Voorbeschouwing Hoofdklassewedstrijden dames 17 oktober

Klein Zwitserland- SCHC
KZ haalde afgelopen woensdag in en tegen Rotterdam het eerste puntje van het seizoen binnen. Dat werd echter niet met gejuich in ontvangst genomen want volgens coach Bas Bogaard had er veel meer ingezeten. De steenbokken kunnen zondag voor het eerst beschikken over haar twee internationals uit Nieuw- Zeeland. Makkelijk zal het ook met deze twee aanwinsten niet worden want Stichtse komt op bezoek. De ploeg van coach Janneke Schopman heeft nog geen punt verloren en gaf deze week Kampong hockeyles. In Bilthoven werd het maar liefst 6-0.

Den Bosch-HDM
De topper van dit weekeinde, zo mag je dit duel wel noemen. Van Den Bosch zijn we een hoge rangschikking wel gewend. De Brabantsen werden de afgelopen 13 jaar namelijk 12 keer kampioen. Voor HDM is dit een hele nieuwe gewaarwording. Het team won alle drie de wedstrijden en komt dus met veel vertrouwen naar de Oosterplas.

HGC-Rotterdam
Voor HGC is dit een mooie kans om de eerste punten van het seizoen te pakken. Het verloor de laatste twee wedstrijden nipt maar het vertoonde spel zal zeker vertrouwen geven. Daarnaast treft het een tegenstander die nog zoekende is. Rotterdam speelde de laatste twee wedstrijden gelijk maar makkelijk ging het allemaal niet.

Kampong –Amsterdam
Kampong heeft het verlies van onder andere Eva de Goede en Michelle van der Pols vooralsnog slecht kunnen opvangen. Het haalde slechts 1 puntje uit 3 duels en als klap op de vuurpijl werd deze week duidelijk dat de Spaanse zomeraankoop Esther Termens dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie kan komen. Ook voor Amsterdam zit het allemaal niet mee. De ploeg kent veel blessureleed en verloor al 5 punten.

Pinoké-Laren
Pinoké haalde deze week het eerste puntje van seizoen op bij buurvrouw Amsterdam. Een opsteker na het pijnlijke verlies tegen Hurley. Laren is nu de ploeg die iets recht te zetten heeft want woensdag verloren zij van datzelfde Hurley. Een beschamend resultaat voor een ploeg met zoveel kwaliteit.

Hurley-Oranje Zwart
Hurley is tot nu toe dé verrassing van deze competitie. De eerste wedstrijd van het seizoen werd nog kansloos verloren van Den Bosch, maar daarna boekten de Amsterdamsen twee zeer knappe uitoverwinningen op Pinoké en Laren. Voor het thuispubliek is het te hopen dat de ploeg deze kunststukjes tegen Oranje Zwart kan herhalen. Makkelijk zal dat niet worden want het team van coach Ageeth Boomgaardt zit goed in elkaar en verzamelde net als Hurley al 6 punten.

Reageer