Tien wijze weetjes… Luuk van de Rijt

luuk vd rijt nr 4“Tien wijze weetjes van…” Elke week komt een hockeyer/trainer/coach aan het woord en geeft antwoord op tien vragen. Natuurlijk zijn de vragen sport gerelateerd. In deze editie van deze rubriek  Pinoké-verdediger Luuk van de Rijt.

Wie is de beste (Nederlandse) hockey(ster)er? 

“Sander de Wijn. Hij is erg bepalend voor Kampong, heeft een goede versnelling en kan ook nog verdedigen. Een erg complete hockeyer.”

Favoriete sport na hockey? 

“Om te doen squash, waar techniek, tactiek en uithoudingsvermogen bij elkaar komen.”

Hoe kan hockey aantrekkelijker gemaakt worden?

“Een mogelijkheid zou kunnen zijn om met minder spelers in het veld te staan, waardoor de ruimtes groter worden en er meer aanvallend hockey gespeeld kan worden.”

Jouw grootse kwaliteit?

“Mijn kwaliteit ligt bij het verdedigen, ik vind het een kick om al mijn 1:1’s in de wedstrijd te winnen.” 

Beste sporter?

“Erg lastig. Er zijn meerdere sporters waar ik veel bewondering voor heb. Michael Jordan is er daar 1 van, een unicum binnen het basketbal.”

Sporthoogtepunt aller tijden?

“Usain Bolt op de Olympische Spelen Londen 2012, waar hij 3 keer het goud prolongeerde op de 100m, 200m en 4x100m.”

Met wie of wat zou je een dag willen ruilen?

“Ik zou een dag willen ruilen met een astronaut. Het lijkt me een fantastische ervaring om rond te zweven in de ruimte en van een grote afstand op de aarde neer te kijken.”

Wie is jouw inspiratiebron/idool buiten de sport?

“Er is voor mijn geen specifieke iemand of inspiratiebron. Voor meerdere mensen heb ik bewondering. Mijn inspiratie komt uit mijn omgeving, vriendin, vrienden en familie.”

Wat is jouw levensmotto?

“Waar een wil is, is een weg.”

Nieuws van de week?

“Noord-Korea heeft de Verenigde Staten gedreigd met een “preventieve nucleaire aanval” en liet weten in oorlog te zijn met Zuid-Korea. Een erg angstaanjagende situatie vind ik.”

Luuk van de Rijt geeft de vragen door aan Heren 1 speler van Oranje Zwart Paul Maas.

Zoals misschien is opgevallen hebben we één week Tien Wijze Weetjes gemist. Heren 1 speler Johrus Gommers van Klein Zwitserland was aan de beurt, maar de begeleiding van het team heeft laten weten dat het voorlopig rust wil bewaren rond de groep en geen interviews geeft. Misschien zien we Johrus Gommers later terug in deze rubriek.

Comments (3)

  1. Marcel van der Looij

    Deze rubriek (inclusief alle vragen) is rechtstreeks gekopieerd van haagsetopsport.nl. Misschien was het wel zo netjes geweest om toestemming te vragen of de bron te vermelden!

  2. Rodierodie

    De enige overeenkomst die ik zie is het aantal vragen?

  3. Alex ’t Lam

    Als 9 van de 10 vragen identiek zijn, zie je dan nog geen overeenkomsten?

Reageer