Video: Samenvatting Den Bosch-Laren

Comments (40)

 1. Wat een schandalige overtreding van de keepster van Den Bosch op Kim Lammers! Dit was pure opzet! Kijk de beelden er maar op na. Ze slaat opzettelijk met haar handschoen in het gezicht van Lammers. Strafbal en rode kaart! Ik hoop dat de KNHB hier nog iets meedoet?

 2. Overtreding inherent aan het arbitrale optreden die middag. Voor een finale waren beide scheidsrechters echt te gespannen aan het fluiten. Vaak te laat en niet durfen door te pakken. Bovendien veel te veel oog voor de bal; daar waar er in het veld meer gebeurd dan alleen de bal. Den Bosch is volgens Lammer niet voor niks met meer bitches.

 3. Amsterdammer

  De beste heeft gewonnen, en dat is in de afgelopen 14! jaar al 13! keer Den Bosch, da’s enerzijds uniek, anderzijds zegt het iets over de andere clubs in onze hoofdklasse. Alles heeft z’n voor en z’n tegen. Zij kunnen met druk omgaan, daar profiteert ons nat. XI weer van etc. Zij trainen op een superhoog niveau en da’s ook goed voor het Ned.XI. Maar het is natuurlijk voor de sportliefhebber wel wat saai als er van te voren allang bekend is dat Den Bosch de grootste kanshebber is op een kampioenschap. Maar goed, aan de top blijven is vaak moeilijker dan er te komen en dat doen ze daar in Den Bosch erg goed!
  Die overtreding van die keepster is overigens wel een smetje hoor….. hele rare actie. Zal ze zelf ook wel vinden.

 4. balletje

  Den Bosch kan zeker lelijk zijn.

  Koeton sloeg opzettelijk Kim in het gezicht met haar handschoen. De bal was niet eens in de buurt. Zeer zwak gevloten, dit had natuurlijk bestraft moeten worden.

  NEXT YEAR LAREN CHAMPIONS!!!

 5. Videobeelden

  Als er op basis van videobeelden bestraft wordt, dan volgen er nog honderden opnames. Natuurlijk is de overtreding vies, maar er zijn veel viezere overtredingen op video’s terug te vinden dan deze.

 6. Hoe duidelijk moet het zijn : rood en een strafbal!
  Een derde wedstrijd zonder Koeton is Laren onthouden.

 7. hockeykenner

  Wat een onzin, het is geen opzettelijke overtreding hoeft dus niet met rood en strafbal worden gestraft zowiezo hoezo strafbal het is GEEN opzettelijke overtreding en geen doelpoging!!

 8. Als je niet ziet dat dit een rode kaart is rij dan morgen even langs Hans anders want dan ben je of blind of je hebt er geen verstand van

 9. Ik ben het eens met hockeykenner, t is in ieder geval geen strafbal, ik was daar en zag dat de bal richting de keeper en doel ging en dus wil ze hem weg doen, maar de bal ging daar niet heen ( maar als je tegen de zon kijkt is dat moeilijk te zien voor een keeper) en dus slaat ze kim. Je kan nog zeggen dat t groen of geel is maar rood is echt te overdreven!

 10. Als opzettelijk naslaan groen is (1e finaleduel) zal ’t allemaal wel meevallen met die hierboven geclaimde rode kaart. Voor beide partijen genoeg aan te merken op de arbitrage. Laten scoren vanuit shoot was zeker niet de enige fout in (de buurt van) die cirkel; fluitKunst niet op play-offsniveau…
  Den Bosch inderdaad al jaren moeilijk te verslaan, maar men doet alle teams uit de top 4 toch zeker te kort door te zeggen dat het van tevoren allemaal wel weer zo te verwachten is. In de competitie hebben ze het elkaar allemaal moeilijk gemaakt. Amsterdam is al eens de beste geweest in een finaleronde, Laren 2 keer erg dichtbij. Den Bosch heeft het goed afgemaakt en daarmee zichzelf beloond voor al het harde werken en niets dat vanzelf komt.

 11. Hockeykenner(ook geen taalkenner) doet zijn naam geen eer aan; Niet opzettelijk? Ze gaat met haar handschoen naar het gezicht van Kim toe en de bal is niet eens in beeld. Die komt pas later en ook nog eens achter het goal. Keepster was de bal volledig kwijt en daarom is deze actie ook als opzettelijk te beschouwen. Ze houdt niet in, maar juist het tegenovergestelde! ROOD! Koeton is de Schumacher van Den Bosch!(Jeugd; ga maar googelen op schumacher battiston)

 12. Waarom is de actie van de keeper expres: ze kijkt naar Kim en niet naar de bal. Die bal was zo hoog, dat je je hoofd achterover moet doen. Dat hoofd blijft alleen naar Kim kijken. Expres.

 13. Oei. Denk dat er een keepster rondloopt in Den Bosch die zich na het zien van deze beelden doodschaamde. Sancties vanuit KNHB zijn niet meer mogelijk, zou Den Bosch sieren als het zelf intern nog wel bestraffen.

 14. Het zou Den Bosch als hockeyclub sieren om deze keepster niet op te stellen bij de Europa cup wedstrijden as weekend. Dan ben je een grote nette club! Anders denk ik dat deze keepster het wel eens moeilijk zou krijgen op de Nederlandse velden..

 15. Typisch…. Vorige week sloeg een speelster van laren na en dan doet den bosch het: hele discusies en toen en met laren gebeurde 0!! Dus jullie willen DB echt zwart maken nou wees er maar trots op!

 16. Donkerrood… Volgens mij zat Koeton gewoonweg niet lekker in de wedstrijd. Zie ook de 2 ballen die tussen haar benen doorgaan en gelukkig voor haar net naast gaan. Het is maar goed dat Den Bosch een solide verdediging heeft want deze keeper is niet top.

 17. Wat een zielig gebeuren is dit. Sluit me volledig aan bij een van de vorige reageerders. Niks gelezen over het naslaan van jullie Duitse vedette in de 1e wedstrijd. Larensupporters: dit heet met twee maten meten. Draag je verlies waardig en ga niet één speelster zo zwart maken. Niet opstellen van de DB keep aanstaande vrijdag? Nou, als Laren zo moet winnen!

 18. @Cd en …. 1) ik ben geen Laren supporter, maar een hockeyliefhebber. 2) naslaan met de stick tegen een andere stick aan, in een duel is niet te vergelijken met bewust iemand in haar gezicht te slaan! Is van een geheel andere strekking. 3) er wordt niet gediscussieerd over wie er beter was(is nl. Den Bosch!) maar deze discussie gaat puur over de overtreding van deze keepster en daar moet je dan ook eerlijk in zijn. Dit was een bewuste overtreding en hier was rood op zijn plaats.

 19. Ik kan niet beoordelen of de actie van de keepster van Den Bosch met opzet is geweest of niet. Wat ik denk te zien op de videobeelden is dat het een situatie is waarin zowel keep als speelster wachten op een bal die weer naar beneden komt en beiden – de ene met handschoen, de andere met stick – die bal willen opvangen. De handschoen van de keepster ondervindt daarin ook nog enige weerstand van de omhoog uitgestoken stick van Lammers en misschien heeft dat de klap dan weer versterkt. Hoe dan ook, gelukkig dat Lammers snel weer verder kon spelen en dat dit niet heeft geleid tot een blessure.

  Elke opzettelijke fysieke overtreding zonder bal in de buurt of nadat gefloten is, is ontzettend fout. Daarin hoeft geen onderscheid te worden gemaakt in weapon of choice. In de vergelijking tussen de twee situaties hierboven aangehaald is iig wel duidelijk dat het naslaan zeker opzettelijk was.

 20. ’t zal trouwens een leeg veld worden als tijdens de ECCC wedstrijd de speelsters die vuile acties hebben uitgehaald allemaal niet op worden gesteld omdat dat een club zou sieren… Zou toch erg jammer voor oa Naomi zijn om haar eerste Europese halve finale op clubniveau te moeten missen.

 21. Waarom zou Naomi niet opgesteld moeten worden? Wat voor smerige actie heeft zij dan gemaakt?

  Natuurlijk is het onzin om te stellen dat spelers die een vuile actie maken de volgende wedstrijd dan maar niet niet opgesteld moeten worden.

  In welke sport gebeurd dit wel?

  Denk je dat van Marwijk,Robben nu maar niet opstelt omdat hij laatst niet zo nette actie naar van Persie had?

  In topsport bestaat geen ´nette´ oplosssing.
  Er moet gewonnen worden en of dat mooi of lelijk gebeurt maakt uiteindelijk niet zoveel uit.

 22. Wat Koeton deed kon natuurlijk niet, dit was zeker een strafbal een volgens mij ook een kaart! Verder zou ik als ik Den Bosch was ook opzoek gaan naar een andere keeper, want zij heeft nou niet echt lekker gekeept deze play offs! En de rest van het seizoen was ze ook al niet echt in vorm.In de play offs heeft ze de nodige fouten gemaakt, dat doelpunt uit tegen laren vanaf de achterlijn door haar benen. En thuis tegen laren had ze ook een paar vrij veel geluk, o.a. met die tip in van Kim Lammers! Ik zou Den Bosch adviseren om goed in de regio te kijken, naar bijv. Meijer van OZ of Cox van Push!

 23. Casper Hill

  Klaas ik ben het helemaal met je eens, koeton heeft de afgelopen jaren niet meer haar topvorm gehaald! Mede hierdoor is ook helemaal uit beeld geraakt bij het nederlands elftal, wat volkomen terecht is! Ik zou als ik Den Bosch was ook maar eens opzoek gaan naar een andere keeper, want zij is al lang geen zekerheidje meer! Meijer van oz vind ik een hele goede, Cox mwa twijfel

 24. amsterjam

  Ik denk dat er bij deze actie absoluut geen opzet in het spel is geweest. Ik vind het vreemd dit soort reacties te lezen. Ben bang dat het poezelige publiek van Laren vrijdag a.s. weer teleurgesteld zal worden. Ben absoluut niet voor Den Bosch, maar heb beide finale duels gezien en de beste heeft gewonnen.
  Wens beide ploegen veel succes vrijdag!!!!!!!

 25. Het is inderdaad een echte overtreding maar weet je.. als ik in haar schoenen zou staan zou ik misschien wel hetzelfde doen. Lizzy had geen enkel idee waar die bal zich bevond en dan zie je een spits als Kim Lammers in 1 keer weer in actie komen om op een bal te reageren. Op het moment dat je dan niet weet waar de bal is, zorg je er toch voor dat die spits uit balans komt waardoor ze niet kan scoren. Wat had ze dan moeten doen.. rustig afwachten totdat die bal neerkwam?

 26. @R.S
  Niet opstellen was niet mijn idee en ik ben het er volledig mee eens dat complete onzin is. Naomi is een fantastische speelster en heeft heel wat trucjes in huis en zou ’t naar mijn mening helemaal niet nodig moeten hebben om acties zoals deze te maken (mooi in beeld gebracht in foto serie van Roel Ubels): https://www.flickr.com/photos/21019716@N05/5784757677/in/set-72157626710171571/ & https://www.flickr.com/photos/21019716@N05/5773126590/in/set-72157626710171571/. Slim gebruikt gemaakt van lengte en ledematen en komt er goed mee weg. Iets later in de serie een botsing met Paumen waarbij de laatste op haar hoofd gebokst wordt; kan gebeuren. Opzet? Weet ik niet, geloof graag van niet. Maar zet met z’n allen niet zo’n spotlicht op die actie van Koeton. Ben dan eerlijk en kijk wat breder. Zo waren er in beide duels genoeg hinderende duw-&trekacties aan te wijzen (ongeacht kleur shirt).

  Overigens ben ik van mening dat bij strenger optreden door de scheidsen vanaf minuut 1 heel wat van dit soort acties voorkomen kunnen worden. Geef die dames eens ongelijk dat ze telkens een stapje verder proberen & je laat je toch niet wegduwen, ze willen winnen!

  En keepster van Nederlands(niveau) of niet, ze is onderdeel van een team en het gaat om het geheel & volgens mij kan je niet zeggen dat niet sprake is van een goed TEAM.

 27. Waar maakt iedereen zich toch zo druk over……wat vermoeiend dit!!! Get a life!

 28. balletje

  Geen opzet? Koeton heeft geen flauw idee waar de bal is. En ze doet ook geen moeite om de bal op te zoeken. Ze ziet Kim komen en doet maar 1 ding en dat is haar af stoppen op een onreglementaire wijze en met een opzettelijke overtreding.

 29. Hoe durven sommige mensen hier te beweren dat dit geen rode kaart is. De keepster heeft geen flauw idee waar de bal is, net als in de hele wedstrijd trouwens, en slaat lammers gewoon recht in het gezicht! Schandalig dat ze dit doet. Misschien nog wel veel schandaliger dat hier Den Bosch supporters zijn die het op een ongelukje gooien en de laren supporters vertellen dat ze objectief moeten kijken. Alsjeblieft, gefeliciteerd met het kampioenschap maar doe even je Den Bosch bril af! dit is ROOD !!!

 30. @ Ans,

  waar maak jij je zo druk over? Get a life!!!

 31. neutraal

  rood en strafbal

 32. Koeton is gewoon een hele matige keeper, die je vaak wel op wat foutjes kunt betrappen! In de 2 wedstrijden tegen laren heeft ze er denk ik ook zo’n 5 gemaakt, o.a. die bal van Lammers! Het was namelijk gewoon rood en een strafbal, want ze sloeg gewoon na!

 33. Was met vakantie. Nu pas de NOS-samenvatting gezien! Wat een schandalige overtreding van Koeton! Gewoon een donkerrode kaart die daarnaast nog een schorsing zou moeten opleveren. Maar ja… daar zal de KNHB wel niets aan kunnen en willen doen.

  Lizzie Koeton moet zich diep schamen! Erg diep!!!!
  Lizzie: “Ben je nog trots op je “verdedigende” actie???”

 34. Bizar om al deze reacties te lezen. Koeton staat niet voor niets al een aantal jaar bij DB tussen de palen en is net zo goed onderdeel van het succes van DB afgelopen jaren. Een minder seizoen kan altijd gebeuren en alle commotie rond deze overtreding is absoluut niet relevant omdat dit overal gebeurt en niet altijd wordt gezien. Lekker niet meer druk over maken!!

 35. hockeyliefhebber

  Gelukkige reddingen zijn ook reddingen!!
  Gaat trouwens een zeer goede redding vooraf aan de overtreding.
  Sombroek niet geheel gelukkig bij laatste doelpunt.
  Je ziet, er is zo veel discussie en speculatie mogelijk…

 36. @Goofie: ga aub weer heel snel op vakantie, heel ver weg (zonder internet) en kom nooit meer terug.
  Wat een waardeloze reactie! Enkeltje Timboektoe graag voor dit individu!

 37. @Goalie

  Een reactie met een constatering (kijk de video nog eens goed na) dat Lizzie Koeton zonder dat de bal ook maar in de buurt is, Kim Lammers vol in het gezicht slaat is gewoon een juiste. Voor een dergelijke overtreding verdien je gewoon rood!!

  Niets anders! Ook in Timboektoe zullen ze tot dezelfde conclusie komen. Probeer de situatie eens door een objectieve en niet door een Den Boschbril te bekijken!

 38. Lizzy en Kim hebben na de wedstrijd met elkaar hierover gepraat. Lizzy heeft haar excuus aangeboden en Kim heeft deze aanvaard. Van wat ik heb gehoord (bronnen bij Den Bosch en Laren) wist Koeten niet waar de bal was en ze zag Kim met haar stick in de lucht zwaaien en reageerde daarop. Ik heb de beelden terug gezien en het lijkt op een bewuste actie maar Kim (en ik ook) kent Lizzy van Nederlands Elftal en de competitie en weet dat ze zo’n overtreding niet met opzet zou doen (en als Kim het Lizzy al vergeven heeft waarom moeten wij het hier nog over hebben..?). Ben het eens met bovengenoemde reactie dat Lizzy Koeten in deze wedstrijd ongelukkig was in haar acties (bal via haar been achterlangs andere been en over achterlijn enz) en ik denk dat ze bij deze situatie niet wist wat ze moest doen en daarom zo’n rare acties maakt.

 39. ansjepansjekevertje

  Wie zijn Lizzy en Kim?

  Ik ken wel Ans

 40. This is eaxtlcy what I was looking for. Thanks for writing!

Reageer