Van den Honert: “Ik zat er redelijk rustig bij”

Door het gelijkspel tegen Rotterdam zakt Amsterdam naar de vijfde plek in de competitie en mist nu net de boot richting de play-offs. Taco van den Honert vertelt over de wedstrijd tegen de havenstedelingen.

“Ik kijk met een goed gevoel terug op deze wedstrijd. We zijn na de winterstop gewoon heel goed gestart. Van de zes wedstrijden hebben we er vijf gewonnen en een keer gelijk gespeeld,” aldus van den Honert. “Tegen Rotterdam kan er van alles gebeuren. Nu zijn de punten gedeeld en vind ik dat we het tot nu toe heel goed hebben gedaan.”

Het duel bevatte veel elementen: er werd gestreden, er waren veel strafcorners en natuurlijk acht doelpunten. Voor het publiek erg vermakelijk, maar Van den Honert zat er anders bij. “Ik zat er redelijk rustig bij. We hebben na de winterstop een goede inhaalslag gemaakt en we zitten weer bij de top vijf, dus dat maakt het allemaal erg spanend. Ik ben tevreden”

Van den Honert van erg te spreken over zijn keeper Derek van Essen. “Derek heeft een onwijs goede sprong gemaakt na de winterstop. Voor de winterstop was het nog even wennen aan het team denk ik, maar nu staat hij er echt en hij houdt ons ook tegen Rotterdam in de wedstrijd. Dat doet hij al een paar wedstrijden en daar zijn we erg blij mee,” zegt de oefenmeester.

Reageer