Van der Pol: “KZ moet meer trainingsuren maken in de zaal” – Hoofdklasse Hockey Nederland

Van der Pol: “KZ moet meer trainingsuren maken in de zaal”

Voor de zaalhockeymannen van Klein Zwitserland bleek deelname aan het finaleweekend net een brug te ver. De Steenbokken gingen bij de districtskampioenschap roemloos ten onder en mogen daardoor zondag niet strijden om promotie naar de hoofdklasse zaal. Volgens coach Eric van der Pol kan zijn ploeg het niveau wel aan. De eerste zeg groepswedstrijden werden gewonnen. Tegenstanders als Cartouche, Victoria, Ring Pass, Hudito en Kieviten hadden weinig in te brengen. KZ plaatste zich zonder al te veel problemen voor de districtskampioenschappen, waarbij het zich via een drieluik met Cartouche en Victoria diende te kwalificeren voor het finaleweekend. Met twee nederlagen zijn de zaalhockeyers van KZ reeds uitgespeeld. “Het tempo ligt vele malen hoger, maar ik denk dat deze groep goed genoeg is voor de hoofdklasse. We hebben laatste twee keer geoefend tegen ploegen van formaat. Van HGC wonnen we, van HDM verloren we net. We moeten alleen meer trainingsuren gaan maken in de zaal. Nu trainen we twee uur per week, dat is te weinig.”

Comments (17)

 1. No brainers

  Niet alleen in de zaal Eric. Niet alleen in de zaal!

  Ik denk overigens dat het team behoorlijk aan de zwakke kant is. Zegt veel over alle andere zaalhoeckyers wanneer zelfs KZ volgens Van der Pol een kans maakt op hoofdklasse.

 2. Wat een gebazel. Zowel tegen Victoria als tegen een sociaal wisselend Cartouche ging KZ er zwaar van af. Als excuus mag gelden dat de familie Rhede van K. er niet bij was.

 3. wat een gezellig sportieve positieve reacties hier van yankee en mr no brainer!! hockey toch niet meer een gentlemans sport helaas!!triest…

 4. Lief spelen jongens… Maar KZ, van der Pol, HGC heeft 1 potje gewonnen in de hoofdklasse. Dus dat is geen vergelijkingsmateriaal. En HDM wint dus van jullie. Dus waar hebben we het over? Als je kampioen wilt worden en wil promoveren, dan speel je ’s ochtends toch geen oefenpotje buiten? Als je het niet belangrijk vindt, doe dan geen moeite…

 5. KZ plaatste zich als eerste voor de play-offs. In de poule speelde ze ook tegen de tegenstanders van de play-offs en waren duidelijk beter gezien de stand. De ochtend voor de play-offs heeft KZ nog een oefenpotje buiten gespeeld, zoals Rene hierboven al aangaf.. Als dan ook de familie van Rhede er niet is, kan het een lastig verhaal worden. prioriteiten stellen heeft KZ gedaan.. Jammer dat mensen dan niet verder kijken dan hun neus lang is en alleen oordelen over wat ze lezen…

 6. Petit, alsjeblieft. Je zelf de betere ploeg noemen omdat je van hun in de competitie wel hebt gewonnen… Het gaat om die laatste potjes, als je dan niet wint, bent je niet de beste. Maar even goed als de nummer 2 tot 5. Accepteer gewoon dat KZ geen top club meer is. Harde woorden, voor een zachte (mentaliteit) club.

 7. KZ is gewoon een club met een grote bek. En maar zeggen dat ze een top club zijn, maar al sinds de generatie van Ties Kruize geen prijs meer gepakt. 1987 de laatste prijs? KZ wordt het Schaerweijde van de aankomende jaren. Bovenin meedoen in de OVK en dan over een jaar of 10 weer terug in de hoofdklasse. En dan hoor je iedereen “zo dat is lang geleden” “vroegerrrr… speelden ze jaren hoofdklasse en hebben ze 8 landstitels gepakt”.. Dag KZ, bek houden en eerst presteren.

 8. Jan Klaassen

  Men lift bij kz te veel op het verleden. Dat is jammer en vervelend omdat 75% van de huidige selectie de hoofdklasse absoluut niet aankan.

  De (veld) coach is welwillend maar geen hoofdklasser en zo Zal je er nooit komen. Jammer dat ze dat zelf niet inzien.

 9. Kz = Vergane glorie. Jammer, maar is niet anders.

 10. KZ maakt zichzelf te vaak iets wijs, althans een stevig deel van de leden doet dat. Op wat uitzonderingen na – positief voorbeeld: Simon Organ/de begeleiding van het huidige dames 1 – geen echte winnaarsmentaliteit. Veel gepraat, maar te soft en bijna standaard zoekend naar excuses. Het wordt tijd voor een nieuwe, harde wind bij KZ. Daarbij horen keuzes en dus de bereidheid intern minder micro-politiek te bedrijven en te gaan voor echt resultaat. Alcoholgebruik hier en daar ook wat terugschroeven. Tegen decadentie en verval. Anders is het voor lange tijd gewoon afgelopen en is KZ een standaard gezelligheidsclub op een prachtig complex met vooral een mooi verleden. Zinkend instituut. Heel jammer.

 11. Als KZ zo door blijft gaan (zwakke clubleiding en begeleiding topteams) staan ze over een paar jaar samen met Cartouche, Groen Geel en HDS op een troosteloze en treurige zondagmiddag op Derby uit hun potje af te werken.

  De bezem moet er door, en een deel van het kader moet eens serieus afvragen waar ze mee bezig zijn. Alleen ben ik bang dat de arrogantie het zal overwinnen van de realiteitszin.

 12. Te veel heilige huisjes. Ouders op cruciale posities mede ter bescherming van hun soms matig getalenteerde kroost. Getalenteerd kroost, dat niet met kritiek kan omgaan en in de stille uren allesbehalve leeft als een topsporter. Kader dat soms alleen maar een veilig heenkomen lijkt te zoeken en probeert te pleasen i.p.v. door te pakken etc., etc. Je ziet het op veel plaatsen, maar KZ vormt helaas geen uitzondering. Een beetje de ziekte van deze tijd.

 13. Bedoel je niet dat kz het heeft uit gevonden….

 14. Hoe kan het toch dat een vereniging zóveel negativiteit over zichzelf afroept…

 15. “Tegenstanders als Cartouche, Victoria, Ring Pass, Hudito en Kieviten”

  KZ zou zich moeten schamen dat ze tegen deze tegenstanders spelen en niet uitkomen in de hoofdklasse. Maar niets wat daar ook maar enigzins op lijkt. Het is triest maar het wanbeleid bij het KZ bestuur wordt steeds duidelijker.

 16. Welk licht bij KZ draait aan de Facebook knoppen? Een fantasische bevestiging van de oogkleppolitiek!

 17. Het is makkelijk om kritiek te geven op een club waar het momenteel wat minder mee loopt. De reacties laten mij denken alsof KZ heeft gezegd dat ze vinden dat ze een topclub zijn en onterecht overgangsklasse spelen. Hier is overigens weinig van waar, het besef is duidelijk aanwezig dat er iets moet veranderen willen ze een topclub blijven. Maar het geld is er niet voor, dus heeft de meerderheid zich erbij neergelegd dat ze voorlopig geen topclub meer zijn zonder arrogantie.

Leave a Reply