Vega: “Het is natuurlijk lekker als je een goaltje meepikt”

De trainingsstage en de Investec Cup zit er voor de Oranjedames op. De meesten spelers keren weer terug bij hun club en gaan weer aan de slag met hun team ter voorbereiding van de tweedeseizoenshelft. Vooraf aan het tripje naar Zuid-Afrika had bondscoach Max Caldas een blik jonge speelsters opengetrokken en meegenomen met het échte Oranje. Een van hen was Charlotte Vega. De Spits van pinoké werd uiteindelijk samen met Roos Drost, Laura Nunnink, Malou Pheninckx, Maria Verschoor en Xan de Waard geselecteerd om deel te nemen aan de Investec Cup.

7909039906_954dca1bcd_b

Een hele ervaring op zich met het grote Oranje meedoen en dan ook nog scoren in de finale van het vierlandentoernooi. “Je bent al de hele week bezig met de voorbereidingen op het toernooi. Het is natuurlijk lekker als je in de eerste vijf officiële interlands in de finale van je eerste toernooi je goaltje meepikt,” aldus Vega.

De hele trip naar Zuid-Afrika was bijzonder voor de 21-jarige aanvaller. “Het was echt heel vet. De eerste twee weken hebben we keihard getraind in Stellenbosch en we kregen tussendoor een paar vrije dagen. We zijn naar de tafelberg geweest, we zijn naar Kaap de Goede Hoop gegaan, heel leuk!”

“Ik was superblij om te horen dat ik mee mocht naar de Investec Cup. Het is natuurlijk allemaal nieuw en het zijn allemaal nieuwe spanningen die je voelt.” Vega kreeg het legendarische rugnummer 14 aangewezen en daar was ze wel tevreden mee. “Ja ik was best wel blij. Mijn lievelings getal is nummer 7, maar die was al bezet. Dan ga je nadenken welke je dan graag zou willen. Nummer 17 is voor Maartje (Paumen, red). Twee maal 7 is 14, dus dan heeft het toch nog iets met elkaar te maken.”

De afgelopen jaren is Vega in een sneltreinvaart ontwikkeld, van onbekende eerste klasser naar Oranjespits. “Soms besef ik het niet, maar nu we het er over hebben is het echt heel snel gegaan. Als je bedenkt dat ik drie jaar geleden nog in de eerste klasse bij Qui Vive speelde.”

Al met al waren het goede weken. “In een korte tijd heb ik gewoon vijf caps achter mijn naam staan, een goal gemaakt in het echte Oranje én een gouden medaille!”

 

Comments (2)

  1. Zij volgend jaar ook bij de grote 4?

  2. Zolang Etienne Spee bij Pinoke coacht, blijgt vega daar ook schat ik zo in.

Reageer