Van Essen: “Ik begin steeds meer mijn plekje te vinden”

In het Wagener stadion kregen de heren van AHBC Amsterdam bezoek van Rotterdam, een rechtstreekse concurrent voor een play-offs ticket. Het massaal toegestroomde publiek kreeg waar het op hoopte, namelijk een uiterst spannende topper in de hoofdklasse hockey. Waar de ploegen op het veld de punten verdeelden (4-4), was het publiek de grote winnaar. De Rotterdammers blijven op de tweede plaats staan, Amsterdam zakt naar de vijfde plaats.

Voor Amsterdam-keeper Derek van Essen was er natuurlijk veel te doen in de cirkel en hij vertelt kort over zijn beleving en zijn plek bij de Amsterdamse ploeg. “Het was een mooie wedstrijd. Met acht goals is inderdaad het publiek de winnaar. Ik denk dat iedereen er van genoten heeft. Het was een mooie wedstrijd om te spelen, ook op de doellijn,” aldus Van Essen.

De goalie van Amsterdam is in het seizoen erg gegroeid. De lat lag hoog bij de Amsterdammers, maar Van Essen is de juiste man tussen de palen. “Het gaat goed. Het gaat steeds beter. Klaas (Veering, red) heeft in 13 jaar wel het nodige neergezet. Ik had wel even nodig om een plekje te vinden, maar die begin ik steeds meer te vinden en dat komt ook mijn spel weer ten goede.”

Comments (4)

  1. Zeer matige keeper. Wil Amsterdam meedoen om het kampioenschap zullen ze naar een andere keeper moeten kijken.

  2. Wat een dramatische keeper is dit, zwaar overschat. Bijna elke wedstrijd wel een paar blunders. Deze jonge kost amsterdam veel punten helaas…

  3. Denk dat de coach hem wat vertrouwen wil geven want dit is echt een hele matige keeper.

  4. Wat een gezeur hierboven. Is gewoon een prima keeper, is nog jong en groeit met de week. Gaat Amsterdam nog heel veel plezier aan beleven.

Reageer