Video: Samenvatting SCHC – Rotterdam (heren) – Hoofdklasse Hockey Nederland

Video: Samenvatting SCHC – Rotterdam (heren)

Comments (9)

 1. Het is toch van de wilde konijnen besnuffeld dat er in een samenvatting van 5 minuten minstens 10 arbitrale dwalingen zitten. Als SCHC-fan moet ik zeggen dat de meeste in het nadeel van Rotterdam waren, maar ook Stichtse wordt van een loepzuivere strafbal bestolen. Zelfs de meest eenvoudige shadow in de linkeronderhoek in de eerste helft wordt niet bestraft met een vrije slag vooe Rotterdam. Nu zijn het deze 2 die er even niks van bakken, maar wat denk je van zo’n incapabele scheidsrechter als Thijs Retra? Echt een oplossing heb ik er niet voor, maar een probleem is het natuurlijk wel!

 2. Waar in de samenvatting zit die niet gegeven strafbal?

 3. Idd in welke minuut zit die niet gegeven strafbal en voor welke ploeg ?

  En 10 overtredingen? Daar ben ik ook wel heel erg benieuwd naar.

 4. @willem, arbitrage bij Pinoke-Hurley was ook een drama. Warrig fluiten en daarna alles compenseren.

 5. Op verzoek dan de fouten die ik er uithaal:
  0.20 Hakken van SCHC wordt slechts met een strafcorner bestraft. Was duidelijk binnen de cirkel ontzettend lomp verdedigd, zonder ingrijpen was de man erdoor. Strafbal was absoluut op z’n plaats.
  0.33 Gevaarlijk spel in de counter van SCHC niet bestraft. Oké, het is vanuit de videotoren inderdaad lastig in te schatten hoe ver de Rotterdam speler weg staat, dus dit is inderdaad een lastige om iets over te zeggen vanuit de video. Als je langs de kant stond kon je wel duidelijk zien dat dit net iets teveel van het goede was.
  0.41 Gevaarlijk spel Rotterdam in de cirkel niet bestraft. De lijnstop timmert bijna het hoofd van Schwarz doormidden, absoluut strafcorner.
  1.31 Shadow van SCHC niet bestraft.
  1.32 Hakken van SCHC niet bestraft. Deze laatste twee dingen leiden tot een kans voor SCHC.
  1.48 Hakken van SCHC binnen de cirkel niet bestraft. Gezien het gevaar van de aanval en de positie van de aanvaller zonder meer een strafbal.
  2.07 Shoot van Rotterdam binnen de cirkel niet bestraft.
  2.34 Shoot van SCHC binnen de cirkel niet bestraft.
  2.38 Onterechte strafcorner gegeven aan Rotterdam voor hakken. Op de beelden is duidelijk te zien dat het stick afhouden is. Als hij de strafcorner nou voor shoot had gegeven, had hij inderdaad kunnen zeggen dat hij het voordeel afwachtte, maar dat deed hij niet. Had dus óf een strafcorner voor shoot moeten zijn óf een vrije slag voor SCHC. Uit deze onterechte strafcorner scoort Rotterdam.
  3.16 Duwen van Rotterdam binnen de cirkel niet bestraft. De verdediger loopt erachter, ziet dat ‘ie het niet meer haalt en trekt – of in dit geval duwt – aan de noodrem. Zonder meer een strafbal en gele kaart, vergelijkbaar met wat Sander de Wijn deed tegen HGC, alleen toen buiten de cirkel.
  3.16 Hakken van Rotterdam keeper binnen de cirkel niet bestraft. Keeper komt z’n goal uit maar is te laat en raakt de stick van de speler van SCHC. Deze komt met ook nog eens de duw van achter in een soort van schaar terecht. Zoals hierboven al gezegd: zonder meer een strafbal.
  4.35 Shoot van SCHC binnen de cirkel niet bestraft.

  Dit zijn dus 11 fouten due ik heb gevonden. Ik zeg niet dat ik het beter kan, noch dat er partijdig gefloten is. Nogmaals: ik ben een SCHC-fan, maar Rotterdam is 7 keer benadeeld, SCHC vier keer. Wel ben ik van mening dat het schrikbarend is dat dit blijkbaar het niveau is. Tuurlijk, foutje moet kunnen, maar je hoort al aan het gehoon van het publiek op het eind dat dit echt ondermaats is. Het is dus niet zozeer kritiek op de scheidsrechters, want ik neem aan dat die gewoon hun best doen om zo objectief mogelijk te zijn, maar vooral op de bond. Die leidt de scheidsrechters gewoon niet genoeg op, waardoor je arbitrale missers krijgt, zoals ook het geval was bij de houthakbeweging van Bos.

 6. blij dat jij niet fluit

  ik ben blij dat jij niet fluit Willem

 7. Wow het is inderdaad maar goed dat jij niet fluit. Kan van die 11 situaties die jij noemt me misschien in 1 of 2 situaties vinden. Maar al die strafballen die je noemt, man man.

 8. Julie hebben het allemaal over de fouten die scheidsrechters maken, maar volgens mij staat hier een coach van Rotterdam vanaf de toren actief zijn speler te begeleiden, daar zouden die scheidsrechters wat aan moeten doen. Volgens mijn informatie is dat niet toegestaan…

 9. Les 1; Vertel spelers niet wat ze moeten doen. Ze moeten zelf leren keuzes te maken. Maar geef ze opties vooraf. Deze assistent trainer. vertelt met zijn afstandsbediening wat de spelers moeten doen. Meestal nog een foute keuze ook nog.

Leave a Reply