Voorbeschouwing Overgangsklasse dames poule B zondag 7 november

Groningen – Bloemendaal
Groningen had even een korte opleving maar na een aantal verliespartijen zijn ze nu onderin terug te vinden. Bloemendaal speelde vorige week voor de zoveelste keer gelijk en lijkt haar kansen op de play offs te gaan verspillen. Tegen Groningen zal iedereen op zijn maximum moeten spelen om de dames uit het Noorden over de knie te krijgen.

MOP – Terriërs
Deze wedstrijd kunnen we wel een topper noemen. MOP verloor vorige week weliswaar twee punten door gelijk te spelen tegen Bloemendaal, maar gaat nog steeds aan kop. De Terriërs boekten een keurige overwinning op Breda en blijven bovenin meedraaien. Tegen MOP kunnen de Terriërs laten zien of ze zich kunnen meten met de top van de overgangsklasse of dat dit nog te hoog gegrepen is.

Push – Aeolus
Ondanks de leegloop bij Push blijven de dames uit Breda het erg goed doen. Een tweede plek in poule B is zeer verdienstelijk en het blijft elke week beter gaan. Aeolus  kon vorige week een moeizame, maar zeer welkome, overwinning bijschrijven  en doet even afstand van de onderste regionen. Het jonge Push zal deze week doorbouwen op het spel van afgelopen weken en Aeolus zal het onderspit moeten delven.

QZ – Huizen
Waar QZ vorig seizoen nog verbaasde, doen ze dat jaar eigenlijk weer. Vorig seizoen een vijfde plek afgedwongen, nu zijn ze terug te vinden op plek 10 en dat zal niet de bedoeling zijn.  Huizen doet het verrassend goed en heeft d’r zaakjes goed op orde. QZ en Huizen zijn erg aan elkaar gewaagd en zullen in Nijmegen een mooie pot op de mat leggen.

Breda – Qui Vive
Breda heeft behoefte aan de volle drie punten. Tegen de Terriërs hadden de meiden van coach Verzijden het moeilijk, maar er lagen kansen. Qui Vive ging flink onderuit tegen Push en is daardoor weer een paar plekjes gedaald. Breda en Qui Vive houden elkaar lange tijd in evenwicht en de publieke steun zal een belangrijk steuntje in de rug zijn voor de dames uit Breda.

Zwolle – Victoria
Zwolle is wel een verrassing te noemen dit seizoen. Ze bezetten een stevige plek in de middenmoot en dat is meer dan terecht. Er werd weliswaar verloren van Huizen, maar voor het thuispubliek zullen ze vechten voor  wat ze waard zijn tegen Victoria. Victoria is nog een beetje aan het zoeken naar de thuishaven. Is dat de middenmoot of is dat in de top? Deze wedstrijd zal wel eens uitsluitsel kunnen gaan geven.

Reageer