Voorbeschouwingen Hoofdklassewedstrijden dames woensdag 10 november

Oranje Zwart-Rotterdam
Een confrontatie tussen twee teams die zondag eindelijk het tij wisten te keren. OZ deed dat door HDM te verslaan. Dat betekende de eerste overwinning na vier nederlagen op rij voor de vrouwen uit de Lichtstad. Voor Rotterdam was de knappe winst op kampioenskandidaat Laren pas de eerste driepunter van het seizoen.  Daar tegenover staat dat de ploeg  tot nu toe pas twee nederlagen leed.

Den Bosch-Kampong
Den Bosch wil na twee gelijke spelen op rij wel weer eens een overwinning boeken. Afgelopen zondag eindigde het treffen met Amsterdam in een spectaculaire 5-5 en de week daarvoor kwam de ploeg van coach Raoul Ehren niet voorbij koploper SCHC.  Kampong is op papier een tegenstander van een ander formaat.  De Utrechtsen verloren dit weekeinde nog van HGC en zijn terug te vinden op een achtste plaats.

Pinoké-HDM
Pinoké haalde uit de laatste twee wedstrijden vier punten en klimt daarmee langzaam naar boven. Toch zullen de Steekneuzen niet helemaal tevreden terugkijken op de laatste wedstrijd tegen Klein Zwitserland. Daarin werd in de slotfase de overwinning alsnog uit handen gegeven. HDM verkeert na een uitstekende competitiestart in zwaar weer. De laatste vier wedstrijden werden allemaal verloren en de ploeg moet oppassen dat het niet alsnog in degradatieproblemen gaat komen.

Laren-SCHC
De absolute kraker van deze speelronde. Laren liet voor de tweede keer dit jaar onnodig punten liggen. Nadat eerder in de competitie van Hurley verloren werd, was het nu Rotterdam wat te sterk bleek.  De formatie van coach Alexander Cox moet deze wedstrijd winnen om het uitzicht op de koppositie niet te verliezen. Voor SCHC verloopt alles op rolletjes. De ploeg uit Bilthoven won zondag van Hurley en staat door het puntverlies van alle concurrenten nog steviger op de eerste plaats.

Hurley-Amsterdam
Het is ongetwijfeld heel lang geleden dat een bosderby ook een topper was. Van Amsterdam zijn we het gewend dat het bovenin meedraait. Van Hurley zeker niet. De promovendus staat op een keurige vijfde plaats en verloor alleen van kampioenskandidaten Den Bosch en SCHC. Bij een overwinning gaan zij zelfs over Amsterdam heen. Het zal dus een zeer interessant potje worden op het complex van Hurley.

HGC-Klein Zwitserland
Een duel tussen de nummer 11 en 12 in de stand. HGC klom door de knappe overwinning op Kampong over Klein Zwitserland heen. KZ speelde gelijk tegen Pinoké en wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. Lukt het woensdagavond op de Roggewoning wel voor de steenbokken om te winnen, dan draagt het de rode lantaarn weer over aan HGC.

Reageer