Topscorers zoek je niet in de top

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De Terriërs wonnen alleen op de openingsdag van de competitie en tot nu toe bungelt de promovendus onderaan. Ondanks dat het team geen wedstrijden meer wint heeft de ploeg uit Heiloo wél een topscorer in hun bezit.
Lieke Bas is de runner-up in topscorerklassement van de vrouwencompetitie. Ze loopt één doelpunt voor op Pinoké spits Charlotte Vega en nog dik 12 doelpunten achter op ’s Lands strafcornerkanon Maartje Paumen.
Afgelopen zondag 4 november bewees Lieke weer dat ze van grote waarde is voor haar team door een treffer voor haar rekening te nemen. Ondanks dat De Terriërs een goede strafcornerspecialist in huis heeft lukt het niet om onder de streep vandaan te komen.
Je zou denken dat De Terriërs alleen maar strafcorners moet halen zodat hun strafcornerspecialist kan aanleggen. “Het zou leuk zijn als we nog meer strafcorners halen. Het rendement uit mijn sleep is best hoog, dus het zou geen gek idee zijn,” aldus Lieke Bas.
Bas wil zich niet van het kaliber Maartje Paumen noemen, maar de ambitie om hetzelfde vaarwater te verkeren is er zeker. Het verbeteren van de sleeppush gebeurt wekelijks. “Elke dinsdag en vrijdag train ik een half uur, maar de dinsdagtraining laat ik voorlopig even aan mij voorbij gaan vanwege een rugblessure, dat zit een beetje in de weg.”
Over verbeterpunten is Bas heel duidelijk: “mikken. Links of rechts in de goal gaat goed en ze vliegen er ook in, maar het kan allemaal wat preciezer.” Wellicht een leuk taakje voor de winterstop.
Of Bas open staat voor de vraag van een topclub die een goede strafcornerspecialist kan gebruiken zegt ze: “mijn hart ligt bij De Terriërs, dus er moet veel tegenover staan om mij daar weg te krijgen. Als ik gevraagd wordt door een topclub zal het een moeilijke keuze worden, maar zeg nooit nooit.”
Een taak die Thijs de Wert vorig jaar innam als vliegende wissel bij Kampong ziet Bas echter niet zitten. “Het is natuurlijk een eer als ze mij vragen om mijn specialisme, maar ik ben ook gewoon spits. Ik kan nog meer dan de bal in de netten slepen bij een strafcorner.”

Comments (4)

  1. Het blijft een mooi verhaal met die terriers. Ik denk dat ze een ploeg onder zich kunnen houden. Moet er wel thuis gewonnen gaan worden.

  2. aaaaa jaaaa schoonhut je moet naar een grote club!!

  3. Best een aardige sleep maar verder middelmatige spits. Fysiek is ze sterk maar niet snel, niet wendbaar en geen techniek. Lekker bij de Terriers blijven knallen Lieke

  4. Zeer matige slome speler

Reageer