Voorbeschouwingen Hoofdklasse dames zondag 21 november

Laren-Kampong
Laren haalde uit de laatste drie wedstrijden slechts twee punten en kan een overwinning dus goed gebruiken. Kampong is geen slechte tegenstander om dat te bewerkstelligen. De Utrechtsen hebben een roerig weekje achter de rug. Zondag werd van Hurley verloren, waarna Derk Marijnen bekend maakte na dit seizoen te zullen stoppen als eindverantwoordelijke.

Hurley-Klein Zwitserland
Hurley had voor aanvang van de competitie waarschijnlijk niet verwacht nog eens een wedstrijd als uitgesproken favoriet van start te gaan. Komende zondag is dat toch echt het geval als Klein Zwitserland naar het Amsterdamse bos komt. De ploeg van coach Bas Bogaard is met drie punten hekkensluiter en wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen.

Den Bosch-HGC
Den Bosch draait vooralsnog een prima seizoen. Er werd alleen verloren van Laren en het spel wordt iedere wedstrijd weer een stukje beter. Hoe anders ziet het eruit bij HGC. De ploeg uit Wassenaar staat voorlaatste en won tot nu toe alleen van Kampong. Ook in deze wedstrijd valt er naar verwachting heel weinig te halen.

Oranje Zwart –Amsterdam
Oranje zwart heeft na een goed begin en een slecht vervolg de draad de laatste weken toch weer opgepakt. HDM en Rotterdam werden verslagen en afgelopen zondag tegen SCHC was het team heel dichtbij een punt. Amsterdam speelde vorige week gelijk tegen laren en hoopt in deze wedstrijd weer op een driepunter. Daarmee zouden de hoofdstedelingen keurig mee blijven draaien in de top.

HDM-SCHC
Je kan niet zeggen dat ex-bondscoach Herman Kruis het makkelijkste moment heeft uitgekozen om bij HDM in te stappen. De ploeg draait de laatste weken niet fantastisch en dan komt ook nog eens koploper SCHC op bezoek. De Bilthovense ploeg haalt de hoge uitslagen van het begin van de competitie niet meer, maar het haalt de punten nog gewoon binnen. Vorige week klopte het in de allerlaatste minuut Oranje Zwart. Ook iets wat bij een topploeg hoort.

Rotterdam-Pinoké
Rotterdam is vooralsnog kampioen van de gelijke spelen. Van de negen wedstrijden speelde het er liefst vijf gelijk. Alleen van Laren werd er gewonnen. Hoog tijd dus voor een tweede overwinning. Vanzelf zal dat niet gaan want het in goede vorm verkerende Pinoké komt op visite. Het team van coach Etienne Spee haalde uit de laatste drie wedstrijden liefst zeven punten. Niet slecht voor een degradatiekandidaat.

Reageer