Van der Horst: “We blijven geloven in onze droom”

Maurice de Wert
Maurice de Wert

Na acht jaar hebben de heren van Oranje Zwart zich weer voor de finale van het landskampioenschap geplaatst. In de finale neemt de ploeg uit Eindhoven het op tegen Rotterdam. In de halve finale hadden de Eindhovense heren in totaal drie wedstrijden nodig om Kampong te verslaan. In de eerste wedstrijd werd verloren, maar in de twee wedstrijden die daarop volgde werd tweemaal gewonnen.

De heren van coach Michel van den Heuvel hebben een lang seizoen beleefd. Geteisterd door enkele blessures van belangrijke spelers zoals Mink van der Weerden wist het team alsnog de finale van het landskampioenschap te bereiken.

Spelers wilden koste wat het kost toch spelen. Zoals Rob Reckers die geblesseerd raakte in de tweede wedstrijd van de halve finale van de play-offs, maar een dag later weer op het veld stond en belangrijk was voor zijn team met twee goals en daarmee zijn ploeg hielp naar een plek in de finale.

Door deze werklust en mentaliteit komt er steeds meer geloof in het eigen kunnen van de ploeg. De heren uit het zuiden strijden tot het uiterste. “We zijn blijven geloven in onze droom,” aldus van der Horst op de website van Oranje Zwart.

Zaterdag 25 mei is de eerste wedstrijd van de finale tussen de heren van Rotterdam en Oranje Zwart. Een dag later zal de tweede wedstrijd gespeeld worden en eventueel een derde wedstrijd op zondag 2 juni.

Reageer