Voorbeschouwingen Hoofdklasse heren zondag 28 november

Bloemendaal-HDM
Bloemendaal heeft het de laatste weken moeilijk. In de maand november werd alleen de topper tegen Oranje Zwart gewonnen. Afgelopen zondag kwam het op Kampong goed weg met een 4-4 gelijkspel nadat de ploeg van vertrekkend coach Max Caldas de gehele wedstrijd achterstond. Tegen HDM mag het echter geen probleem zijn om de drie punten in Bloemendaal te houden. De Haagse promovendus staat op de voorlaatste plaats en haalde buitenshuis nog geen enkel punt. Voor Max Caldas is dit zijn laatste wedstrijd op de bank bij Bloemendaal voordat hij het Nederlands elftal dames onder zijn hoede zal gaan nemen.

Tilburg-Laren
Voor Tilburg is dit de laatste kans om nog voor de winterstop de rode lantaarn over te dragen aan HDM. Makkelijk zal dit echter niet gaan, want Laren komt op bezoek in Brabant. De ploeg uit het Gooi is de laatste weken de weg naar boven ingeslagen met ruime overwinningen op Den Bosch, Kampong en HDM. Weet het ook deze wedstrijd winnend af te sluiten, dan mag het toch nog stiekem dromen van een plekje in de play-offs.

Den Bosch-HGC
Den Bosch sprokkelt de puntjes langzaam bij elkaar. Twee weken geleden speelde het knap gelijk bij landskampioen Bloemendaal, waarna ook tegen Pinoké gelijke werd gespeeld en de Amsterdammers zijn toch de revelatie van het seizoen. Wanneer de Brabanders zondag weten te winnen, komen ze op gelijke hoogte met tegenstander HGC. De Gazellen kunnen de hoge verwachtingen dit seizoen niet waarmaken en moeten dus oppassen dat ze niet nog verder wegzakken op de ranglijst.

Amsterdam-Oranje Zwart
In de laatste wedstrijd voor de winterpauze staat er nog een heuse kraker op het programma. Nummer twee Amsterdam ontvangt in het eigen Wagener Stadion koploper Oranje Zwart.  In de eerste wedstrijd van het seizoen bogen de Eindhovenaren een 2-4 achterstand in de laatste drie minuten om in een 5-4 overwinning. Voor Sjoerd Marijne is dit een speciaal duel.  De oefenmeester, momenteel in dienst van OZ, keert voor het eerst terug in het stadion waar hij de voorbije drie seizoenen de touwtjes in handen had.

Rotterdam-SCHC
Rotterdam lijkt niet meer te stuiten. De ploeg uit de havenstad haalde uit de laatste vijf wedstrijden maar liefst 13 punten en heeft na een moeilijk begin, de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op de play-offs, weer stevig in handen. Voor SCHC geldt juist het tegenovergestelde. Het begon de competitie uitstekend maar is de laatste weken flink weggezakt op de rangrijst. De laatste twee wedstrijden verloor het met 8-0 en 8-1 van respectievelijk Amsterdam en Oranje Zwart. Het zal ook dit weekend een lastige kluif worden voor de mannen van SCHC.

Kampong-Pinoké
Een duel uit de middenmoot. Kampong was vorige week tegen Bloemendaal, zeker gezien het scoreverloop, niet blij met het 4-4 gelijkspel. Het seizoen brengt voor de Utrechters  tot nu toe ook niet waar het op hoopte. De ploeg staat op ruime achterstand van de plekken die aan het einde van het seizoen recht geven op de play-offs. Pinoké laat de laatste weken behoorlijk wat punten liggen en staat momenteel vijfde. De Amsterdammers wonnen de eerste wedstrijd van het seizoen tussen beide ploegen met ruime cijfers: 4-1. Het wordt een duel waar het twee kanten op kan gaan.

Reageer