Van de Peppel: “Mijn rol kan een hele andere betekenis krijgen”

Dat het bij SCHC verre van florissant gaat, mag inmiddels geen verrassing meer zijn. In de veldcompetitie heeft de ploeg nul punten uit elf wedstrijden. In de zaal gaat het daarentegen veel beter. Afgelopen weekend heeft de ploeg uit Bilthoven een plekje veroverd in de play-offs van 10 februari aanstaande. Hoofdklassehockey.nl sprak Robbert van de Peppel over het eerste succesje sinds lange tijd voor zijn ploeg.

“Het heeft ons zeer goed gedaan. Het is fijn als we wat potjes kunnen winnen, dat is goed voor de sfeer in het team,” aldus Van de Peppel. De aanvaller verkoos SCHC boven HDM om actief te zijn in de zaalcompetitie en daar heeft SCHC veel baat bij. “Ik heb veel ervaring in de zaal en hoopte dat ik dat kon toepassen op mijn eigen team. Zodoende is het eigenlijk een win-win situatie geworden,” zegt de zaal international.

Van de Peppel werd voor de winterstop nog afgeschilderd als enfant terrible (hij werd in november tijdelijk uit de selectie gezet, red), maar neemt nu de ploeg op sleeptouw en die rol ziet hij ook wel zitten op het veld. “Nu de Nieuw-Zeelanders niet meer terugkeren en een aantal getalenteerde jongens uit de A aansluiten kan mijn rol een hele andere betekenis krijgen binnen het team. Ik train die jongens ook en het is voor mij een mooi doel om mijn rol anders in te vullen.”

De heren van SCHC hebben op 20 december 2012 besloten om alvast te beginnen met de voorbereiding van de tweede seizoenshelft, maar heeft de formatie van coach Pim Wijzenbeek daar wel baat bij gehad? “We doen er alles aan om fit te worden. We moeten gaan stunten na de winterstop, dus we trainen hard.” Onlangs heeft SCHC oefenwedstrijden gespeeld tegen Amsterdam (8-1 verloren) en tegen overgangsklasser Huizen (3-4 verloren), de uitslagen zijn niet heel indrukwekkend. “Met de nieuwe jongens uit de A erbij moeten we nog wel wat oefenen en dat kost tijd voordat het zijn vruchten gaat afwerpen. Tegen Amsterdam speelden we maar met 12 man tegen een compleet Amsterdam. Zaterdag speelden wij een finale in de zaal, zondag een oefenpotje tegen Huizen en in de avond weer een finale in zaal. Het is dus eigenlijk niet echt een goede graadmeter.”

Wat gaat SCHC nu doen om uit deze puntloze positie te komen in de veldcompetitie? “We hebben in ieder geval weer alle neuzen dezelfde kant op, er is geen frictie meer en de eilandjes binnen het team zijn weg. Pim (coach Wijzenbeek, red) heeft toegegeven dat zijn plan niet helemaal heeft gewerkt en we gooien het nu over een andere boeg. Als team hebben we besloten er vol voor te gaan. De winst in de zaal proberen we door te zetten naar het veld.”

Van de Peppel geeft wel eerlijk toe dat SCHC in de eerste wedstrijden na de winterstop niet veel te zoeken heeft tegen Oranje Zwart, Kampong en Pinoké. Maar de Bilthovenaren willen toeslaan tegen Voordaan en HGC.

Comments (7)

 1. vd Peppel een dragende rol bij SCHC? In de zaal oké, logisch, maar buiten? Die gast speelt steeds 10 per wedstrijd. Ik denk dat die A’tjes meer gaan spelen dan hij!

 2. Ik vind het een erg gewaagde uitspraak om aan te geven dat ‘Pim het verkeerd heeft gedaan’. Als dat uberhaupt al zo is, hou je dit binnenskamers.

  Vind dit heel erg slecht van óf Vd Peppel, óf de journalist die hem niet helemaal goed heeft begrepen. Ik hoop het laatste, vrees het eerste.

 3. @bah, als de resultaten tegenvallen en dat doen ze bij deze club dan is er altijd 1 eindverantwoordelijk voor en dat is de coach.

  Iedereen met gezond verstand kan die conclussie trekken dus dat hij het zegt is niet raar.

 4. positief stukje van Pep,prima.
  En voor de rest pis leker verder met je azijn.

 5. prima positief stukje. maar compleet Amsterdam? Waren Taeke, Evers en Freixa er ook bij?! Gaat een lastig verhaal worden voor SCHC.

 6. Denk dat lastig nog zwak uitgedrukt is.

 7. een “water” dragende rol? Succes ! ouwe snoeper! 😉

Reageer