gast, natuurlijk was het een bewuste keuze voor Schaerweijde omdat er natuurlijk nooit een andere club zoveel geld gaat uitgeven aan iemand die over the hill is.

 73. @Joep, Laren was ook in de markt met meer geld dan Schaerweijde, maar toch koos hij voor Schaerweijde. Geld was dus de facto niet de doorslaggevende reden.

 74. @Gast Oerlemans is een oud KZ’er die vergeten dingen niet en denk dat hij echt niet welkom was/is bij Laren. En dus eieren voor zijn geld heeft gekozen. Als hij werkelijk had willen afbouwen en waardig afscheid had willen nemen had Take een jaartje of in H2 van Amsterdam gaan spelen of bij Leiden waar hij ooit begonnen is. Maar ja daar krijgt Take geen stuiver voor en Schaerweijde wilde wel diep in de buidel tasten.

 75. Ik kan het me wel voorstellen. Best een uitdaging om met Schaerweijde weer in de Hoofdklasse te blijven en daar kan hij flink aan bijdragen.

 76. Ik denk dat schaerweijde en Amsterdam er allebei beter van worden! Succes Taeke!

 77. @ Joep, Laren wilde nog niet de helft betalen van 35.000 wat ook volkomen logisch is deze man heeft een mooie carrière gehad maar is volledig over THE Hill

 78. Gaat gewoon lekker nog een keer playouts spelen en poen pakken

 79. De meeste negatieve reacties hier komen overigens van één en dezelfde persoon, keer op keer, elke keer onder een ander pseudoniem, en bezigt keer op keer dezelfde bewoordingen als ‘stel je niet aan’, ‘niks mis mee’, ‘knul’, ‘gooi je geld over de balk/in de gracht’ etc etc. Ook in andere topics. Heel doorzichtig en een beetje triest. Maar aangezien het dus elke keer één persoon betreft, valt het met de negatieve reacties dus wel mee. Je staat een beetje alleen ‘knul’.

 80. @rv , stel je niet aan. We weten allemaal dat dit geld over de balk smijten is.

 81. Denk dat RV wel eens gelijk kan hebben. Vermoeiend dit. Redactie doe hier iets aan!

 82. In het verleden was Taeke Taekema ONS aller held. NU het wat minder gaat wordt hij verguisd !! Ook dat is “helaas” Topsport. Ik denk dat Taeke zeker van meerwaarde is voor S’weijde. Wel vreemd dat een ieder weet wat S’weijde ervoor gaat betalen ?? Heeft de penningmeester zijn mond voorbij gepraat of gissen jullie maar wat?? Ik denk het laatste. Taeke, succes en hockeyplezier bij S’weijde

 83. amsterdammer

  Allen, ik heb de 88 reacties even afgewacht en ook getwijfeld of ik nog wel de moeite zou nemen om te reageren.
  Mij vallen een aantal zaken op in deze “transfer”. Sinds dit forum er is lees/kijk en doe ik mee. In het verleden waren in diverse kwesties de reacties zodanig dat de HKH redactie (terecht helaas) heeft moeten ingrijpen. Onderbuik gedoe. Het is nu iets minder grof. Zo’n forum maakt ook duidelijk dat “wij” van de hockeywereld ook heus niet zo ongezouten zijn als dat we dachten te zijn. Het is nu gewoon zichtbaar dat hij/zij die graag zijn/haar eerste impuls los laat een plek heeft om dat over hockey te doen. POW nieuw. So be it. Laten de serieuzen daar tegenwicht aan bieden ajb. Je mond niet houden maar een inhoudelijke discussie voeren over onze gezamenlijke interesse. Soms lees je dan interessante dingen.

 84. ballenkanon

  @Amsterdammer, je hebt er een paar reacties bijgeteld? het waren er voor jou reactie 82.

  Dit is een forum en op een forum mag je je mening geven en dat jij een andere mening hebt dan iemand anders prima maar waar maken we ons allemaal druk om, het is net als de cijfers die brinkman geeft in de Telegraaf een Persoonlijke mening maar iedereen is zo snel op zijn teentjes getrapt in dit land.

 85. En Brinkman doet dat onder 36 verschillende namen in één artikel in de Telegraaf? Gewoon niet zo zielig doen en onder één naam posten.

 86. ballenkanon

  @RV, jij bent dus precies het prototype dat zich aangevallen voelt, laat me raden je bent lid van Schaerweijde?

 87. @RV, is dat een aanname dat het een persoon is? En waar maak jij je druk om? Komt het geschreven woord te dicht bij de waarheid? Dan heb ik aan jou een vraag; wie heeft het nieuws vrijdag laten uitlekken binnen Schaerweijde? Take wilde het zaterdag naar buiten brengen, dus iemand van Schaerweijde heeft zijn mondje voorbij gepraat. Zou dat eerst eens gaan uitzoeken voor je een vingertje naar andere wijst. Waarom mogen mensen geen kritiek hebben of een mening als het over Schaerweijde of andere clubs gaat? We leven niet in Noord Korea!
  En ja er zijn mensen op dit forum die meer weten hoe de hoed en de rand in elkaar steekt.

 88. ‘kenner’

  ik heb het gevoel dat Taekema vreest voor een diep zwart gat als zijn (overigens zeer succesvolle) carriere is afgelopen, aangezien hij de afgelopen 15 jaar (vanaf de zijlijn beschouwd) alles op hockey heeft gegooid en daarnaast (wederom vanaf de zijlijn beschouwd) niet de maatschappelijke kwaliteiten van een Derikx/Veering/Evers heeft, die alledrie een goede baan hebben die niks met hockey te maken heeft.

  Hockey is zijn werk en hij moet ook brood op de plank hebben, en zolang hij nog geen post-topsportleven heeft bedacht voor zichzelf is stoppen met hockey (lees: geen geld meer verdienen) simpelweg geen optie.

  Dus ja ik denk dat geld een grote rol heeft gespeeld en dus niet in Amsterdam H2 gaat hockeyen, maar ik geloof ook dat hij hockey heel leuk vindt en dat dat ook een grote rol in zijn keuze heeft gespeeld. Volgens mij is Schaerwijde namelijk best een leuke club om te spelen. Leuker dan Laren in ieder geval.

 89. @’kenner’,
  Ik mag toch hopen dat Take in de jaren dat hij goed verdiende wat geld opzij heeft gezet voor na het hockeyen? Ik ken hem persoonlijk en ik denk wel dat hij zo slim is geweest dat te doen. Ik hoop alleen niet dat het een moet is dat Take nog even wil laten zien aan de rest van de hoofdklasse. Ik gun Take nog twee jaar hockeyplezier en ach wat een club daar voor betaald is niet relevant.
  Ben benieuwd hoe Take uit zijn blessure is gekomen en of hij nog de Take is die elke dag stond te oefenen op dat veldje in Oegstgeest.

 90. Taekema heeft de laatste jaren met succes in de top gespeeld (bij het Nederlands elftal en Amsterdam). Een prachtige carriere. Dat spelen op topniveau houdt een keer op (zie de Nooijer). Taekema kiest ervoor om bij een club te gaan spelen, die de ambitie heeft uitgesproken om in ieder geval hoofdklasse te willen spelen, het liefst in de middenmoot of hoger. Een seizoen is geslaagd als er niet wordt gedegradeerd. Taekema kan zeker nog een a twee seizoenen belangrijk zijn voor, let wel, Schaerweijde (denk ook aan het begeleiden van talenten). Het verschil tussen de top 5 (misschien met Pinoke erbij top 6) en de rest is immers behoorlijk groot. Wel zal je verdediging in balans moeten zijn (qua snelheid) zoals al eerder opgemerkt in deze discussie. En als je de keus hebt tussen gelijkwaardige ploegen(Laren en Schaerweijde) zou je zomaar eens kunnen gaan naar de club die het meeste geld biedt, niks mis mee. Bovendien is Schaerweijde een uitstekende club, met een fantastisch complex. Ook is Zeist leuk, midden in het land en met Utrecht in de buurt.

 91. @pieter, mooi verhaal slaat alleen nergens op, Taeke kiest voor de poen niks mis mee maar is nooit bezig geweest met talentbegeleiding.

 92. Is toch geweldig voor de club waar ik mijn hele jeugd gehockeyed heb,in de jaren negentig in de kelder van de overgangsklasse en nu op om een stabiele hoofdklasser te worden. Daar zal Taeke met al zijn ervaring zeker bij gaan helpen. Goede zet van Schaer !!!!

 93. @Lau,Hoezo stabiel? 2x playouts en daar gaat de komst van Taeke niks aan veranderen.

 94. Wat een extreem trieste hockeyliefhebbers hebben we toch in Nederland!!! Kunnen die zogenaamde experts zich wellicht afvragen waarom ze zo negatief reageren. Ik denk dat Taeke wel genoeg over zich heen heeft gekregen en verneukt is door velen! Iemand die gewoon houdt van zijn sport wil nog blijven spelen bij een club die blij met zijn komst is. Dat hij daarvoor betaalt krijgt is toch logisch?! Als je dat niet begrijpt ga je voortaan toch lekker korfbal kijken…

 95. @Hilda, zou eerder willen zeggen wat hebben we een hoop realistische hockeyvolgers, en die experts kijken gewoon naar het spel de feiten en de cijfers .

  Verneukt? gaat verder wel alles goed met je?

  Betalen is zeker logisch maar deze bedragen zijn lachwekkend, dus dat begrijpen we allemaal maar jij reageert nogal hysterisch misschien kan jij beter korrfbal gaan kijken.

 96. Taeke is een klasse speler en mens. Ook in mindere tijden volledig committed voor zijn sport en ook een gentleman na de onhandige liegerij van Van Ass. Ga je schamen voor het gefrustreerde en onnodig naar beneden trappen van een topsporter. Heel makkelijk en onterecht. Gun Taeke nog 2 hele goede jaren. Forza TT!

 97. @Frank, want? als je niet goed genoeg bent voor het Nederlands elftal mag de coach je toch laten afvallen? iedereen viel over het afvallen vd Nooijer over van Ass heen maar ook Taekema hebben we niemand gehoord.

  Dus schamen en gefrustreerd slaat nergens op de beste jongen heeft zijn beste tijd achter zich liggen en dat mag gewoon benoemd worden.

 98. Er is genoeg over geschreven en gezegd, maar wellicht is nusport en NOS niet jouw ding Albert. Velen weten dat Van Ass heeft staan huichelen en liegen in die periode. Achter de schermen. Je mag vinden wat je vindt, maar iets van stijl en respect is op zijn plaats, waarom dat sneue afzeiken.

 99. @Frank, hou toch op, iedereen viel over het afvallen van de Nooijer en niemand heeft zich druk gemaakt over het afvallen van Taeke sterker nog iedereen begreep het volkomen.

  Heeft dus ook niks met afzeiken te maken hoe kom je hierbij?

 100. Zo en dat is reactie 100 een mooi moment om te stoppen met deze onzinnige discussie zou ik zeggen 😉

  Want van de 100 reacties zitten er nog geen 15 goede bij.

 101. @next, klopt jou reactie is inderdaad bedroevend

 102. bert, help mij even. Is het “jou reactie” of is het toch “jouw reactie”.Over bedroevend gesproken!!!!!

 103. @Henk, jouw reactie is bedroevend

 104. @ Henk , een voornaam schrijf je altijd met een HOOFDLETTER ! Wat een niveau Henk!

 105. @Henk, wat een niveau je lijkt Taeke wel

 106. U kunt niet meer reageren op dit bericht.

 107. jammer

 108. @redactie

  Als de redactie nu eens ingrijpt en alle onzinnige reacties schrapt, dan houden we 12 inhoudelijke reacties over en blijft het hier overzichtelijk bovendien.

  Maar waar is de redactie? Is er wel een redactie??

 109. Grappig dat de hockey 3 berichten terug, en in het Nederlands schrijft””u kunt niet meer reageren op dit bericht”” dezelfde is die het in bericht 15 en 18 zo hartstochtelijk voor TT opneemt in het Engels. Maar wie hij of zij ook is ik denk dat het genoeg is en dat nu wel duidelijk is hoe Nederland Hockeyland over TT denkt. Natuurlijk wordt deze site met reclame ondersteunt en is ieder bezoek een hit dus zijn ze blij met zoveel reacties. En zo verdient een ieder op zijn eigen manier.

 110. amsterdam

  waar komen in die bedragen van 35k per jaar vandaan? heeft dat in een persbericht van schearwijde gestaan? lijkt me redelijk overbetaald in deze tijd

 111. HOOFDKLASSEHOCKEY.NL JULLIE ZIJN DEGENE DIE DIT SOORT REACTIES UITLOKKEN !

  GEHEEL TEN ONRECHTE WORDEN HIER SPELERS,COACHES EN VELE ANDERE BELEDIGD !

  JULLIE MAKEN DIT MOGELIJK, EEN SCHANDE OM DIT OP DEZE MANIER DOOR TE LATEN GAAN !

  IK HOOP DAT JULLIE PER DIRECT HET BOETEKLEED AANTREKKEN EN DE MOGELIJKHEID OM TE REAGEREN PER DIRECT ONMOGELIJK MAKEN !

 112. HOOFDKLASSEHOCKEY.NL JULLIE ZIJN DEGENE DIE DIT SOORT REACTIES UITLOKKEN !

  GEHEEL TEN ONRECHTE WORDEN HIER SPELERS,COACHES EN VELE ANDERE BELEDIGD !

  JULLIE MAKEN DIT MOGELIJK, EEN SCHANDE OM DIT OP DEZE MANIER DOOR TE LATEN GAAN !

  IK HOOP DAT JULLIE PER DIRECT HET BOETEKLEED AANTREKKEN EN DE MOGELIJKHEID OM TE REAGEREN PER DIRECT ONMOGELIJK MAKEN !

 113. Nogmaals :

  HOOFDKLASSEHOCKEY.NL JULLIE ZIJN DEGENE DIE DIT SOORT REACTIES UITLOKKEN !

  GEHEEL TEN ONRECHTE WORDEN HIER SPELERS,COACHES EN VELE ANDERE BELEDIGD !

  JULLIE MAKEN DIT MOGELIJK, EEN SCHANDE OM DIT OP DEZE MANIER DOOR TE LATEN GAAN !

  IK HOOP DAT JULLIE PER DIRECT HET BOETEKLEED AANTREKKEN EN DE MOGELIJKHEID OM TE REAGEREN PER DIRECT ONMOGELIJK MAKEN !

 114. En nog een keer :

  HOOFDKLASSEHOCKEY.NL JULLIE ZIJN DEGENE DIE DIT SOORT REACTIES UITLOKKEN !

  GEHEEL TEN ONRECHTE WORDEN HIER SPELERS,COACHES EN VELE ANDERE BELEDIGD !

  JULLIE MAKEN DIT MOGELIJK, EEN SCHANDE OM DIT OP DEZE MANIER DOOR TE LATEN GAAN !

  IK HOOP DAT JULLIE PER DIRECT HET BOETEKLEED AANTREKKEN EN DE MOGELIJKHEID OM TE REAGEREN PER DIRECT ONMOGELIJK MAKEN !

 115. Hoe lang zou dit nog kunnen ?

  HOOFDKLASSEHOCKEY.NL JULLIE ZIJN DEGENE DIE DIT SOORT REACTIES UITLOKKEN !

  GEHEEL TEN ONRECHTE WORDEN HIER SPELERS,COACHES EN VELE ANDERE BELEDIGD !

  JULLIE MAKEN DIT MOGELIJK, EEN SCHANDE OM DIT OP DEZE MANIER DOOR TE LATEN GAAN !

  IK HOOP DAT JULLIE PER DIRECT HET BOETEKLEED AANTREKKEN EN DE MOGELIJKHEID OM TE REAGEREN PER DIRECT ONMOGELIJK MAKEN !

 116. he stel je eens niet zo aan en ga lekker buitenspelen of lees het niet.

 117. Nu nog steeds ?

  Iedereen die tegen commentaar van deze aard is kan dit kopiëren :

  HOOFDKLASSEHOCKEY.NL JULLIE ZIJN DEGENE DIE DIT SOORT REACTIES UITLOKKEN !

  GEHEEL TEN ONRECHTE WORDEN HIER SPELERS,COACHES EN VELE ANDERE BELEDIGD !

  JULLIE MAKEN DIT MOGELIJK, EEN SCHANDE OM DIT OP DEZE MANIER DOOR TE LATEN GAAN !

  IK HOOP DAT JULLIE PER DIRECT HET BOETEKLEED AANTREKKEN EN DE MOGELIJKHEID OM TE REAGEREN PER DIRECT ONMOGELIJK MAKEN !

 118. HOOFDKLASSEHOCKEY.NL JULLIE ZIJN DEGENE DIE DIT SOORT REACTIES UITLOKKEN !

  GEHEEL TEN ONRECHTE WORDEN HIER SPELERS,COACHES EN VELE ANDERE BELEDIGD !

  JULLIE MAKEN DIT MOGELIJK, EEN SCHANDE OM DIT OP DEZE MANIER DOOR TE LATEN GAAN !

  IK HOOP DAT JULLIE PER DIRECT HET BOETEKLEED AANTREKKEN EN DE MOGELIJKHEID OM TE REAGEREN PER DIRECT ONMOGELIJK MAKEN !

 119. HOOFDKLASSEHOCKEY.NL JULLIE ZIJN DEGENE DIE DIT SOORT REACTIES UITLOKKEN !

  GEHEEL TEN ONRECHTE WORDEN HIER SPELERS,COACHES EN VELE ANDERE BELEDIGD !

  JULLIE MAKEN DIT MOGELIJK, EEN SCHANDE OM DIT OP DEZE MANIER DOOR TE LATEN GAAN !

  IK HOOP DAT JULLIE PER DIRECT HET BOETEKLEED AANTREKKEN EN DE MOGELIJKHEID OM TE REAGEREN PER DIRECT ONMOGELIJK MAKEN !

 120. HOOFDKLASSEHOCKEY.NL JULLIE ZIJN DEGENE DIE DIT SOORT REACTIES UITLOKKEN !

  GEHEEL TEN ONRECHTE WORDEN HIER SPELERS,COACHES EN VELE ANDERE BELEDIGD !

  JULLIE MAKEN DIT MOGELIJK, EEN SCHANDE OM DIT OP DEZE MANIER DOOR TE LATEN GAAN !

  IK HOOP DAT JULLIE PER DIRECT HET BOETEKLEED AANTREKKEN EN DE MOGELIJKHEID OM TE REAGEREN PER DIRECT ONMOGELIJK MAKEN !

 121. amsterdam

  @direct onmogelijk maken, dat doet 1 persoon al onder verschillen pseudoniemen. beetje zielig allemaal.

 122. wat een kleuter, komt het wat te dichtbij de kritiek?

 123. rotterdam

  @amsterdam, want jij bent wel onder je eigen naam aan het posten.

  @lars, voor jou is het allemaal natuurlijk lekker ver weg. – Jaloers ? Had jij ook liever gehad dat er iemand in jou geïnteresseerd was ?

 124. @Rotterdam,Jaloers? leg even uit als je een andere mening hebt of kritiek hebt dan ben je jaloers?

 125. @Rotterdam, Jaloers? nou inderdaad zouden we er niet allemaal als TT willen uitzien of zijn. haha.

 126. Ik blijf mij verbazen over het feit dat een speler zoveel negativiteit over zich kan afroepen. Begrijp de kritiek wel en dat is nog het ergste…

Leave a Reply