Van Ass: “Zij beschikken gewoon over te veel kwaliteit”

Van een echte wedstrijd tussen de heren van HGC en Amsterdam was gistermiddag geen sprake. De Haagse ploeg, die vrijdagavond nipt verloor van Rotterdam, had tegen de regerend landskampioen heel weinig in te brengen. International Seve van Ass blikt in het AD/ Haagsche courant terug op het duel.

Bij Van Ass viel de wanhoop van het gezicht af te lezen na afloop van de veredelde hockeyclinic op de Wassenaarse Roggewoning. “Zij tikten ons met dood gemak weg. Ik vond dat zeker niet hun verdienste, want wij lieten ze gewoon doorheen lopen. Ja, dat is echt even door de zure appel heen bijten nu. Het is vooral ook frustrerend omdat wij ons eigen niveau niet hebben gehaald.”

De Gazellen leken het ook fysiek niet altijd even te kunnen bolwerken tegen de taaie hoofdstedelingen. “Misschien dat dat te maken heeft met ons optreden van vrijdag tegen Rotterdam. Toen zijn we er met z’n alle volle bak voor gegaan. Dat heeft zeker energie gekost. Maar ik geloof niet dat het de doorslag heeft gegeven. Zij beschikken gewoon over te veel kwaliteit.”

Reageer