HGC, Van Kleef: “Wij geloven in een Houdini-act”

De zaalheren van HGC grepen gisteren de laatste strohalm met het oog op naderende degradatie uit de hoofdklasse zaal. De ploeg van coach Korstiaan van Kleef pakte tegen stadsgenoot HDM (6-3) zijn eerste drie punten van de competitie en kan daardoor concurrent Hurley in het laatste speelweekend nog voorbij stevenen.

Het zal niet vaak voorkomen dat een ploeg in  een tijdsbestek van ongeveer een maand eerst met dubbele cijfers van een tegenstander verliest en kort tijd later in hetzelfde onderonsje ruim wint. HGC is in deze de uitzondering. In december droop het team nog met de staart tussen de benen af na een smadelijke 10-1 nederlaag tegen HDM, maar gisteren knokte het zich in Bergschenhoek opvallend langs de stadsgenoot: 6-3.

Groot verschil met de eerste editie in sporthal Overbosch was natuurlijk de veldbezetting aan de kant van HGC, dat dit keer met voormalig Oranje-icoon Bram Lomans, David van Ass en huidig internationals Seve van Ass en Floris van der Linden uit een andere categorie spelers konden tappen. Koen Bakhuis en goalie Sam van der Ven waren eigenlijk de enige bekende krachten die er bij de eerste Haagsche stadsderby ook bij waren.

“Als we iedereen hebben, dan zijn we goed,” verklaarde Korstiaan van Kleef, die baalde dat hij de voorbije weken niet over deze samenstelling kon beschikken. “Anders hadden we meegedaan om de bovenste plek. Balen, maar ik doe er niks aan.” In deze vierde speelronde kon HGC dus eindelijk eens op volle oorlogssterkte aantreden en het ware gezicht laten zien tegen de vice-landskampioen. Dat had een spetterende stadsderby tot gevolg, met groene kaarten, hoog tempo, pittige duels, Van der Linden amputeerde nog bijna d hand van Niels van Straaten, verbaal vuurwerk richting de arbiters en bij tijd en wijle ook fraaie acties. De derby werd uiteindelijk een prooi voor HGC, dat na een 2-1 ruststand uiteindelijk zegevierde met 6-3 dankzij treffers van Floris van der Linden (3), Koen Bakhuis, Seve van Ass en Bram Lomans (strafbal). Namens HDM vonden Koen Dickhoff, Roderick Beudeker en Sven Galjaardt (strafcornervariant) het net. Hugo van der Horst fungeerde in het kader van de alles of niets-poging nog als vliegende keeper in de slotfase. “Ik ben meestal de laatste in de linie en kom niet vaak me op. Dus vandaar dat de keuze dan op mij valt. Helaas konden we er geen rendement uit halen.”

In het HGC-kamp is er nog vertrouwen in een goede afloop, dat wil zeggen dat de ploeg directe degradatie als nummer zes van de poule ontloopt. Met de achterstand van vier punten op nummer vijf Hurley, tevens tegenstander over twee weken, is plaatsing voor de play-outs nog mogelijk. “We praten al de hele week over een Houdini-act,”aldus van Kleef. “Daar geloven wij echt nog in. In elk geval geeft de winst in deze derby een extra goed gevoel. Ik denk dat dit pijn doet bij HDM.”

Bron: AD/Haagsche Courant

Comments (1)

  1. tamil tiger warrior

    HGC kap is, doe is normaal.. als amersfoort 10 duitsers hadden werden ze kampioen. maar dat is niet gebeurt..

Reageer