Tina Bachmann nieuwe coach dames SCHC

Dames 1 van SCHC staat vanaf komend seizoen onder leiding van Tina Bachmann. Dat meldt RTV Utrecht. De voormalig Duits international wordt in Bilthoven geassisteerd door Xavier Reckinger en Maike Stöckel, die afgelopen seizoen bij SCHC een punt achter haar actieve loopbaan zette.

Bachmann was afgelopen seizoen coach van de heren van het Duitse HTC Uhlenhorst Mülheim, waarmee ze in de zaal de Duitse titel veroverde. De 214-voudig international speelde in Nederland jarenlang voor Oranje Zwart, waar zij bovendien als coach van Meisje A1 drie keer de landstitel veroverde. Ook speelde Bachmann voor overgangsklasser Were Di.

Zoektocht

SCHC was op zoek naar een nieuwe coach, omdat Etienne Spee vlak voor het einde van de competitie plotseling opstapte. Lotte Smets maakte het seizoen als interim af. Onder haar leiding werd SCHC in de halve finales van de play-offs uitgeschakeld door Amsterdam en dolf de ploeg in de finale van het EHCCC het onderspit tegen Den Bosch.

Voorzitter Stephan van der Vat zegt op de website van de club: ‘Met Tina, Xavier en Maike kiezen we voor gelouterde oud-internationals met een grote wil om te winnen, maar die ook bewezen hebben dat zij in staat zijn talentvolle jeugd naar een hoger niveau te brengen. Dat past bij onze visie dat we willen meedoen om het kampioenschap met een sterk team waarin structureel onze jonge speelsters worden ingepast.’

Comments (9)

 1. Misschien ook leuk stukje over Pinoke Dames 1 plaatsen?
  Keepster Kiki Gunneman en spits Marjolein Ceulen komen van HGC over, Pam Imhof komt van Schaerwijde en Alma Fenne (ex-Amsterdam en Hic) komt terug uit Amerika.
  Verder zijn de contracten van Jet Zwolsman, Frédérique Malefason, Dana Luijkx en Bo Peijs opengebroken en verlengd!

 2. Dit heeft niets maar dan ook helemaal niets te maken met dit persbericht.

 3. @@Blue, JOHHHHH, wordt dat gezegd dan? Oen

 4. RvM@Bleu

  Tip voor de volgende keer, alvast bedankt !

  Tip de redactie!

  Heb jij een leuk hoofdklassenieuwtje dat je graag met de rest van de hockeywereld wil delen? Tip dan de redactie via redactie@hoofdklassehockey.nl

 5. @blue. Waarom komt Pinoké zelf niet met een persbericht. Staat ook niets op hun site. Bij de heren zijn ze sneller.
  Vind Bachman goede zet van SCHC. aandere tendens bij top 4.
  Net als Drost bij Laren ander visie en routine

 6. Bedankt voor de info blue…
  Pinoke moet zelf even deze info delen denk ik.
  Tina Bachmann goede keuze van SCHC!

 7. Lijkt me een zeer goede zet van SCHC. Ervaren international, die het ook als coach goed doet en die Duitse is (en dus wat extra’s met zich meebrengt). Knap dat ze daar zo een goede staf kunnen neerzetten. Maakt SCHC meer titelkandidaat dan in andere jaren.

 8. Jammer dat we nog steeds geen berichten horen van pinoke, en blue je bent wel een beetje snel op je teentjes getrapt.
  Heel sterk van SCHC dit. Hopen dat hun mentaliteit positiever veranderd en dat SCHC deze coaches wat langer kan behouden!!

 9. In dit geval een goed paard, wat ook een goede ruiter is. Veel verenigingen trekken aardige paarden aan, maar dat is het dan ook. Succes SCHC.

Reageer