Voorbereiding WK U21 hele kluif voor Marijne

Maandelijks schrijft Sjoerd Marijne een blog op zijn website over zijn ervaring in de breedste zin van het woord. Dit keer denkt hij alvast na over het WK onder 21 in India.

Vrijdag 6 december 2013 begint voor Jong Oranje Heren het WK onder 21 in India. Het vorige WK behaalden Jong Oranje zilver en van die succesvolle groep zitten er nu 6 in het Nederlands team. Van het WK met Jong Oranje Dames in Boston vier jaar geleden, waar zij goud behaalden, zijn er inmiddels ook zes doorgestroomd naar het Nederlands team met nog een gouden medaille op zak (OS).
“Het is niet zomaar een toernooi, maar het brengt ons de spelers van de toekomst,” aldus de oefenmeester.

“De voorbereiding wordt een hele uitdaging om goed aan de start van het toernooi te verschijnen. Door de steeds drukkere internationale kalender kun je je steeds moeilijker optimaal prepareren voor zo’n toernooi,” aldus Marijne.

Door de nieuwe internationale toernooien als World League en de Heroes India League zit de agenda van de Hoofdklassespelers weer bommetje vol. De HHcv (de collectieve belangenbehartiger van de hoofdklasseclubs) en de KNHB zijn daarom met elkaar in overleg om dit in zo goed mogelijke banen te leiden.

” Ik begrijp dat iedereen verschillende belangen heeft, maar het is zaak om verder te kijken in het belang van deze spelers. Uiteindelijk dienen we allemaal hetzelfde belang en dat is het afleveren van nieuwe toppers die ons land, uiteindelijk, zullen gaan vertegenwoordigen bij grote evenementen,” vult de Marijne aan.

Wat vindt u. Is de Nederlandse hockeyagenda té druk voor de Hoofdklassehockeyers? Laat uw mening achter en reageer op elkaar met respect.

Reageer