Voorbeschouwing Hoofdklassewedstrijden heren 17 oktober

HDM-Rotterdam
Het nog puntloze HDM ontvangt zondag Rotterdam, dat terug te vinden is in de middenmoot. De Hagenaars verloren zondag kansloos bij Oranje Zwart en kunnen wel een opsteker gebruiken. Rotterdam moet deze wedstrijd absoluut winnen, anders wordt het gat met de nummer 4 weer een stukje groter. Daarvoor is het voor een groot deel afhankelijk van hun spitsen die de voorbije weken moeilijk het net vonden.

Kampong- Den Bosch
Kampong is de competitie wisselvallig begonnen. De Utrechters wonnen twee keer, verloren net zo vaak en speelden zondag gelijk tegen Rotterdam. De ploeg van coach Michiel van de Struijk is daarmee terug te vinden op een 8ste plek. Voor Den Bosch is het momenteel alle hens aan dek. Het speelde de eerste wedstrijd nog gelijk bij HGC, maar verloor daarna al hun wedstrijden. Hoog tijd voor drie punten.

Laren-SCHC
Voor Laren begint de competitie nu pas echt. Waar de afgelopen weken vooral in het teken van overleven stonden , heeft de ploeg nu haar vier wereldsterren uit Australië op het veld staan. Hopelijk hebben zij niet teveel last van hun jetlag , anders zouden zij zomaar eens de Bietenbrug op kunnen gaan tegen SCHC. De sterk vernieuwde Bilthovense ploeg presteert verrassend goed en verzamelde al 9 punten.

Amsterdam-Pinoké
De bosderby mag momenteel gerust een topper genoemd worden. Amsterdam heeft de smaak helemaal te pakken en won de laatste vier duels. Tegenvaller is dat het team hun sterspeler Santi Freixa wederom voor lange tijd moeten missen. De Spanjaard zal op korte termijn onder het mes moeten. Pinoké is fantastisch van start gegaan maar heeft de laatste weken ook wat tegenvallers moeten verwerken. Het verloor niet alleen de wedstrijd tegen Bloemendaal maar ook aanvoerder Jesse Mahieu. Hij heeft een gebroken vinger en moet de komende weken toekijken hoe zijn ploeg de hoge positie op de ranglijst probeert te verdedigen.

Reageer