Teun Rohof: ‘Wij waren de gelukkige winnaar’

“Eigenlijk was het onverdiend”, zegt Teun Rohof over de winst van Amsterdam op Rotterdam (2-3) op de vierde speeldag van de Hoofdklasse. “Wij waren de gelukkige winnaar.”

“Het slecht weer was van invloed op de wedstrijd”, gaat Rohof verder. De regen kwam tijdens het duel in Rotterdam met bakken uit de hemel. “De eerste helft was voor ons en de tweede helft was voor Rotterdam. Zij hadden ook meer kansen. Na de 2-2 kwamen wij beter in wedstrijd.”

Scoreverloop

Max Sweering zette Amsterdam in de eerste helft op voorsprong. Deze marge werd in de tweede helft uitgebouwd door Tijn Lissone. Rotterdam knokte zich terug. Met twee doelpunten bracht Jeroen Hertzberger de ploegen weer op gelijke hoogte. Uiteindelijk trok Amsterdam aan het langste eind. Justin Reid-Ross verzilverde twee minuten voor tijd een strafcorner.

Hoe heeft Amsterdam de wedstrijd alsnog over de streep getrokken? “Dit jaar staat het verdedigend net iets beter”, legt Rohof uit. “Met Fergus (Kavanagh, red.) hebben we extra rust, een extra wissel. Dat geeft ons meer lucht. En Laurens (Goedegebuure, doelman, red.) is in topvorm. Dat maakt het verschil.”

Alles uit de kast

Omdat het verdedigend bij Amsterdam goed staat, kan de ploeg aanvallend wat meer risico nemen. “We hebben nu meer zekerheid en daardoor kan je vrijer spelen”, zegt Rohof. “Nu kunnen we alles uit de kast halen en kunnen we iets meer ruimte weggeven. Vorig jaar in Rotterdam waren we blij met een punt, maar nu kunnen we voor de drie punten gaan in plaats voor het gelijkspel.”

Het levert Amsterdam resultaat op. Samen met Bloemendaal heeft de ploeg in vier wedstrijden nog geen enkel punt laten liggen. “Het is wel lekker twaalf uit vier, maar we bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Ik ben blij, maar het kan beter. Ik ben niet tevreden over het spel.”

Dominanter

“We weten dat we dominanter kunnen zijn”, gaat Rohof verder. “Na de 1-0 heersten wij, hadden we drie minuten balbezit. Daar zijn we naar op zoek. We hebben gisteren weinig kansen gecreëerd en hadden het lastig toen Rotterdam volle druk zette.”

Komende zondag willen de Amsterdammers de ongeslagen status behouden. Tegenstander is dan Den Bosch, een ploeg die het de topploegen behoorlijk lastig maakt. “Den Bosch is onwijs goed. Het is een listige ploeg, een outsider voor de top 4″, zegt Rohof. “Ze scoren makkelijk en tegen ons scoren ze erop los. Daar hebben we dit jaar minder zin in.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Rotterdam en Amsterdam

Reageer