Voorbeschouwingen Hoofdklasse dames zondag 28 november

Kampong-Oranje Zwart
Kampong  zit in de hoek waar de klappen vallen. Vorige week werd nog kansloos verloren bij Laren en ook in de weken ervoor werden er bar weinig punten gehaald. Oranje Zwart doet het beter, maar voorafgaande aan de competitie werd de ploeg van coach Ageeth Boomgaardt door menig hockeykenner toch wat hoger ingeschat. OZ staat momenteel op een 8ste plek en hoopt nog een paar plekjes te kunnen stijgen voor de winterstop.

Klein Zwitserland- Laren
We blijven het herhalen maar Klein Zwitserland wacht nog altijd op de eerste overwinning. Om de moed erin te houden, moet gezegd worden dat alleen van SCHC kansloos werd verloren dit seizoen. In de overige wedstrijden konden de Steenbokken goed partij bieden. Laren is een beetje wisselvallig, maar de ploeg staat nog altijd vierde en heeft volop zicht op de bovenste plaatsen.

Amsterdam-HDM
Amsterdam heeft haar draai, na een aarzelende competitiestart, helemaal gevonden. De resultaten zijn goed en ook het spel wordt steeds beter. De vrouwen van coach Peter Bolhuis staan derde, vlak achter koplopers SCHC en Den Bosch. Herman Kruis had zich geen beter debuut kunnen wensen. De nieuwe coach van HDM diende met zijn ploeg SCHC de eerste nederlaag van het seizoen toe. Het is echter maar de vraag of er weer een stunt in zit deze week.

Pinoké-Den Bosch
Pinoké is de laatste weken met een geweldige opmars bezig. Uit de laatste vijf wedtrijden werden maar liefst 13 punten gehaald. Daardoor zijn de Steekneuzen gestegen naar een prachtige zesde plek. Of het na zondag nog op die plek staat is lang niet zeker. Landskampioen Den Bosch komt namelijk op bezoek. De ploeg van coach Raoul Ehren draait een prima seizoen en verloor tot nu alleen van Laren. De laatste weken bewijst het team dat het ook dit jaar weer tot de favorieten behoort. Er wordt lang niet altijd goed gehockeyd, maar de punten blijven binnenkomen. Een eigenschap die bij een echte kampioen hoort.

HGC-Hurley
HGC heeft net als de voorgaande jaren een moeilijk seizoen. De ploeg bungelt onderin en het moet raar lopen wil het daar de rest van het seizoen niet blijven. De dames van de Australische coach Peter Taylor wonnen tot nu slechts één keer en het speelde twee keer gelijk. Geen beste rapportcijfers voor een ploeg die de ambitie heeft om richting de middenmoot te gaan. Hurley blijft de verrassing van de competitie en is vooralsnog de enige ploeg die de top vier bij kan benen. Wint het ook in Wassenaar, dan doen de Amsterdamsen volop mee voor het seizoenstoetje.

SCHC-Rotterdam
Koploper SCHC leed vorige week op bezoek bij HDM de eerste nederlaag van het seizoen. Reden tot paniek is er echter allerminst. De Bilthovensen staan er nog altijd keurig voor en als het de komende twee wedstrijden weet te winnen, gaat het als nummer 1 de winterbreak in. Rotterdam heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. De jonge ploeg van coach Caroline van Nieuwenhuijze staat negende en lijkt toe aan de winterstop.

Reageer