Voorbeschouwingen Hoofdklasse heren zondag 21 november

HDM-Laren
HDM leed vorige week een gevoelige nederlaag bij naaste concurrent Tilburg en wil dat in de komende wedstrijd tegen Laren rechtzetten. Makkelijk zal dat echter niet worden. De ploeg van coach Roelant Oltmans is de laatste weken namelijk in uitstekende vorm. In de laatste drie wedstrijden werden zeven punten gepakt. Deze week kwam er ook slecht nieuws uit het Gooi. Desmond Abbott is voorlopig uitgeschakeld vanwege een enkelbreuk.

Rotterdam-HGC
Rotterdam heeft de smaak na een matige competitiestart helemaal te pakken. Dat heeft veel, zo niet alles te maken met de in bloedvorm verkerende Roderick Weustof. De teller van de spits staat dit seizoen alweer op 14 goals. HGC presteert nog altijd zeer wisselvallig en is terug te vinden op een achtste plek.

Kampong-Bloemendaal
Een andere wisselvallige ploeg is Kampong. Fraaie overwinningen worden afgewisseld met onnodige nederlagen. Toch blijft het gat met plek vier zeer klein. Daardoor zijn de play-off kansen voor de Utrechters nog altijd niet verkeken. Bloemendaal laat hier en daar toch wat puntjes liggen. Twee weken geleden verloor het van Rotterdam en vorige week kwam het in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen Den Bosch.  De mussen moeten deze wedstrijd winnen, wil het koploper Oranje Zwart niet uit het oog verliezen.

Amsterdam-Tilburg
Amsterdam heeft met drie overwinningen op rij alle schaapjes weer op het droge. Vorige week werd SCHC met maar liefst 8-0 van de mat geveegd. Taeke Taekema had daar een zeer groot aandeel in. Het cornerkanon schoot zes keer raak. Komende zondag tegen hekkensluiter Tilburg zou hij dat aantal zomaar eens kunnen overtreffen.

Den Bosch-Pinoké
Den Bosch haalde vorige week een fraai punt op het kopje en hoopt het goede gevoel die het aan deze wedstrijd overhield mee te nemen als Pinoké dit weekend op bezoek komt. De steekneuzen hebben de laatste vier wedstrijden niet gewonnen en zijn daardoor  wat weggezakt op de ranglijst. Het beloofd in ieder geval een interessant duel te worden aan de oosterplas.

Oranje Zwart-SCHC
Oranje Zwart deze week met de schrik vrij toen bekend werd dat de ploeg punten moet inleveren vanwege het verkeerd invullen van het wedstrijdformulier. Daardoor blijft het koploper met een voorsprong van drie punten op Bloemendaal. SCHC heeft het na een goede competitiestart nu wat moeilijker.  De formatie van coach Adel Fuentes staat nog steeds op een keurige zevende plaats maar moet oppassen dat het niet verder afzakt, wil het niet alsnog in de problemen komen.

Reageer