Van der Weerden: “Kleur? Maakt mij geen bal uit”

MinkvanderWeerden.mdw

De organisatie van het WK van 2014 in Den Haag heeft voor een ouderwets groene kleur gekozen. Op de Olympische Spelen van 2012 was het veld nog blauw. Iemand die op die mat succes heeft gehad was strafcornerspecialist Mink van der Weerden. Je zou denken dat hij helemaal is zijn nopjes is over de blauwe kleur, maar het maakt hem helemaal niets uit op wat voor kleurtje hij speelt. “Ik vind het allebei prima. Ik vond het veld er fantastisch uitzien op de Olympische Spelen. Qua hockey maakt het niet uit zolang je er een paar keer op kan trainen is het prima. Het maakt mij geen bal uit.”

Voetblessure

Van der Weerden blesseerde zich tijdens de wedstrijd van Oranje Zwart tegen Kampong van 21 oktober. Hij kreeg een bal op de binnenkant van zijn linkervoet. Hierdoor was een aanhechting van zijn pees geïrriteerd geraakt. Ondanks deze blessure heeft Van der Weerden wel competitiewedstrijden gespeeld. De winterstop kwam dus op een goed moment. “Het gaat heel goed. Ik heb in december mijn voet goed rust kunnen geven. We zijn met Oranje Zwart weer begonnen met de voorbereiding, we trainen hard en dat gaat heel erg goed.”

EK

De Oranjeheren nemen het komende zomer tijdens het EK in ieder geval op tegen Engeland, Ierland en Polen. De poule-indeling van het toernooi bevalt Van der Weerden wel. “Het is een poule waarbij je sowieso bij de eerste twee moet kunnen komen. Engeland is een moeilijke tegenstander. De uitslag op de Olympische Spelen doet misschien anders vermoeden [9-2 winst], maar het blijft gewoon een goed land, dus het zal wel een zwaar potje worden. Maar wel eentje waar zeker onze kansen liggen.

Foto: Maurice de Wert

Reageer