Voorbeschouwingen Hoofdklassewedstrijden dames zondag 24 oktober

HDM-Hurley
Een wedstrijd tussen twee teams die het seizoen verrassend goed zijn begonnen. HDM won de eerste 3 wedstrijden maar werd vorige week wel weer met bij de benen op de grond gezet door Den Bosch. Over Hurley niks dan positiefs. De Amsterdamsen verzamelden al 9 punten en dat is nu al meer dan in het seizoen 2008-2009, het laatste jaar dat Hurley in de Hoofdklasse uitkwam.

Amsterdam- Klein Zwitserland
Amsterdam herstelde zich vorige week met een 2-0 overwinning op Kampong na twee doelpuntloze wedstrijden. Vanzelf ging het allemaal niet dus de hoofdstedelingen zullen er ook tegen Klein Zwitserland alles aan moeten doen om de drie punten in het Wagener te houden. KZ heeft het ook niet makkelijk. Het jonge team van coach Bas Bogaard haalde pas 1 puntje en staat voorlaatste.

Kampong-Pinoké
Een duel tussen twee teams die nog niet gewonnen hebben dit seizoen. Kampong staat op doelsaldo zelfs laatste en dat hebben ze lang niet meegemaakt in Utrecht. Ook Pinoké heeft het net als de afgelopen jaren weer moeilijk en heeft net als Kampong pas puntje gehaald. Voor beide teams dus hoog tijd voor een driepunter.

Oranje Zwart-Laren
Oranje Zwart kende een vliegende start met twee overwinning maar moet na nederlagen tegen Den Bosch en Hurley nu pas op de plaats maken. Laren won drie van de vier wedstrijden, maar het vertoonde spel valt toch wat tegen. Een mooie gelegenheid voor beide teams om hun zelfvertrouwen weer wat op de krikken.

Rotterdam- Den Bosch
Rotterdam speelde de laatste drie wedstrijden gelijk. De ploeg uit de havenstad zal daar niet gelukkig mee zijn want het was tegen teams waarvan eigenlijk gewonnen moet kunnen worden. Dat wordt de komende wedstrijd helemaal lastig want landskampioen Den Bosch komt op visite. De Bosschenaren zijn de competitie weer goed begonnen en staan achter SCHC op een tweede plaats. Voor Ireen van den Assem en Margot van Geffen is dit een speciaal duel. Het tweetal speelde de afgelopen jaren voor Rotterdam en maakten deze zomer de overstap naar Den Bosch.

SCHC-HGC
SCHC is de competitie fantastisch begonnen. Het team heeft nog geen punt verloren, scoort veel en heeft zelfs nog geen doelpunt hoeven incasseren. Dat zouden ze zondag zomaar eens vol kunnen gaan houden want laagvlieger HGC komt op bezoek. De formatie uit Wassenaar haalde afgelopen zondag tegen Rotterdam het eerste puntje van het seizoen, maar tegen SCHC zal het heel lastig worden dit resultaat te evenaren dan wel te overtreffen.

Reageer