Van As geniet bij rentree in topper

Foto © Proshots

Met engelengeduld voorzag ze na een slopende wedstrijd een lange rij kinderen van een handtekening. De zondag kon voor Naomi van As immers niet meer stuk. Na bijna vier maanden had de nieuwe ster van Laren weer eens een serieuze wedstrijd gespeeld en daarin werd regerend kampioen Den Bosch met 3-2 verslagen. “Heerlijk. Ik was helemaal klaar met niets doen.”

De winterstop werd voor Van As verknald door een enkelblessure, opgelopen tijdens het trainingskamp met Oranje in het Spaanse Alicante. Hierdoor kon ze tijdens die stage niet veel doen en ook tijdens het uitstapje met Laren naar Malaga kon ze niet met de groep trainen. “Maar het was wel heel nuttig hoor”, kijkt ze terug. “Want we zijn als team echt naar elkaar toe gegroeid.”

Pas eind vorige week deed Van As weer eens mee met de wedstrijdtraining en dus was er sprake van een conditionele achterstand. Laren-coach Alexander Cox besloot gisteren zorgvuldig met haar krachten om te springen, maar als invalster zorgde ‘Bami’ voor gevaarlijke aanvallende impulsen.

Bron: De Telegraaf

Reageer