Van Dedem: “Wij hebben ons bij de KNHB aangesloten”

Wie had eerder naar buiten moeten treden. De KNHB, het bestuur van Pinoké of Jesse Mahieu zelf over zijn positief gebleken doping test? Het bestuur van Pinoké was gelijk op de hoogte gesteld van de uitslag van Mahieu en heeft zich zonder twijfel aangesloten bij het beleid van de Hockeybond. “De bond heeft ervoor gekozen om het initiatief bij de speler te laten en daar hebben wij ons bij aangesloten. Het was aan Jesse zelf om te beslissen wanneer hij het naar buiten zou brengen,” vertelt Albert van Dedem voorzitter van Pinoké.

“Vanuit het bestuur hebben wij wel het advies gegeven aan Jesse gegeven om het nieuws dus zelf naar buiten te brengen. Echter, de dopingtest bleek positief begin oktober. Daarna moest de zaak naar de tuchtrechter. Toen duidelijk werd wat zijn straf was en hij besloot niet in beroep te gaan, was het alweer midden november, bijna winterstop,” aldus van Dedem.

Van Dedem vermoedt dat het naderen van de winterstop misschien de beweegreden was voor Mahieu om het pas vijf maanden later naar buiten te brengen. Van Dedem: “Dat zou voor hem een reden kunnen zijn geweest, maar daarvoor moet je hem zelf bellen.”

Jesse Mahieu was dinsdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer