Voorbeschouwingen Hoofdklassewedstrijden heren zondag 7 november

Oranje Zwart-Pinoké
Een zeer interessant duel aan de Aalsterweg. Koploper Oranje Zwart ontvangt nummer drie Pinoké en dat mag dus gerust een topper genoemd worden. Oranje Zwart had vanwege de EHL-verplichtingen van Bloemendaal een weekend vrij en zal dus uitgerust aan deze wedstrijd beginnen. Pinoké liet vorige week tegen SCHC de zege uit hun handen glippen. Een kwartier voor tijd gingen de Steekneuzen nog  met 3-0 aan de leiding, maar zag Stichtse alsnog langszij komen.

HDM-Amsterdam
Na de zege op HGC heeft Amsterdam de weg naar boven weer gevonden. In die wedstrijd viel international Klaas Vermeulen met een enkelblessure uit en zal er dit weekend zeker niet bij zijn wanneer zijn ploeg aantreedt tegen HDM. De promovendus versloeg vorige week zeer verrassend Kampong en zal ook dit weekend weer uit zijn op een stunt.

Rotterdam-Bloemendaal
Rotterdam presteert dit seizoen vooralsnog zeer wisselvallig. Uit de laatste twee wedstrijden werden weliswaar vier punten gehaald, maar daarmee heeft de ploeg van coach Hans Streeder de aansluiting nog niet gevonden. Een verrassing tegen Bloemendaal is daarom zeer welkom. Of dat ook gaat lukken is nog maar de vraag. De landskampioen verkeert namelijk in uitstekende vorm. Vorig weekend werd nog op overtuigende wijze de tweede ronde van de EHL bereikt.

Den Bosch- Laren
Den Bosch heeft na twee belangrijke overwinningen op hun directe concurrenten HDM en Tilburg weer wat lucht gekregen. Tijd om te ontspannen hebben de Bosschenaren echter niet. Nummer elf Laren komt namelijk naar de Oosterplas.  De ploeg van Roelant Oltmans heeft nu echt een overwinning nodig, anders wordt het een wel heel vervelend seizoen. En dan te bedenken dat er voor aanvang van de competitie op een plek in de play-offs werd gemikt.

Kampong-Tilburg
Kampong verloor vorige week onnodig bij HDM en zal de play-off ambities even in de ijskast moeten zetten. Een overwinning tegen Tilburg mag desondanks geen enkel probleem zijn voor de Utrechters. De hekkensluiter haalde pas één schamel puntje en moet ook in deze wedstrijd oppassen dat er weer volop aan het scorebord gedraaid moet gaan worden.

SCHC-HGC
SCHC blijft het goed doen.  De Bilthovenaren staan nog altijd op een keurige vijfde plaats en zullen ook in de komende wedstrijd tegen HGC mogelijkheden zien. De Gazellen draaien namelijk een stroef seizoen en een plekje in de play-offs lijkt dit jaar te hoog gegrepen. Het moet eerst maar eens wegblijven van de onderste plaatsen. Die komen toch akelig dichtbij.

Comments (1)

 1. Voorspellingen:
  SCHC – HGC 0-2
  Kampong – Tilburg 2-0
  Den Bosch – Laren 1-5
  Rotterdam – Bloemendaal 2-0
  HDM – Amsterdam 0-1
  OZ – Pinoké 2-2
  Haha Den Bosch 😛

Reageer