Taekema: “We moeten er nog inkomen”

Foto © Proshots

Amsterdam is nog niet echt lekker uit zijn winterslaap wakker geworden. Vorige week verloren de Amsterdammers nipt van Laren en daarmee ook meteen de koppositie, zondagmiddag was het Rotterdam dat een maatje te groot was. Met de Rotterdamse doelpunten van Simon Child, Jeroen Hertzberger en Roderick Weusthof kon Amsterdam met de tegentreffers van Robbert Tigges en Geert-Jan Derikx niet aan het langste eind trekken.

“Rotterdam heeft terecht gewonnen, hoewel wij ook onze kansen hebben gehad,” vertelt de balende aanvoerder Taeke Taekema na afloop van de wedstrijd. “Maar over het geheel gezien domineerden ze de wedstrijd, dus is het terecht. Maar goed, het is allemaal nog niet zo erg. We staan er nog steeds goed voor, dus geen reden voor paniek.”

Dat de Amsterdamse selectie nu twee keer slaag heeft gekregen, betekent niet dat de formatie heeft stilgezeten gedurende de wintermaanden. Eén deel nam fanatiek deel aan de zaalcompetitie, een ander deel speelde met het Nederlands zaalteam het WK Indoor en weer een ander deel trainde met het Nederlands elftal. Op de vraag of dat iets te maken zou kunnen hebben met de slechte start van de ploeg, legt de aanvoerder het volgende uit: “We hebben een hele korte voorbereiding gehad met het hele team bij elkaar. We waren echt uit elkaar getrokken door Oranje en het zaalhockey. Ik merk dat we er daardoor nog even moeten inkomen. En dan krijg je ook niet meteen de eerste de beste tegenstanders, want met Laren, Rotterdam en volgende week Bloemendaal op het programma is dat niet niks.”

Dat beaamt ook assistent trainer/coach Alyson Annan: “Ik denk dat de omschakeling van de zaal naar het veld te laat is gekomen. Het is een kwalijke zaak dat onze basis nog niet goed is. Gister speelden we ook niet goed, we konden geen combinatiespel spelen en kwamen niet toe aan ons eigen spelletje. We kregen wel kansen, maar we maken ze niet af en dan win je ook geen wedstrijden. Zo simpel is het. En als dan geen enkele speler op het niveau van een 7 speelt, al helemaal niet. Ik hoop dan ook dat de nederlaag van gister hard aankomt bij de spelers.”

De selectie van coach Taco van den Honert verbleef tijdens hun trainingsstage met het hele team een aantal dagen in New York. En wel zonder stick! Een beetje vreemd is het wel dat de Amsterdammers, op dat moment de winterkampioen, niet met hun belangrijkste instrument op het vliegtuig stapten, maar de international weet dat wel uit te leggen: “Veel spelers hebben een lang zaalseizoen achter de rug wat behoorlijk belastend voor hen is geweest. Er is onder andere daarom ook besloten om puur voor de teambuilding naar New York te gaan. Sommige spelers hadden die rust echt even nodig.”

Het is te hopen voor de Amsterdammers dat ze deze week weer terugkomen op hun oude niveau, want aanstaande zondag staat alweer de volgende topper te wachten, namelijk Bloemendaal.

Reageer