Comments (31)

 1. die 4-0 is wel een schitterend schoolvoorbeeldje stick afhouden..slecht dat de scheidsrechter dit niet ziet!

 2. Inderdaad een klassiek voorbeeld, en de scheids staat er met zijn neus bovenop.dramatisch gefloten. Maar voor je het weet reageren alle scheidsrechters weer als gebeten honden want het ligt nooit aan hun.

 3. @hans, Het ligt ook niet aan “hun” maar misschien wel aan hen

 4. @Willem, bedankt man.

 5. maar die keeper gaat ook wel volledig het bos in bij die 4-0.. paaseieren zoeken

 6. Lekker die hak van Martijn de Jager op Kemperman, wat een frustratie in die gast. Hij mag de veters niet eens strikken van Kemperman. Anti speler.

 7. Koen Overmeer

  Wat ziet dat terrein van Kampong er armoedig uit. Vreselijk. Daar komt toch niemand voor de lol? Laat staan dat je daar een paar keer week naar toe moet.

 8. @Derk dezelfde Kemperman slaat na op de jager als de bal heel ergens anders is kan dat wel?

 9. @derk,wie is Kemperman?

 10. @Bert,
  bewijs graag. Niet zomaar wat roepen.
  @Derk,
  iedereen weet waar die frustratie van de Jager vandaan komt.

 11. @gerrit, bewijs het gebeurde voor mijn ogen. Totaal belachelijke reactie.

 12. volgens mij word er weleens vaker een hak uitgedeeld in een wedstrijd alleen wat Meneer Kemperman doet door na te slaan dat kan dus gewoon niet en is een international onwaardig.

 13. Ik vind de tweede camerapositie een echte verbetering voor de samenvattingen…

 14. Ruud is Bert en vice versa neem ik aan? Niemand heeft ook maar een tik van Kemperman op de Jager waargenomen maar hier wordt het als waarheid aangenomen. Het enige bewijs wat we hebben is een belachelijke hak op de enkels van Kemperman waar geen bal in de buurt is en door jou/jullie wordt het gedraaid alsof het een hakje van niets is en dat wat Kemperman deed echt niet kan. De wereld op zijn kop of een wel heel gekleurd brilletje.

 15. @Gerrit, nee ruud is ruud.
  Als jij die tik niet gezien hebt zegt dat veel over hoe je naar een wedstrijd kijkt, was je er uberhaupt wel? zal wel niet.
  Nee beste jongen je verdraait de waarheid er zal vast wel een hak zijn uitgedeeld maar naslaan is gewoon iets wat niet op de velden thuishoort en ook jou grote held Kempie moet dat niet doen.

 16. Wat een vreselijk ongezellig en armoedig terrein, daar gaat toch echt niemand voor zijn plezier spelen.

 17. @ruud:
  1. ja ik was er al zou ik dit ook zonder live beelden hebben kunnen zeggen. De video is het bewijs waar ik over spreek.
  2. Als je met Kempie Robert Kemperman bedoeld dan vind ik dat een mooie hockeyer, maar ik ben niet meer op een leeftijd dat ik een held heb om je gerust te stellen.
  3. Ben volkomen objectief gaan kijken, heb niets met Laren of Kampong.
  4. Blijkbaar is mijn manier van een wedstrijd kijken heel anders dan die van jou. Dat zegt blijkbaar veel over mij, en over de 2 scheidsrechters die dit ook niet zagen en over de rest van de spelers op het veld die het ook niet is opgemerkt..ik denk dat jij gewoon heel goed bent. Doe daar iets mee Ruud!
  5. Mocht die beste jongen hebben nageslagen dan is dat niet fraai.
  Het enige dat we hebben aan bewijs is deze video en die spreekt voor zich, maar blijkbaar heb je die nog niet eens geopend gezien je vreemde “er zal vast wel een hak zijn uitgedeeld maar..”.

 18. @Gerrit, ik heb de video gezien en vind het allemaal wel meevallem met die hak ja dat gebeurt weleens in een wedstrijd maar dat is van een hele andere orde dan iemand naslaan dat hoort niet op een hockeyveld thuis.
  En dat de 2 scheidsrechters het niet zagen dat kan kloppen maar Roel van Eeert ziet bij de 4e goal ook geen stick afhouden wat het toch zeker was dus ja ook scheidsrechters missen weleens wat.

 19. @ruud, Ik begrijp dat woord stickafhouden niet. Ik heb voor de zekerheid de spelregels op KNHB.nl opgezocht en gelezen maar het woord stickafhouden komt in het hele regelboekje niet voor. Wel afhouden maar daar wordt tegenwoordig bijna nooit meer voor gefloten terwijl dat nog steeds een echte spelregel is. Waar kan ik meer informatie vinden over jouw stickafhouden of is dat gebaseerd op persoonlijke regelinterpretatie.

 20. @arie, tijdje geen hockey gevolgd? stickafhouden bestaat al een tijdje.

 21. @ruud, Dat is geen antwoord op mijn vraag. Waar kan ik in het spelreglement de regel “stickafhouden” vinden om mij hierover nader te oriënteren. Zeker nu jij schrijft dat die regel al een tijdje bestaat. dan moet ik daar toch meer informatie over kunnen vinden. Anders moet jij mij maar die spelregel uitleggen. Zelf vond ik die 4-0 een mooie goal met goed voordeel gegeven door die scheidsrechter.

 22. Stickafhouden ook wel shielden genoemd
  Hierbij wordt de stick gebruikt om de tegenstander te beletten bij de bal te komen. Dit kan door de stick links of rechts naast of voor de bal te plaatsen, afhankelijk van waar de tackle vandaan komt.(Deze techniek gaat echter tegen de regels in en mag dus niet worden toegepast zie regel: 13.1.4 in het boekje spelreglement veldhockey).

 23. @ruud, veel dank. Ik ben direct gaan zoeken. Regel 13 kent alleen 13.1. a.b.en c. en gaat over de “plaats van de vrije slag”. Ik heb gekeken in Reglement Veldhockey 2012. Welk boekje hanteer jij?

 24. 9.11 Spelers mogen een tegenstander die probeert de bal te spelen, niet blokkeren of het pad naar de bal versperren (afhouden).
  22 KNHB Reglement Veldhockey
  KNHB Reglement Veldhockey 23
  Spelers houden af wanneer zij: – hun lichaam gebruiken om zich daarmee ruimte te verschaffen – met hun lichaam of stick het lichaam of de stick van een tegenstander
  hinderen – de bal met hun stick of met enig deel van hun lichaam afschermen tegen
  een geoorloofde tackle.

 25. @arie, volgens mij komt dit uit het boekje van 2001 dus deze regel bestaat al een aantal jaren

 26. beste mensen de heer jonker doet niets anders dan rechtdoor drijven met de bal! het blok komt van de zijkant.. stickafhouden is dit dus niet.. Anders zou ongeveer alles stickafhouden zijn!! Leuk dat er regels zijn!! Jammer dat lastige regels vaak niet begrepen worden

 27. @Jop, droom lekker verder, klassiek stukje stickafhouden dit.
  Gewoon vandaag even langs Hans Anders rijden dan zie jij het ook.

 28. stickafhouden

  @Jop, inderdaad jammer dat jij de regels niet snapt.

 29. pfff wat een hoop reacties over de 4-0 in een wedstrijd die kampong ook zonder deze goal extreem makkelijk wint
  of deze nou zit of nie; kampong bedankt voor weer een mooie wedstrijd en ga de tweede seizoenshelft op deze manier door!

 30. @rens, Maar of ze nou wel of niet zonder deze goal makkelijk winnen gaat het toch niet over? het gaat erom dat het voor de ogen van de scheidsrechter bij de 4-0 stickafhouden is en het gevolg is dat hij scoort, en inderdaad zonder deze goal winnen ze ook.

 31. Dat armoedige terrein wordt nu snel opgelost door de komst van het Ned. Hockeycentrum. Er wordt ook een nieuw clubhuis neer gezet. Zie de site van Kampong. Alle leden, dus van voetbal, cricket, etc. moeten daarvoor 25€ meer per jaar voor gaan betalen??? Dus de bestuurshoogvliegers van de hockey leggen hun financiele tekorten neer bij de andere sporten. Lekker clubje daar in Utrecht.

Reageer