Voorbeschouwingen Hoofdklassewedstrijden dames zondag 31 oktober

HGC-Amsterdam
HGC is de competitie beroerd begonnen. Uit de eerste vijf wedstrijden werd slechts één puntje gehaald. Vorige week kreeg het team van coach Peter Taylor er flink van langs tegen SCHC. In Bilthoven werd het maar liefst 9-1. Ook Amsterdam is wel eens beter van start gegaan. De hoofdstedelingen wonnen weliswaar hun laatste twee wedstrijden, maar dat was met de groots mogelijke moeite. Toch mag het geen probleem zijn om de drie punten in Wassenaar op te halen.

Den Bosch-SCHC
De absolute topper van dit weekeinde. Den Bosch verloor alleen van Laren en won de overige vier wedstrijden. Het spel van afgelopen zondag tegen Rotterdam gaf echter stof tot nadenken. De ploeg speelde ongeïnspireerd  en dwong nauwelijks kansen af.  Dat kan het zich tegen Stichtse, de ploeg in vorm, niet veroorloven. Voor SCHC-coach Janneke Schopman is dit een zeer speciaal duel. Zij neemt het voor het eerst op tegen haar oude teamgenoten.

Hurley-Rotterdam
Hurley blijft alles en iedereen  verbazen. Na overwinningen op achtereenvolgens Pinoké, Laren en Oranje Zwart werd afgelopen zondag ook HDM aan de zegekar gebonden. Daar hadden ze in Amsterdam voor aanvang van de competitie alleen maar van kunnen dromen.  Ook voor komende zondag liggen er kansen als Rotterdam op bezoek komt. In de wetenschap dat de jonge ploeg van coach Caroline van Nieuwenhuyze nog maar drie punten verzamelde , is een nieuwe overwinning van Hurley zeker niet  ondenkbaar.

Pinoké-Oranje Zwart
Pinoké heeft het niet makkelijk op het moment. Er werd tot nu toe slechts één puntje gehaald en dat is te weinig. Het team heeft snel een overwinning nodig wil het niet in die negatieve spiraal blijven hangen.  Dan lijkt Oranje Zwart de ideale tegenstander. De Eindhovensen gingen de competitie nog voortvarend van start, maar verloren de laatste drie wedstrijden.

Laren-HDM
Laren heeft de draad na de verrassende nederlaag tegen Hurley op de derde speelronde weer opgepakt. Pinoké en Oranje Zwart werden achtereenvolgens verslagen. In deze twee wedstrijden was Kim Lammers niet te stoppen. Zij scoorde daarin zeven keer en is met negen doelpunten mede-topscoorster van de Hoofdklasse.  HDM werd donderdag opgeschrikt door het plotselinge vertrek van coach Wessel Verhoeff. Dat is opmerkelijk te noemen omdat HDM met negen punten uit vijf wedstrijden een uitstekende competitiestart kent. Verhoeff vindt zichzelf niet de juiste man op de juiste plaats.

Klein Zwitserland-Kampong
Wat de afgelopen jaren nog een duel uit de subtop was, mag nu gerust een degradatiewedstrijd genoemd worden. Klein Zwitserland heeft nog altijd maar één puntje en staat voorlaatste. Kampong doet het iets beter. De Utrechtse formatie boekte vorige week onder aanvoering van good- old Marieke Dijkstra  de eerste overwinning van het seizoen en staat achtste.

Reageer