Comments (16)

 1. Is de overtreding van Blaak ook niet gewoon een gele kaart?

 2. Die bolle

  Zullen we Pirmin anders tegen zichzelf in bescherming nemen? Opzet of niet, dit is gewoon het betere schoffelwerk. Geel zou ook niet misstaan.

 3. Je kan van 2 kanten bekijken: Het is of sb + geel, of niets.

  Want op het moment dat Blaak in botsing komt met de aanvaller is de bal al voorbij gegaan aan de aanvaller. En bovendien een scoringskans lijkt mij vanuit die positie ook niet echt sprake, als je kijkt naar hoe de aanvaller de bal wil aannemen (nl. achter zich).

  Bedenk als je zelf hockeyt, in hoeverre je in staat bent om zo’n bal, die gezien de loopactie van de aanvaller, achter hem komt dan nog in 1x op doel te spelen.

  maar zoals ik al heb geschreven.. het kan beide kanten op. Blaak is te laat en de aanvaller draait zich slim in waardoor contact onvermijdelijk is.

 4. @steven, jouw verhaal doet helemaal niet ter zake. als jij kop circel staat en de bal is niet eens in je buurt en ik sla je voor je kop (in de circel), dan is dat gewoon een strafbal. ben het helemaal eens over die gele kaart, waarom gebeurt dat nooit in het hockey. een strafbal zou veel vaker gepaard moeten gaan met geel, aangezien het vaak een opzettelijke overtreding is.

 5. De scheids

  @Henk, dat klopt niet. Check het spelreglement: zolang de aanvaller niet in balbezit is of de bal kan spelen, moet er een strafcorner worden gegeven. Een strafcorner + gele kaart voor Blaak was dus meer op zijn plaats geweest, want het was wél gewoon lomp.

 6. @De scheids, de aanvaller word hier onderuit gelopen en dus kan de aanvaller ook niet in een balbezit komen, dus strafbal volkomen logisch en hier hoort natuurlijk gewoon een gele kaart bij

 7. @De scheids, er is sprake van een opzettelijke overtreding in de cirkel met wel degelijk een doelkans. De gegeven strafbal is dan ook terecht maar een gele kaart (10 minuten) had moeten worden gegeven. Vreemd dat voor gelijke overtredingen op het middenveld wel direct een gele kaart wordt gegeven maar men in de cirkel een strafbal genoeg vindt als straf. Blaak speelde overigens een matige wedstrijd en ging ook bij de goal van Bakker niet vrijuit.

 8. Pirmin, blaat nou eens niet zo. Fouten toegeven is ook oke.

 9. Zie de uitleg van De scheids. De bal was niet bespeelbaar, was al voorbij de aanvaller. Dus dan is het geel en een strafcorner. Dit is gewoon heel knullig, maar duidelijk niet opzettelijk…

 10. @Jan123, de bal was niet bespeelbaar omdat de keeper de speler meenam, volkomen terecht een strafbal dus, en hier had gewoon ook een gele kaart bij gemoeten

 11. @frans, kijk nog maar eens goed, de bal is voorbij de speler voordat er contact is

 12. @Jan123, doe niet zo gek hij kan hem aannemen op zijn backhand maar word gewoon onderuit gelopen een volkomen terechte strafbal dus.

 13. wat jij wilt frans

 14. @Jan123, niet wat ik wil, kijk gewoon naar de beelden en zet je Rotterdambril even af dan zie jij het ook.

 15. ben voor Amsterdam

 16. @Jan123, leuk voor je. Nou dan zet je gewoon even je normale bril op en dan zie jij het ook.

Reageer