Timman: “Met niet heel goed hockey toch die finale bereikt”

Het hele zaalseizoen waren zij superieur en toch gingen de Amsterdammers in de alles beslissende finale met 3-2 onderuit. “Ik denk dat we favoriet waren, zeker, aangezien Kampong twee spelers miste in de finale. Maar helaas sta ik nu met zilver in mij handen,” aldus Amsterdam-coach Kristiaan Timman.

Na alle speelrondes hopten de Amsterdammers op tegenstand en dat hebben zij gistermiddag ook gekregen. Er werd nipt met 5-4 gewonnen van Oranje Zwart en tegen Kampong liep het op één punt mis. Waar zat het tegen. “Tegen Oranje Zwart hebben wij niet ons beste spel laten zien. Oranje Zwart was redelijk sterk. We kwamen op voorsprong en tegen het einde werd nog even spannend, maar we hebben met niet heel goed hockey toch die finale bereikt.” Tegen Kampong was het een ander verhaal. “Binnen tien seconden hadden we eigenlijk al op 1-0 kunnen staan, maar de keeper stond heel goed en werd goed geholpen door zijn medespelers. De bal wilde er op een gegeven moment niet in,” zegt Timman.

De oefenmeester haalde tegen het einde alles uit de kast door een time-out aan te vragen en een vliegende keep in te zetten, maar het zat de Amsterdammers gewoon niet mee. “Inderdaad. Ik had met Robbert (Tigges, red.) besproken hoe lang we door zouden gaan totdat we de keeper zouden wisselen. Maar ze hadden er alle vertrouwen in dat ze de 3-2 zouden scoren. Dat deden ze ook, maar die werd afgekeurd. Uiteindelijk hebben we toch de keeper uitgehaald en toen kwamen we alsnog op 3-2. Als we vanaf dat moment iets rustiger hadden gespeeld, hadden we nog een kans gecreëerd. Maar je ziet dat we toch té graag willen en opzoek gaan naar de aansluitingstreffer. Vooral in de laatste minuten verspeel je dan de bal onnodig.”

Kampong heeft het potje goed aangepakt. Met het jonge team hebben zij in deze finale de kansen bij de horens vastgepakt en gelijk gemaakt. “Ze hebben naar hun mogelijkheden gespeeld. Ze hielden het achterin heel klein en gegokt op een counter en dat is ook heel goed gegaan. De kansen die ze kregen hebben ze gelijk gemaakt.”

Volgende week speelt het team van Timman de Europacup in Lille.

Reageer