Verhage: “Hockey is dan niet leuk meer”

Claire Verhage is niet langer beschikbaar voor het Nederlands elftal. De spits van SCHC vindt dat hockeyen bij Oranje haar meer pijn dan plezier heeft gegeven. Niet deelnemen aan de Investec Cup in Zuid-Afrika was doorslaggevend voor haar keuze.

Alleen aan Hockey.nl doet Claire Verhage haar verhaal. Verhage wilde tijdens de Investec Cup in Zuid-Afrika zichzelf weer laten zien. “Ik wilde bewijzen dat ik erbij hoor. Maar na de oefenwedstrijden zat ik niet bij de selectie voor het toernooi. Ik kreeg op dat moment weer het vervelende gevoel dat ik ook voor de Trophy en de Spelen had. Het gevoel dat ik niet de energie kreeg, die ik erin stopte. Weet je, als je hard traint en er ontzettend veel tijd insteekt, dan wil je ook toernooien spelen. Daar doe je het allemaal voor. Lukt dat meerdere keren – vlak achter elkaar – niet, dan is die optelsom een aanslag op je motivatie. Hockey is dan niet leuk meer. Sterker nog: ik werd er ongelukkig van.”

In 2012 had Verhage al wat tegenslagen te verduren. De aanvaller haalde niet de selectie voor de Throphy in Argentinië, mocht wel mee naar de Investec Cup in Engeland, maar miste weer de Olympische Spelen in Londen.

In Zuid-Afrika heeft Verhage hierover een gesprek gehad met bondscoach max Caldas. Terug op Nederlandse bodem heeft de Rotterdamse alles op een rijtje gezet en nog een keer gepraat met de oefenmeester. “De beslissing had ik toen al gemaakt: ik stop bij Oranje. Ik heb het gevoel dat er geen verandering in zou komen. Dat Max mij niet meer gaat selecteren. Volgens mij ziet hij dat niet zo zwart-wit. Hij was juist heel positief over mij. Maar goed, zo heeft ieder zijn waarheid. We zijn allebei waarschijnlijk niet objectief, “vertelt Verhage aan Hockey.nl.

Comments (2)

  1. Dus nu is de tijd rijp om naar Leonidas terug te komen

  2. Is het al 1 april Lot? Al vond ik je grap niet leuk, humor is subjectief.

Reageer