Van Ass: “Taekema in Oranje is een kleine kans” – Hoofdklasse Hockey Nederland

Van Ass: “Taekema in Oranje is een kleine kans”


Voor de Olympische Spelen liet Paul van Ass heel hockey Nederland schrikken door De Nooijer en Taekema af te laten vallen. Later voegde hij De Nooijer weer toe aan zijn groep, maar Taekema kon de Olympische Spelen in Londen vergeten. Van Ass vertelt in de Volkskrant over de toekomst van de Oranjemannen.
Van Ass: “Natuurlijk ben ik niet trots op wat er is gebeurd. Ik had het anders moeten aanpakken, de zaak is behoorlijk uit de hand gelopen. Ik heb het over me heen laten komen en ik denk dat de bond het ook wel weer dapper vond. Toch ben ik altijd duidelijk geweest. Teun en Taeke kwamen terug zonder garanties. En dus kon Taeke ook weer afvallen.” De kans dat Taekema geselecteerd wordt voor het WK in 2014 is klein: “Ik zeg niet: voor mij hoeft Taekema niet meer. Wellicht zijn Van der Weerden en nog drie spelers als back-up geblesseerd in 2014 en beleeft Taeke een tweede jeugd. Normaal gesproken ga ik verder met deze lichting.”
Uiteindelijk is het een goede zet geweest van Van Ass om Taekema af te laten vallen. Zijn vervanger Van der Weerden speelde een goed toernooi en liet zien dat zijn strafcorners meer dan voldoende waren tijdens de Spelen. Van Ass eist van de bond dat hij ongehinderd verder kan gaan met zijn aanpak. Wel dwingt de KNHB-directie Van Ass om een nieuwe staff, met meer Olympische ervaring, samen te stellen. De bond wil graag een oud-international naast Van Ass: “De bond heeft in kaart gebracht waar we ons kunnen verbeteren. Er is behoefte aan een frisse wind.”
Seve van Ass, de 20-jarige zoon van Paul, viel voor de Spelen af. Door het aanblijven als bondscoach zit hij wellicht zijn zoon in de weg: “Voor Seve is het niet leuk dat zijn vader bondscoach blijft. Maar ik wilde het team niet uit mijn handen laten vallen. Ik wil winnen, met of zonder mijn zoon. En als Seve echt klaar is voor het WK, zal zijn positie niet ter discussie staan.”

Comments (35)

 1. Jammer Paul, weer een trap na. Dit hoeft niet, hij kan ook een beetje respect voor Taeke tonen. Misschien moet hij eens een mediatraining volgen?

 2. Dit is geen trap na Pien. Dit is gewoon de realiteit.

 3. Dus in feite zegt hij: Als Taeke de last man standing met een hockeystick is, is er een kans dat hij mee gaat naar het WK. Dat kan je ook anders zeggen en dit vind ik respectloos!
  Maar zijn methode werkte dus wel: het doel heiligt de middelen.

 4. Ik ben het volkomen eens met Pien. Laat Taeke toch met rust. Afvallen voor O.S is al erg genoeg en dan nu dit weer. Verzin eens iets anders,

 5. Iman Trafo

  zijn wij vergeten dat TT Paul van As in de pers behoorlijk heeft aangevallen?????

 6. Nee, Iman dat ben ik absoluut niet vergeten. Erger nog, ik sta al vanaf het allereerste begin achter de keuze dia Van Ass heeft gemaakt. Het interview in de Volkskrant was wat aan de harde kant, maar het slaat wel de spijker op de kop.
  TT is te langzaam. TT heeft geen wereldcorner meer. TT laat zijn mannetje lopen. TT vertraagt het spel. Nog steeds een prima hoofdklasse speler maar daarvan heb je er nog wel 100…

 7. Paul van Ass heeft volkomen gelijk.

 8. Hoop dat we niet weer die hele emmer shit gaan legen.Persoonlijk ben ik geen fan van v.Ass, sterker nog ik mag de man totaal niet!! De zilveren plak was boven verwachting terwijl ik diep in mijn hart hoopte dat dat de man zou afgaan als een gieter. Dat is niet gebeurd en de spelers kiezen deze man, dus zal hij wel iets goeds hebben en iets goeds doen. Tja die arrogante opmerkingen in de media zal een probleem blijven en aan zijn uitstraling zal ik mij blijven ergeren. Toch maar op de baskamerspiegel schrijven:””Ophouden met het verleden en kijken naar de toekomst””

 9. De discussie hoeft inderdaad niet nog een keer gevoerd te worden.
  Toch verbaasd het me dat hij wederom een pikante uitspraak over Taekema doet in de media. Opvallend is ook dat de namen Herzberger, Docherty, Kessing en tal van andere ‘voormalige’ internationals niet worden genoemd. Wat is hun toekomst bij oranje?
  Anyway, ik denk dat het nooit meer goed komt tussen Taekema en van Ass.

 10. Iman Trafo

  Paul van Ass selecteert en niet het forum. Hij heeft duidelijk gekozen voor speler(s) met een gelijkwaardige strafcorneer, maar met meer verdedigende kwaliteiten, die beter in het teamconcept passen. Niets mis mee en laten we dat nu gewoon accepteren en respecteren. TT heeft in het verleden laten zien een goede international te zijn, maar…. er is een nieuwe specialist opgestaan die jonger is, net zo goed met de strafcorners en wellicht (in de ogen van Paul) meer verdedigende kwaliteiten heeft. En dat wil Paul… verjongen.
  En Taeke? Jammer, helaas, zo is het leven van een topsporter. Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Taeke heeft een schitterende toekomst achter de rug en die toekomst heeft hij dan ook waargemaakt, maar is nu voor hem verleden geworden.

 11. @John, moet hij iedereen dan noemen die een tijdje bij oranje heeft gezeten? wat een onzin. De man heeft het fantastisch gedaan in Londen met een jonge ploeg die nog jaren meekan, dus ga lekker op deze voet verder.

 12. @Otto, iedereen begint met een tijdje bij Oranje!! Jammer dat jij spelers die afgevallen zijn zo’n trap na geeft. Bij elkaar toch 200 interlands, dus ook zij hebben hun steentje bij gedragen voor een Nederlands elftal. Dat ze misschien plaats moeten maken voor een jongere generatie prima, maar houd iedere speler die het geschopt heeft tot international in ere want terwijl wij met onze luie gat op een stoel voor de pc zitten, en denken dat we het zo goed weten, hebben zij voor die positie zich jaren uit de naad gewerkt.

 13. Natuurlijk, Paul is coach en Paul beslist. Dat is zijn goed recht. Het gaat om de manier waarop. Ik ben ook geen fan van Taeke en wat mij betreft is van der Weerden beter. Maar moet Paul in de meda zeggen dat hij Taeke pas oproept als er 4 anderen geblesseerd zijn? Hij heeft Taeke (en Teun) al eerder zwart gemaakt in de media en Paul kreeg daar veel kritiek op. Je zou denken dat deze peoples manager daarvan leert, niet dus. Hij had het prima anders kunnen verwoorden. Het is gewoon weer een sneer naar Taeke en dat is jammer

 14. Die discussie over TT moet gewoon stoppen. Van Ass antwoordt op vragen van de interviewer. Niet meer, niet minder.
  Dat Van Ass zelf doorgaat is inhoudelijk toch een risico. Ternauwernood langs Belgie en India zegt meer dan de 9-2 tegen het zeer middelmatige Engeland. We zien de wijsheid van de KNHB-beslissing later wel weer.
  Maar ere wie ere toekomt: zilver was heel erg welkom.

 15. niet meer niet minder

  Natuurlijk kan je een antwoord geven maar diplomatieker was geweest””In principe ga ik door met deze selectie plus wat aanvullingen, maar daar ben ik nog mee bezig”” Hoe leer je dat ook weer als people manager: namen vermijden, situaties wazig houden en veel praten en weinig zeggen. Inderdaad, een mediatraining kan geen kwaad bijdeze man.

 16. Laten wij” nu eens ophouden over TT !! Tenslotte heeft Paul van Ass zijn gelijk gekregen in Londen. Ik deel de mening van Expat in deze over TT maar onze helden van weleer dienen wel gerespecteerd te blijven !! Misschien een aardig idee om Teun & Taeke in het begeleidingsteam op te nemen ??? Veel dank Taeke voor jouw enorme bijdrage aan het Nederlandse hockey gedurende vele jaren.Wij hebben van jou genoten .

 17. @Otto, even goed lezen alvorens te reageren. Het is geen kritiek, slechts een constatering.
  Het punt wat ik wil maken is waarom alleen Taekema er in de media aan moet geloven en anderen niet. Herzberger bijvoorbeeld zit in dezelfde situatie als Taekema maar wordt niet aangepakt.
  Kan natuurlijk ook aan de media liggen……

 18. @john, een constatering van niks, waarom alleen Taeke eruit gehaald word omdat zijn carriere iets groter is dan van de andere afvallers.
  Taeke word verder ook niet aangepakt, de vraag is of Taeke er weer bij komt en dat is zeer waarschijnlijk niet het geval,niks mis dus met deze uitspraak van van Ass

 19. Bart Holla

  In het begin van het “interview” geeft van Ass aan dat het misschien niet helemaal netjes is gegaan tav Teun en Taeke.
  5 regels verder weer een sneer richting Taeke.
  Mediatraining snel weer aan de kant gezet??
  Het zou van Ass sieren om Taeke het respect te geven voor alle jaren dat hij belangrijk is geweest voor het Nederlandse mannenhockey.
  Dat hij Taeke niet selecteert is verder zijn keuze en daar moeten wij het als “publiek” mee doen.
  Verjongen is niks mis mee. Dat de oudere generatie vervangen wordt door een jongere is inherent aan topsport.
  Echter respect tonen voor “het verleden” zou van Ass sieren. Daar heeft hij blijkbaar erg veel moeite mee.

 20. Ben het ook met Pien eens. Respectloos en een onnodige trap na voor Taekema. De zoveelste. Van Ass heeft op de OS goed gepresteerd (ben wel van mening dat je met bv. Caldas of Lammers een grotere kans op goud had gehad). Qua omgang met (afgevallen)spelers schiet van Ass naar mijn mening tekort.

 21. @Bart Holla, vind het allemaal wel meevallen met die zogenaamde sneren. Word allemaal weer vele malen groter gemaakt dan het is.

 22. Nog verder

  Ik wil nog even een stapje verder gaan. Zonder corner was Taekema niet eens hoofdklassewaardig. Het kereltje kan geen bal recht slaan.
  Hij heeft veel gescoord, daar ben ik dankbaar voor. Maar we moeten hem ook niet al te veel de hemel in prijzen. Zo goed is en was hij niet. Blij dat Paul van As daar eindelijk op heeft gereageerd.

 23. Iman Trafo

  @Nog verder. Gelukkig was jij geen bondscoach in de periode van TT. Alle bondscoaches hebben het toen volgens jou fout gedaan??
  De grap is dat hij die corner nu juist wel had en daarmee zijn selectie waarmaakte, zowel bij de clubs als bij Oranje. Zijn mindere vaardigheden werden geaccepteerd en door andere verdedigers gecompenseerd. Een keuze van de verscillende bondscoaches!
  Gerd Müller was een middelmatige voetballer, maar scoorde bij het leven. Met die kwaliteit heeft hij de Duitse selectie gehaald.
  De kwaliteit van TT, nl. een dodelijke sleepcorner heeft hem in Oranje gebracht en hij heeft veel voor Oranje betekend!
  Graag een beetje meer respect!

 24. waarschijnlijk geeft Paul alleen antwoord op vragen van een verslaggever en dat kunnen zuigers zijn!!!!! Overgens heeft TT vroeger op de zelfde manier bram lomans gewipt dus eigenlijk een koekje van eigen deeg!

 25. Volgens mij gaat het er niet om of van Ass Taekema wel of niet selecteert en/of Taekema wel of niet goed genoeg is voor Oranje. Het gaat erom hoe van Ass met spelers om gaat. En dat is niet zoals het hoort. Als van Ass iemand niet selecteert en vervolgens consequent geen uitleg geeft, is daar niets mis mee (de selectie is zijn keuze). Een andere coach doet het weer op zijn manier. Natrappen, vaagheden en respectloos gedrag horen echter niet bij een coach van zijn kaliber.

 26. Het was fantastisch dat paul uberhaubt TT een tweede kans gaf maar helaas hij was en bleef te traag.Er zijn zelfs veel spelers die helemaal geen kans krijgen!!!En laten we eerlijk zijn wat heeft TT nu eigenlijk gewonnen met oranje,iedergeval een stuk minder dan zijn voorgangers.

 27. Bart Holla

  @peter.
  Het is met de voorgeschiedenis van
  Taekema en van Ass in ieder geval wederom geen handige / nette opmerking.
  Van Ass had ook anders met de vraagdtelling om kunnen gaan, zonder Taekema te degraderen tot 5e keus….

 28. @Bart Holla, mee eens maar we weten allemaal niet hoe het daadwerkelijk gezegd is.
  Verder denk ik dat Taekema zelf ook wel bedacht had toen de verlening van het contract met van Ass bekend werd dat zijn interlandcarriere erop zit.

 29. Maar Taekema is toch 5e keus?!

 30. “Taekema in Oranje is een kleine kans”
  Bizar dat er uberhaupt nog een kans is!
  Iedereen ziet toch dat hij bij de mindere verdedigers uit de hoofdklasse hoort! En voor zijn corner hoeft hij het ook niet meer te doen.
  En wees blij dat van Ass gewoon meteen heel duidelijk is, of is dat ook weer niet goed!?

 31. Erik Piet en Klaas wil ook wat zeggen

  ben het volledig met je eens Bram. Beetje jammer dat veel anderen dat gewoonweg niet zien.

 32. Erik Piet en Klaas wil ook wat zeggen

  dit is overigens bijna net zo erg als die kerel van hudito die zichzelf telkens het Ned. zaalteam in opdringt. Taekema is verleden tijd. Jammer. Maar is niet anders.

 33. laat het voor wat het is! alle reacties over taekema zijn dood vermoeiend…

 34. Kan iemand mij vertellen hoeveel corners Taekema gister heeft gescoord?

 35. toeschouwer

  0 heeft 70 min op de bank gezeten.

Leave a Reply