Teun de Nooijer met doel naar India

Dankzij zijn afscheid als hockeyinternational heeft Teun de Nooijer tijd om een bijzonder en lucratief uitstapje te maken naar de competitie in India. Hij hoopt met zijn optreden in het land vooral een bijdrage te kunnen leveren aan de terugkeer van het land op internationaal topniveau.

”Vroeger was India enorm succesvol, maar sinds de komst van het kunstgras zijn ze weggezakt.Gelukkig zijn ze op de weg terug met de vierde plaats bij de Champions Trophy. Maar met deze competitie hoop ik dat we voor de definitieve ommekeer kunnen zorgen.”

Zes jaar geleden zorgde een cricketcompetitie in het land ook voor een positief effect. ”Ik zou het fantastisch vinden als dit nu ook met het hockey gebeurt en dat ik daar dan mijn steentje aan kan bijdragen. Het enthousiasme is nu al enorm groot. De verwachting is dat iedere wedstrijd door 20.000 tot 30.000 mensen zal worden bezocht. Dat is ook voor ons uniek om mee te maken. Vroeger had ik in deze periode altijd met interlandverplichtingen te maken, maar nu heb ik hier eindelijk ruimte voor. Ook mijn club Bloemendaal ging akkoord. Ik zal ook wedstrijdfit terugkeren.”

Op 17 januari wordt de eerste wedstrijd gespeeld. De finale staat op 10 februari op het programma.

Bron: De Telegraaf

Reageer