Tess Meuleman: `Kruis is de juiste man op de juiste plek´

Foto © Daan Rhijnsburger

De dames van HDM hebben vandaag gestunt door op eigen veld koploper SCHC met 2-1 te verslaan. De ploeg uit Bilthoven leed hierdoor zijn eerste nederlaag van het seizoen. HDM ging een lastige periode door vanwege het vertrek van coach Wessel Verhoeff, maar sinds dinsdag zijn de dames van HDM weer in rustiger vaarwater beland door de komst van oud-bondscoach Herman Kruis. Ik belde na de wedstrijd kort met Tess Meuleman over hun knappe overwinning.

Met wat voor een tactiek zijn jullie door Herman Kruis het veld ingestuurd?
Het belangrijkste was dat wij over het hele veld volle druk op de bal moesten houden. Samen met een afwisselende press (half court en full press) en heel veel vechtlust hebben wij uiteindelijk gewonnen. Het had zelfs wel 5-1 kunnen worden. We zijn de terechte winnaars en de meiden van Stichtsche zijn het daar ook mee eens.

Heeft jullie overwinning iets te maken met de komst van Kruis?
Ja, ik denk het wel. Het is erg verfrissend om een nieuw gezicht voor de groep te hebben. En daarbij heeft Kruis zo een natuurlijk overwicht. Als hij iets zegt, doet iedereen dat ook. Het is lekker om zo iemand als coach te hebben. Helemaal na de afwezigheid van een leider.

Is er nu al veel veranderd sinds Kruis voor de groep staat?
Dat we een tijd zonder echte leiding hebben gespeeld, was best lastig. Nu Kruis er is, is de rust binnen het team teruggekeerd. En dat merk ik meteen. Onze kwaliteiten komen er weer uit, zoals onze enorme vechtlust. We kunnen nu weer van de koploper winnen en dat voelt zo goed. Kruis is echt de juiste man op de juiste plaats en we zijn ontzettend blij met hem!

Geschreven door: Lisette Schmidt

Reageer